December 2017

Humor

Kamagurka | #hahaha
zaterdag 2 december, 20 uur

Kamagurka#hahaha is een voorstelling waarin Kamagurka afwisselend speelt en leest. Daarbij brengt hij nieuw materiaal dat hij die avond voor het eerst laat horen, in combinatie met tekst die tot dertig jaar terug kan gaan.

Archeologisch dus, maar zowel oud als nieuw materiaal zullen angstaanjagend actueel zijn. Net zoals Bob Dylan en The Rolling Stones brengt Kamagurka af en toe een oude hit die klinkt als een nieuwe.

Naast spelen en voorlezen gaat Kamagurka natuurlijk ook nog interactie aan met het publiek: #improvisatie.

€13,00 / 7,00 (-26j)

Muziektheater

Vermeulen, Poppeliers & Leurentop| KruipOlie
zaterdag 9 december, 20 uur

KruipOlie (c) Mieke JacobsDe helft van De Nieuwe Snaar kan het niet laten: ze willen het podium op. Geert Vermeulen en Walter Poppeliers werkten jaren lang samen in De Nieuwe Snaar.

Leurentop, een droogkomische, gestructureerde jongeman, die in zijn vrije tijd kermiskoersen rijdt maar niet wint, heeft een lading ijzersterke nummers gecomponeerd. De bassist, Poppeliers, zegt dat hij naar schoonheid verlangt, zegt dat een duo beter is dan met drie, dat hij introvert, opportunistisch en vooral pretentieus is. Vermeulen denkt dat hij (nog steeds) grappig is. Hij is ervan overtuigd dat een optreden niet geslaagd kan zijn zonder show, visuals, uitgekiende acts, clownerie, acrobatie, prachtige decors en vooral niet zonder hem.

Een onmogelijk trio baant zich een weg. Botsend, wringend, splijtend doorheen muziekstijlen met van de pot gerukte akoestische en elektrische songs en heerlijk absurde vondsten. Muziektheater dat je in vervoering brengt door originaliteit en authenticiteit.

€15,00 / 9,00 (-26j)

Vorming

Dagcrème op maat
zaterdag 16 december, 14 - 16.30 uur

Wist je dat de meeste dagcrèmes slechts 3% werkzame stoffen bevatten? Dat geldt ook voor ‘dure’ en/of ‘bio’ cosmetische producten. Tijdens deze workshop maken we een dagcrème die uit maar liefst 90% werkzame bestanddelen bestaat. Bovendien is ze volledig vrij van parabenen en chemische derivaten. Het materiaal (€ 10) is inbegrepen in de prijs.

Locatie:

CC Stroming

Prijs:

€26,00 / met korting: €13,00 (info: Vormingplus)

Inschrijven:

tot 6/12 op 03 775 44 84 van Vormingplus Waas-en-Dender

Betaling:

zo snel mogelijk na inschrijving op BE33 8916 7404 6946

I.s.m.:

Vormingplus Waas-en-Dender

Klassiek

Gospodi | Svjete Tichi
zaterdag 16 december, 20 uur

Gospodi (c) Hugo LefèvreAls kwartet, gespecialiseerd in Slavisch-Byzantijnse gezangen, is Gospodi al dertig jaar een unicum in België. Deze a capella muziek vindt haar oorsprong in de Byzantijnse liturgie en de Slavische koortraditie. In de afzondering en vooral in de stilte van de kloosters ontwikkelde zich ‘het gezongen woord’: Het zijn meestal psalmen, hymnen en gebeden in het Kerkslavisch, rijk aan Bijbelse symboliek.

Magistrale koorwerken van componisten als Tsjaikovski, Bortnjanski en Archangelski worden door het kwartet uitgevoerd in een eigenzinnige, subtiele samenzang die geen mens onberoerd laat en die uitnodigt tot verstilling en verdieping.

Het ideale kerstconcert.

met: Pieter Stevens (altus), Michaël Wittoek (tenor), Wenceslaus Mertens (bariton) en Frederik Meireson (bas)

i.s.m. KUNSTacademie Wetteren, filiaal Berlare

€10,00 / 7,00 (-26j) - inclusief glaasje nadien 

Film

Storks
zondag 17 december, 10.30 uur

StorksOoit bezorgden ooievaars baby’s, maar inmiddels hebben ze zich toegelegd op pakketbezorging voor internetgigant Cornerstone.com. Zuigelingen zijn oud nieuws.

Topkoerier Junior staat op het punt om promotie te maken in het bedrijf tot hij per ongeluk de babymaakmachine aanzet. Junior moet de kleine snel zien te lozen bij een gezin voor zijn baas hem betrapt en hij zijn promotie op zijn buik kan schrijven.

Voor iedereen vanaf 6 jaar.Vlieg (logo kinderaanbod)

I.s.m. bibliotheek Berlare

€5,00 (inclusief drankje en knabbel in de pauze)

Koop hier je online tickets.

Studio Zondag

Elefant
zondag 17 december, 19.30 uur (locatie: JH De Kazerne)

Elefant of het vehikel van ‘de vier ruiters van de muzikale Apocalyps’. Waarom? Niet enkel omdat de vier bandleden zich steevast in witte, fall-out overalls hullen en hun gezicht toeplamuren met witte verf, maar ook omdat ze ons met hun songs lijken te willen voorbereiden op nakend onheil. Geen idee wat ons te wachten staat, maar Elefant heeft er alvast de passende soundtrack bij geschreven.

gratis

Kunstproject

Kunst zoekt (t)huis
zaterdag 23 december, 16 uur

Zoekt jouw kunstwerk een nieuwe thuis? Breng dan jouw kunstwerk op zaterdag 23 december binnen in het kasteel van Berlare tussen 10 en 12 uur. Als eigenaar of kunstenaar mag je maximaal 2 werken binnenbrengen.

De tentoonstelling is toegankelijk voor bezoekers tijdens de kerstmarkt (16 tot 20 uur). Als een bezoeker een werk ziet dat hij graag wil hebben, bedenkt hij een ruilmiddel (dienst, goederen, maar geen geld). De bezoeker noteert dit op een post-it en plakt dat bij dit werk. De voorstellen worden overgemaakt aan de kunstenaar/eigenaar die zelf beslist om al dan niet in te gaan op één van de voorstellen.

Kunst zoekt (t)huis vindt eveneens plaats in Zele. Meer informatie kan je vinden op www.dewiek.be.

i.s.m. GC De Wiek

Contact

CC Stroming:
052 43 25 50
cultuur.reserveren@berlare.be

Berlare gebruikt cookies om jouw surfervaring op deze website gemakkelijker te maken.Verder gaanMeer over cookies