September 2017

Tentoonstelling

KUNSTAcademie Wetteren | Berlaarse Landschappen

Berlaarse Landschappen is een themaopdracht voor de afdeling schilderkunst volwassenen. Leraar Ivan De Smaele is de inspirerende kracht.

De leerlingen gebruikten, op basis van zelfgemaakte foto’s, hun talent en kwamen tot kleurvolle composities van mooie landschappen. Bedoeling is de inwoners van Berlare met een vernieuwde blik naar hun landschappen te doen kijken.

De tentoonstelling loopt tot 22 oktober.

Humor

The Lunatics | Nul TV
zaterdag 9 september, 20 uur

Een hele avond humor op je scherm. Zappen van grap naar pointe en via de rode knop on the spot suggesties geven.

Wat mag je verwachten?
- Een show vol toeters en bellen, waarin niets vooraf vaststaat.
- Leuker dan het gemiddelde belspelletje.
- Met grappige sterren op de podiumvloer.
- Regionieuws zoals je het nog nooit zag.
- Deelnemers uit het publiek.
- Brandend actuele journaals.
Alles is verrassend live en in breedbeeld te volgen. Zonder reclame, behalve als daar naar gevraagd wordt natuurlijk.

Impro-comedy wordt steeds populairder in België en Nederland. Elke avond is een hilarische en unieke opeenvolging van verrassingen, want je weet natuurlijk nooit vooraf wat het publiek de improvisatoren zal toewerpen als suggesties.
De opvolger van Het Woord.

Klassiek

Flanders Recorder Quartet | kasteelconcert 'The Final Chapter'
zondag 10 september, 11 uur (locatie: kasteel Berlare)

Flanders Recorder QuartetMet het concertprogramma ‘The Final Chapter’ levert het Flanders Recorder Quartet haar visitekaartje na 30 jaar voor een laatste maal af.

Meerdere eeuwen passeren de revue, geuren en kleuren vullen mekaar aan of geven aanleiding tot een contrasterend muzikaal bouwwerk. In het concert komen transcripties van orgel- en traversomuziek aan bod. Composities zijn afwisselend oud en nieuw, met twee tot de verbeelding sprekende compositieopdrachten. De onverwachte noot is voor het up-tempo swing repertoire.

Presentatie gebeurt door niemand minder dan Klara-coryfee Fred Brouwers.

met: Bart Spanhove (blokfluit), Paul Van Loey (blokfluit), Tom Beets (blokfluit), Joris Van Goethem (blokfluit) en Fred Brouwers (presentatie)

I.s.m. Gent Festival van Vlaanderen en KUNSTacademie Wetteren, filiaal Berlare.

Familie

Berlare Cultoert
zondag 17 september, 14 tot 19 uur

Wat is er leuker dan met de hele familie genieten van een heerlijke fietstocht? Misschien een fietstocht langs de mooiste plekken van onze gemeente waarbij je gratis kan genieten van muziek en straattheater.
Hou alvast deze datum vrij voor de zevende en laatste editie van Berlare Cultoert met als thema ‘humor’.


Sla tijdig onze facebookpagina na of bekijk het programma vanaf augustus via www.berlare.be/berlarecultoert

Berlare Cultoert is een activiteit die zich vooral richt op families met kinderen.Vlieg (logo kinderaanbod)

gratis

Studio Zondag

Louie Louie
zondag 24 september, 21 uur (locatie: cultuurcafé)

Na het succes van vorig seizoen komen Louie Louie opnieuw langs met nummers zoals ze vroeger live klonken: opwindend, rauw, euforisch, dansbaar, gevaarlijk en dat met overgave, passie en niet te vergeten ‘peace & love’.

Met andere woorden: de ideale kermis-studio zondag!

gratis

Theater

Compagnie Cecilia & Arne Sierens | Zingarate
donderdag 28 september, 20 uur (locatie: Stuckens Metalen, Kalkenstraat 21 Buggenhout)

Compagnie CeciliaBereid je voor op een uniek middeleeuws vracht-wagenspel op drie vrachtwagens. Als publiek reis je mee in een kleurrijk avontuur van goedhartige maar heftige smeerlappen uit een stad van alle tijden waar geweld, religie en liefde zich onontwarbaar verstrengelen.

Afstotelijk maar opwindend authentiek. Zo kun je deze getormenteerde stedelingen nog het best omschrijven. Doordrenkt van gevloek en frustraties, maar toch altijd enorm eerlijk en grappig. Ze trekken je mee in bad om samen met hen te ontdooien en te proberen al die nijpende en ongemakkelijke frustraties uit te zweten. Zingarate is italiaans voor ‘zware kloterijen’ en klinkt als een woeste ode aan de Italiaanse opera ‘Rigoletto’ en massa’s Italiaanse films uit de jaren ‘70. Of bezie het als een Vlaamse mix van zingen en karate.

met: Sebastien De Waele, Robrecht Vanden Thoren, Tom Vermeir, Greet Verstraete en Steven Mahieu

I.s.m. Zone C

€18,00 / 16,00 (-26j)

Koop hier je online tickets.

Muziek

Willem Vermandere | 50 jaar op de planken
zaterdag 30 september, 20 uur

ALLERLAATSTE TICKETS!

willem_vermandere(c)stephan vanfleteren“Ik kan het zelve moeilijk geloven, maar ik toer al vijftig jaar rond met mijn liedjes en vertellementen.

Ja, daar was in de beginne (en nog altijd) wat heimwee naar dat gezellige dorp van mijn kinderjaren, tot je de gruwelijke soldatenkerkhoven van 14/18 gaat bezingen. Je botst op God en zijn vertegenwoordigers in Rome, maar met vele humor en veel muziek wordt een avond in het theater toch een feest.

Gelukkig zijn daar de muzikanten-trawanten. Hoor hoe de snaren trillen en de klarinetten donkere verhalen vertellen. Kom zanger, ge hebt misschien nog jaren voor de boeg. laat de rijmsels rustig rijpen. Schrijf en zing maar voort tot in uw stokouden dag.

Dit weet ik al: Vijftig jaar zingen houdt u jong, zingen verlost, zingen is zot, zingen is durven, zingen is bedroefd zijn, zingen is blij zijn, zingen is zeer hevig leven.”

Willem Vermandere

€18,00 / 12,00 (-26j)

Koop hier je online tickets.

Contact

CC Stroming:
052 43 25 50
cultuur.reserveren@berlare.be

Berlare gebruikt cookies om jouw surfervaring op deze website gemakkelijker te maken.Verder gaanMeer over cookies