Oktober 2017

Familie

4Hoog | Stekeblind
zondag 1 oktober, 15 uur

4HoogAlles begint met een brief van Egel aan Mol.
Dat hij bij haar wil zijn.
Samen praten over de dingen.
Samen thee drinken voor het raam.
Samen naar buiten kijken.
Samen schaapjes tellen en
Samen slapen in één bed.

Stekeblind is een verhaal van liefde.
Stekeblind is Romeo en Julia voor kleuters.

In regie van Raf Walschaerts en Frans Van der Aa

Voor iedereen vanaf 3 jaar.Vlieg (logo kinderaanbod)

€9,00 / 6,00 (-26j) / 3,00 (-12j)

Muziek

Bent Van Looy | Pyama Days
zaterdag 7 oktober, 20 uur

Bent Van Looy(c)CharlieDekeersmaeckerHij staat met zijn blote voeten op het asfalt van Los Angeles. Bent van Looy draagt zijn ‘volstrekt onfunky opa-pyjama’, van rood en blauw katoen, gekocht in Parijs. In zijn rechterhand houdt hij een bosje bloemen van Trader Joe’s.

Pyjama Days is het verhaal van iemand die na vele omzwervingen thuis is gekomen om de mensen te vertellen wat er in de wereld te vinden is. Liefde, verdriet, eenzaamheid, kracht, alles, als je maar goed kijkt. Hij overhandigt ons zijn bloemen en zegt: ‘Heb de moed om de deur uit te gaan en een tram te nemen die je nog nooit hebt genomen.’

Bent van Looy wordt geflankeerd door het Sun*Sun*Sun String Orkestra. Sun*Sun*Sun speelde concerten met Zita Swoon, Belle & Sebastian, Sarah Ferri, Hannelore Bedert, Jasper Steverlinck, Triggerfinger, Mintzkov, Yevgueni en vele anderen.

€20,00 / 14,00 (-26j)

Muzikale ontmoetingsnamiddag

De Lassies
donderdag 12 oktober, 15 uur

De LassiesDe Lassies doen alles zelf! Ze zingen, musiceren, lachen, laten lachen, goochelen en dansen. Hoewel ze dat laatste best niet zouden doen. Met de klasse van Wim Sonneveld en de allure van Bobbejaan Schoepen verschijnen ze ten tonele en geven het beste van zichzelf. En van elkaar. En ze dromen.

Ze dromen over lang vervlogen tijden. Toen de wereld enkel in technicolor te zien was. En in de cafés de mooiste liedjes nog uit volle borst werden meegezongen. Over een tijd waarin de jukebox en de brillantine keizerlijk regeerden over het land. Over een tijd dat zangers nog bij de Revue wilden.

Als ‘De Lassies’ wagen ze zich voor het eerst aan een volwaardig middagprogramma waarin de liedjes van toen centraal staan. Louis Neefs, Toon Hermans, La Esterella, Willy Alberti, Jo Leemans en zo vele anderen passeren de revue. Als jonge honden zullen ze de zaal laten daveren. Maar heb geen schrik, want zingende honden bijten niet.

met: Sam Verhoeven en Jelle Cleymans

€10,00 - inclusief koffie en gebak (reserveren verplicht!)

Koop hier je online tickets vanaf 15 juni.

Muzikale theatervoorstelling

Grupetto| George Gershwin - Rhapsody in Blue (try-out)
vrijdag 13 oktober, 20 uur

Grupetto (c) Stijn en Roland Van RompaeyWie had begin vorige eeuw kunnen vermoeden dat een kleine vechtersbaas in de straten van New York in korte tijd zou uitgroeien tot één van ’s werelds kleurrijkste componisten?

George bleek geen pianistiek wonderkind en geniaal componist die op onnavolgbare wijze de brug slaat tussen kwalitatieve ontspanningsmuziek, jazz en klassieke kunstmuziek.

Hoewel van alle tijden, verklankt zijn muziek perfect het New York uit de jaren ’20 en ’30.

‘George Gershwin: Rhapsody in Blue’: een muzikale ode aan de vriendschap in een regie van Walter Janssens (Kommil Foo, Ultima Thule, Theater Malpertuis, … ).

met: Jo Vercruysse (viool, trompet, klein slagwerk), Henk Soenen (klarinetten en saxofoon), Bruno De Schaepdrijver (altviool en bastuba), Valentijn Biesemans (cello, trombone en zingende zaag), Jan Lust (piano) en Serge Hamers (tapdans, acteur, zang)

€10,00 / 4,00 (-26j)

Theater

Het Prethuis | Ierboven, Ierneffest, Ieronder
zaterdag 21 oktober, 20 uur

Het PrethuisDominique is een jonge vrouw die net uit een moeilijke relatie komt. Na even bij haar moeder te hebben gewoond, besluit ze een appartementje te huren in een bescheiden blok om op adem te komen en er (hopelijk) rust te vinden.

Wat blijkt echter: naast haar links woont er een operette-zanger die pas goed op dreef is in de late uren, rechts van haar een loodgieter met als hobby doeldelzak spelen en dat bij voorkeur in de vroege uurtjes. Alsof dat nog niet genoeg is moet ze ook buffer spelen voor een tweeling waarvan er één boven haar woont (een ADHD’er) en waarvan de andere helft onder haar woont (bekeerling van de Hare Krishna). Vraag is hoe lang ze dit volhoudt.

‘Ierboven, Ierneffest, Ieronder’ is een situatiekomedie pur-sang in het sappig Westvlaams.

met: Peter Bulckaen, Koen Crucke, Ingrid De Vos, Griet Desutter en Jeroen Maes

€24,00 / 18,00 (-26j)

Familie

Tina Maerevoet | Slaapwel Frank!
zondag 22 oktober, 15 uur

Tina MaerevoetStine is dol op haar hamster Frank.
Als Frank op een ochtend niet meer wakker wordt, is Stines verdriet bijzonder groot. Samen met haar broer Rudi vindt zij een wel heel originele manier om afscheid te nemen van haar geliefde huisdier...

Een verhaal over de liefde tussen mens en dier, afscheid nemen en de oneindige fantasie van kinderen. Hartverwarmend voor jong en oud.

Naar de kortfilm ‘Slaapwel Frank’ van Luc Van Ginneken i.s.m. Ketnet, VRT

met: Tina Maerevoet en Mathias Vergels

Voor iedereen vanaf 5 jaar.Vlieg (logo kinderaanbod)

€9,00 / 6,00 (-26j) / 3,00 (-12j)

Koop hier je online tickets vanaf 15 juni.

Tentoonstelling

Sylvie Monden
opening: zondag 29 oktober, 11 uur

Sylvie MondenHaar grafisch werk is een beeldende kroniek, vertrekkend van haar onmiddellijke omgeving. Ze registreert op een obsessieve manier dingen in haar leefwereld. Alledaagse dingen vormen een aanleiding om beelden te maken, die steeds via associaties andere beelden regenereren.

De tentoonstelling loopt tot 7 januari.

Studio Zondag

Big Time BossmenBig Time Bossmen
zondag 29 oktober, 19.30 uur (locatie: Cultuurcafé)

Big Time Bossmen is een vierkoppige roots-rock’n’roll band uit Wetteren, ontstaan in de zomer van 2012. Hun sound bestaat uit een mix van ruige blues en rockabilly, maar hier en daar is ook de liefde voor hardrock- en funk merkbaar.

Zij brengen vooral eigen werk, afgewisseld met bekendere en minder bekende covers. Live staan zij garant voor een aanstekelijke uitbarsting van energie en een ontegensprekelijke seksuele aantrekkingskracht.

gratis

Contact

CC Stroming:
052 43 25 50
cultuur.reserveren@berlare.be

Berlare gebruikt cookies om jouw surfervaring op deze website gemakkelijker te maken.Verder gaanMeer over cookies