Mei 2018

Tentoonstelling

Berlaars Salon
opening: dinsdag 1 mei, 11 uur

Om talent aan te moedigen, het publiek de kans te geven lokaal talent te ontdekken, bieden we iedere Berlaarse creatieveling een forum in de vorm van een uitgebreide tentoonstelling. We stimuleren werk in situ, maar ook wie één werkje per jaar creëert is welkom! De werken krijgen een plekje in het kasteel, de bijgebouwen of het park van Berlare.

i.s.m. KUNSTacademie Wetteren, filiaal Berlare

De tentoonstelling loopt tot 27 mei.

Familie

Warmoes | Zand
zondag 6 mei, 15 uur (locatie: Nieuwdonk)

Een zonnige dag op het strand.
Wat doe je?
Zandkastelen bouwen of boekjes lezen?
Wat als dat bouwen je lezen verstoort?
Of stoort het lezen net het bouwen?

Een beeldende voorstelling over bouwen en stukmaken, over grenzen bepalen en durven verleggen, over alles denken te weten maar toch verwonderd raken.
Kom gezellig in het zand zitten en geniet van deze muzikale familievoorstelling.

met: Sien De Smet, Steven Luca Groenen en Saartje Hendrickx

Voor iedereen vanaf 3 jaar.Vlieg (logo kinderaanbod)

€9,00 / 6,00 (-26j) / 3,00 (t.e.m. 12j)

Koop hier je online tickets.

Vorming

Maurice, meester-kleermaker | Over de hel van Neuengamme
dinsdag 8 mei, 19.30-22 uur

Erald De Wachter vertelt het dramatische verhaal van zijn vader Maurice. Tijdens WOII maakten de Duitsers van de cinema en toneelzaal van het Stekense Gildenhuis een kleine kazerne. Zo rolde Maurice, uitbater van dat Gildenhuis, in de weerstand. Deze lezing past in een tweeluik met een bezoek aan Kazerne Dossin op 26 mei (apart in te schrijven).

Locatie:

CC Stroming

Prijs:

€11,00 / met korting: €5,50 (info: Vormingplus)

Inschrijven:

tot 28/04 op 03 775 44 84 van Vormingplus Waas-en-Dender

Betaling:

zo snel mogelijk na inschrijving op BE33 8916 7404 6946

I.s.m.:

Vormingplus Waas-en-Dender

Theater

Uitgezonderd.Theater! | Aspe 2 - Het dodelijk jubileum
woensdag 9 mei, 20 uur

Het theater als feestlocatie én misdaadscène? Jazeker!
In ‘Het dodelijk jubileum’ is het publiek getuige van een intieme jubileumviering dat een onheilspellend randje krijgt als er een dode valt. Hoofdinspecteur Van In (Herbert Flack) en zijn assistent De Swaef zijn direct ter plaatse om de moord te onderzoeken en ook commissaris Van Nuffel is van de partij.

Net als in de eerste voorstelling ‘Aspe - Moord in het theater’ roepen zij bij hun politieonderzoek de hulp in van het publiek. Wie zich eerst nog bezoeker waande op een feestje, kan nu worden opgeroepen als getuige van een moordzaak ...

Deze voorstelling gaat door op de vooravond van Hemelvaart.

met: Herbert Flack, Jelle Cleymans, Frans Maas, Mathias Vergels, Helle Vanderheyden, Peter Thyssen, Pieter Klinck en Katelijne Verbeke.

In regie van Frank Van Laecke

€24,00 / 18,00 (-26j)

Koop hier je online tickets.

Familie

Compagnie Barbarie | Modders
zaterdag 12 mei

Modders (c) Lies De BackerIn Modders zien we een aantal moeders aan het werk. Naarstig de boel draaiende houdend klungelen deze vrouwen zichzelf vrolijk de afgrond in. Want in hun wereld vol goede bedoelingen werken de dingen tegen hen. Geen enkele tafel staat recht, geen enkele borstel veegt, geen enkel kleedje past. Geen pen die nog werkt, geen schaar die nog knipt, de planten worden te snel groot...

In het leven van deze moeders is immers alles wankel. Maar doorgaan zullen ze! Niks aan de hand! Alles onder controle! Modders is een absurde komische voorstelling voor kinderen vanaf 8 jaar waarin elk kind een inkijk krijgt in het wel en wee van een moederhoofd en tot de ontdekking komt dat die alleswetende heldin ook maar een mens is.

Deze voorstelling gaat door op de vooravond van Moederdag.

met: Liesje De Backer, Karolien De Bleser, Amber Goethals, Lotte Vaes en Sarah Vangeel

Voor iedereen vanaf 8 jaar.Vlieg (logo kinderaanbod)

9,00 / 6,00 (-26j) / 3,00 (-12j)

Koop hier je online tickets.

Studio Zondag

Mis*En*Scene
zondag 20 mei, 19.30 uur (locatie: Cultuurcafé)

Positive Vibes!
Daar is het waar het bij Mise*En*Scene om draait.

Oorspronkelijk (in 1996) begonnen als punkband, maar beetje bij beetje opgeschoven naar de huidige Ska/Punk/Fiesta-sound. Met een volledige blazerssectie erbij is de band intussen uitgegroeid tot een ‘feest-orchestra’ bij uitstek en een perfecte feelgood soundtrack voor zomerse dagen.

gratis

Vorming

Bezoek aan de kazerne Dossin
zaterdag 26 mei, 9.45 uur

Kazerne Dossin is een voormalig Belgische legerkazerne in Mechelen. Tijdens WOII werd ze door de Duitse bezetter gebruikt als doorgangskamp om Joden en zigeuners te transporteren naar het vernietigingskamp Auschwitz in Polen. Een gids leidt ons rond.

Bij vertraging: 0468 11 40 52.

Locatie:

Kazerne Dossin

Prijs:

€14,00 / met korting: €12,00 (info: Vormingplus)

Inschrijven:

tot 16/05 op 03 775 44 84 van Vormingplus Waas-en-Dender

Betaling:

zo snel mogelijk na inschrijving op BE33 8916 7404 6946

I.s.m.:

Vormingplus Waas-en-Dender

Muzikale humor

De Frivole Framboos | Wachten op Do Groot
zaterdag 26 mei, 20 uur
zondag 27 mei, 15 uur

Frivole Framboos (c) Koen BautersIn ‘Wachten op Do Groot’ zullen Peter Hens en Bart Van Caenegem ons op een melomane reis gidsen richting de oorsprong, de ‘Big Bang’ van de muziek, de noot waarmee het allemaal begon, ‘Do Groot’. De werken der bekendste toondichters zullen op deze tocht minutieus worden ontleed, musicologische verbanden tussen stijlen en ritmes zullen à volonté worden ontbloot, het Vlaamse levenslied gaat aan de wals met de Beethovense romantiek, en de barokke Bach barst voor de gelegenheid uit in levenslustig charmegezang.

In ‘Wachten op Do Groot’ zoeken ze het antwoord op de vraag wat er zou gebeuren mochten vroegere tijden de toekomst geweest zijn: zou Stromae Mozart hebben geïnspireerd, zou James Last van invloed zijn geweest op Wagner? En hoe zouden Bach en Beethoven hebben geklonken mocht Wagner eerder geleefd hebben dan zij?

Het heeft lang geduurd voor iemand de taak op zich durfde te nemen, maar De Frivole Framboos gaat de uitdaging aan en gaat op zoek naar die ene oermelodie waaruit alles is ontstaan. Het zal het wachten waard zijn geweest.

€24,00 / 18,00 (-26j)

Koop hier je online tickets voor zaterdag 26 mei.
Koop hier je online tickets voor zondag 27 mei.
 

Contact

CC Stroming:
052 43 25 50
cultuur.reserveren@berlare.be

Berlare gebruikt cookies om jouw surfervaring op deze website gemakkelijker te maken.Verder gaanMeer over cookies