Maart 2018

Muziek

Stef Bos | Kern
zaterdag 3 maart, 20 uur

Stef BosKERN
Dat woord was het uitgangspunt van Stef Bos en zijn band om aan een nieuwe verzameling songs te werken die de basis vormen voor deze theatervoorstelling. Een voorstelling waarin met taal en muziek voortdurend naar de kern wordt gezocht van alles.

Het onzingbare willen zingen
En het niet kunnen
Het onzegbare willen zeggen
En het niet kunnen
Het onverklaarbare willen verklaren
En het niet kunnen
Alles niet kunnen
En het toch doen

Misschien is dat de KERN.

met: Stef Bos (zang), Steven Cornillie (toetsen), René van Mierlo (gitaar), Lené te Voortwis (bas) en Martin de Wagter (drums)

€18,00 / 12,00 (-26j)

Koop hier je online tickets.

Vorming

Facebook, Twitter, Instragram, Whatsapp & Pinterest
woensdag 7 maart, 19.30-22 uur

Mieke laat je kennismaken met enkele soorten sociale media. Wat is het verschil tussen een pagina en een groep? Wat is een hashtag? Hoe gebruik je Instagram? Is WhatsApp gebruiksvriendelijk? En waarom zou je afbeeldingen pinnen? Je mag je laptop, tablet of smartphone meebrengen.

Locatie:

CC Stroming

Prijs:

€11,00 / met korting: €5,50 (info: Vormingplus)

Inschrijven:

tot 25/02 op 03 775 44 84 van Vormingplus Waas-en-Dender

Betaling:

zo snel mogelijk na inschrijving op BE33 8916 7404 6946

I.s.m.:

Vormingplus Waas-en-Dender

Tentoonstelling

Woven Stories
opening: zondag 11 maart, 11 uur

Moderne tapijten, gemaakt door ontwerpers van San Francisco Bay, zijn gemaakt van oude brandweerslangen. Ze hebben levens gered, vuur en hitte getrotseerd en duizenden kubieke meters water getransporteerd. Ze worden herwerkt tot authentieke en functionele tapijten.

De tentoonstelling loopt tot 8 januari.

Lezing

André Meganck | Meesterfixer
zaterdag 17 maart, 19 uur (locatie: I. De Wildezaal)

In zijn boek Meesterfixer beschrijft verslaggever André Meganck de hoogte- en dieptepunten van zijn 40-jarige loopbaan bij de VRT. Een loopbaan die begon in 1976 wanneer André aangeworven werd bij de toenmalige BRTN als geschoold werkman-autobestuurder en zo de persoonlijke chauffeur van wijlen Fred De Bruyne werd.

Meesterfixer zou, in plaats van geschoold werkman-autobestuurder, een veel betere functieomschrijving geweest zijn voor de job van André. In het boek toont hij aan dat zijn jobinhoud in de loop der jaren een enorme evolutie kende en dat de VRT zonder Megancks netwerk televisiepareltjes als Vive Le Vélo maar half zo goed had kunnen realiseren. Maar André wrijft het er niet in. Hij brengt het allemaal op een zeer bescheiden en nuchtere manier.

Wie deze voorstelling boekt samen met de voorstelling van Steven Gabriëls op dezelfde avond, krijgt tussen de twee  voorstellingen een drankje aangeboden.

€5,00

Koop hier je online tickets.

Humor

Steven Gabriëls | Kassei
zaterdag 17 maart, 20.30 uur

Steven Gabriels (c) Patrick De RooVijf keer.
Zo vaak had ik ‘m moeten winnen, Parijs-Roubaix. De Vlaeminck, Merckx, Museeuw, Boonen, Gabriels: de Galerij der Groten, de Dynastie der Kasseikoningen. Dát was de bedoeling.

Met het grote mes op de bolle rug van de kasseien, het stuur los in de handen, de blik op de horizon en dan van de kop af versnellen en gáán. Van héél ver - want het zou heroïsch zijn - en blijven gáán, beuken, trappen, malen. Tot in Roubaix. Dát was de bedoeling.

Maar zo is het niet gegaan: lekke band, verloren gereden, de pedalen kwijt, het gat niet dicht gekregen, gelost. De Bank. Een hemd, een das en een bordje met m’n naam, voor aan het loket. Zo is het gegaan.

Wie deze voorstelling boekt samen met de voorstelling van André Meganck op dezelfde avond, krijgt tussen de twee  voorstellingen een drankje aangeboden.

€13,00 / 7,00 (-26j)

Koop hier je online tickets.

Muzikale humor

Die Verdämmte Spielerei | Nachtvorst
vrijdag 23 maart, 20 uur

Die Verdämmte Spielerei (c) Nick ProotIn hun tweede voorstelling ‘Nachtvorst’ gaat Die Verdammte Spielerei op zoek naar de charme van de nacht. De duisternis uitpluizen in al zijn facetten. De pure eenzame dronkaard en het feestgedruis van de overvolle dronkemanskroegen.

Die Verdammte Spielerei schotelt je voor hoe rijk de nacht is. Als de massa slaapt, is het de Spielerei die waakt. Stefaan is met graagte de Grote Vriendelijke Reus die het publiek op zijn schouders meetilt van de avondschemering tot het ochtendgloren, met hier en daar een klein glanzend dwaallicht op zijn pad.

Muzikaal ondersteunde droefenis en zwaar filosofische dronkenmanspraat op de tonen van JSB, WAM en DK (*).
(*) JSB: Johan Sebastian Bach
(*) WAM: Wolfgang Amadeus Mozart
(*) DK: Dikke Kenny

met: Stefaan De Winter (spel en zang), Roeland Vanhoorne (sopraansax, klarinet), Pieterjan Vandaele (altsax ), Bjorn Verschoore (tenorsax), Thomas Van Gelder (baritonsax, dwarsfluit) en Ruben Cooman (percussie)

€16,00 / 10,00 (-26j)

Koop hier je online tickets.

Film

Captain Fantastic
zaterdag 24 maart, 20 uur

Ben is een toegewijde vader die zijn zes kinderen leert hoe ze moeten leven en overleven in de dichte bossen in het noordwesten van Noord-Amerika. Hij wordt echter gedwongen om zijn zelfgemaakte paradijs te verlaten. Wanneer hij geconfronteerd wordt met de echte wereld, begint hij aan een levensreis die zijn ideeën van vrijheid en wat het betekent om een gezin op te voeden uitdaagt.

Voor iedereen vanaf 12 jaar.Vlieg (logo kinderaanbod)

I.s.m. bibliotheek Berlare

€5,00 (inclusief drankje en knabbel in de pauze)

Koop hier je online tickets.

Studio Zondag

Moonai People
zondag 25 maart, 19.30 uur (locatie: Cultuurcafé)

Moonai People is een band die blijft plakken – soms op café, maar meestal in je oor. Met een mix van intieme luisterliedjes en groovy opzwepende songs, her en der diagonaal doorkruist met een streep bluegrass of een toets soukous bespeelt Moonai zowel je hoofd als je voeten. Ze doen je dansen en dromen!

gratis

Contact

CC Stroming:
052 43 25 50
cultuur.reserveren@berlare.be

Berlare gebruikt cookies om jouw surfervaring op deze website gemakkelijker te maken.Verder gaanMeer over cookies