Dorp van de Ronde 2017: activiteiten en evenementen aanvragen

Wat?

Berlare mag zich voor 2017, 2018 en 2019 Dorp van de Ronde noemen. Flanders Classics, organisator van de Ronde van Vlaanderen, meent (terecht!) dat Berlare veel potentieel heeft om deze titel te voeren.
We pakken een eerste keer uit in aanloop naar de Ronde van Vlaanderen op zondag 2 april 2017.

Heel wat verenigingen en ondernemers hebben plannen om er een groot feest van te maken. Op de dag zelf en/of op de dagen en weken ervoor.

Fijn. Gemeente Berlare probeert een evenwicht te vinden tussen al dat enthousiasme en de (veiligheids)richtlijnen van de hogere overheid.

Daarom is het nodig het aanmeldformulier op deze pagina in te vullen tegen uiterlijk 31 januari 2017.

In de loop van februari krijgen aanvragers een principiële goedkeuring of een gemotiveerde weigering. Uiterlijk op 11 maart 2017 verleent het college van burgemeester en schepenen de definitieve vergunningen, al dan niet met bijkomende voorwaarden met betrekking tot veiligheid, financiën (bijvoorbeeld belasting op inname openbaar of privaat domein) en de richtlijnen van organisator Flanders Classics.

Hoe aanvragen?

  • Aanvraagformulier afdrukken, invullen en bezorgen aan de gemeentesecretaris, Dorp 22, of scannen (met handtekening(en)) naar secretaris@berlare.be.

Meer info

  • Naar het aanvraagformulier (Word);
  • We proberen een totaalzicht te krijgen op de dynamiek die ontstaat naar aanleiding van Dorp van de Ronde/Ronde van Vlaanderen. Dus ook wie een maand lang een Rondemenu op zijn kaart zet, een filmavond houdt met de meest heroïsche aankomsten, een bikewash houdt, ... laat dat best weten. Ook om jullie actie op te nemen in de gemeentelijke communicatie rond Dorp van de Ronde;
  • Naar de politieverordening Ronde van Vlaanderen 2017 (pdf).

Contact

gemeentesecretariaat:
052 43 25 04
secretaris@berlare.be