September 2018

Seizoensstart

't Einde van de zomer
zaterdag 1 september, vanaf 16 uur (locatie: park oranjerie)

Einde van de zomerDe derde editie van het muziekfestival gaat terug door in de boomgaard van het kasteel te Berlare. Gezellig samenzijn met vrienden en familie en een leuke avond beleven met goeie muziek, veel sfeer en lekkere hapjes. Daar draait het om.

Het festival start met de Aalsterse band Sisters on sofa. Zij brengen een gevarieerd programma met covers for lovers. De line-up vervolgt met met O bain-marie. Helder, ruw en krachtig. Drie stemmen, één gitaar, een eerder eigenzinnige contrabassist en een drum. Een snuifje soul, rauwe jazz-teentjes, zeemzoeterige zuiderse reggae… Met de voorlaatste band Booty Call gaan we nog iets steviger en afsluiten doen we met de sfeervolle ambiance muziek van Chez Kit. Voor ieder wat wils.

Luisterpubliek, dansers, denkers, voelers, maar vooral genieters zullen zich tegoed doen. Het Spaanse gezelschap Espactacle Spectacular brengt een levensgroot labyrint. Een zee van gekleurde muren vol uitdagingen en gesloten deuren, met maar 1 uitgang. Verloren lopen is nog nooit zo fun geweest! Een festival dus voor jong en oud!

Berlaarse jeugdverenigingen verzorgen de catering.

gratis

Seizoensstart

CultuurStart
zondag 2 september, vanaf 14 uur (locatie: park oranjerie)

CultuurStartDe CultuurStart, de opvolger van Berlare Cultoert, staat volledig in het teken van ervaren en beleven. Kinderen vanaf twee jaar kunnen zich naar hartenlust uitleven, maar ook grotere kinderen zullen hun zintuigen kunnen testen. Doen, voelen, ruiken, ervaren en beleven!

De boomgaard van het kasteel wordt omgetoverd tot een speelparadijs voor kinderen. Een greep uit het aanbod: Een speelplaats vol hersenspelletjes, een mini-ontdekkingsreis via inventief papiertheater, een boekingskantoor voor kleine intieme dag-droom-reisjes,...

Je mag zelfs op je blote voeten komen, want vzw Durme legt een blotevoetenpad aan zodat iedereen het ultieme gevoel van vrijheid kan ervaren. De grotere durvers kunnen griezelen in het kasteel. Samen met Les Zerkiens ontdek je de angsten die in en rond de muren van het kasteel dwalen. Theater Tieret fileert in een betoverend tentje met uiterste precisie al uw dromen, hersenspinselsmijmeringen en verzuchtingen. Dit pareltje locatietheater duurt een kwartiertje. De theaters spelen diverse keren voor kleine groepjes. De woordklas van de KUNSTacademie zal iedereen op tijd en stond doorverwijzen naar de juiste bestemming en ervaring. Afsluiten doen we om 17 uur op de knotsgekke liedjes van Meneer Beer en de woeste wolven.

Berlare Cultoert is een activiteit die zich vooral richt op families met kinderen.

gratis

Humor

Comedy-Café
zaterdag 8 september, 20 uur

Comedy-CaféNiet één, maar drie comedians voor hetzelfde geld?
Het kan!
Kom naar het eerste comedy-café.

Menu van de avond:
• hartig aperitieven met Mohsin Abbas
• uitgebreid dineren met Dries Heyneman
• een zoete afsluiter met Gunther Lamoot
MC van dienst is Edouard De Prez

Om de lachspieren te smeren voorzien we drankverkoop in de zaal.

€13,00 / 07,00 (-26j)

Klassiek

Astor Klezmer Trio | kasteelconcert 'Van Klezmer tot Tango'
zondag 16 september, 11 uur (locatie: kasteel Berlare)

Astor Klezmer TrioOp het eerste gezicht lijken de werelden van de joodse klezmermuziek en de Argentijnse tango mijlenver uiteen te liggen. Echter, niets is minder waar.

Omstreeks 1880 ontstond in Buenos Aires de tango uit een rijke smeltkroes van onder meer Italiaanse, Spaanse en Afro-Argentijnse muziekculturen. Wanneer slechts een paar decennia later ook een omvangrijke joodse diaspora in deze multiculturele wereldstad neerstrijkt, signaleerde dat het begin van een rijke geschiedenis van wederzijdse beïnvloeding tussen de energieke tango en de melancholische klezmermuziek.

Het Astor Klemzer Trio brengt je het beste van die beide werelden.

met: Joëlle Strauss (viool), Marc Grauwels (fluit) en Christophe Delporte (accordeon)

I.s.m. Gent Festival van Vlaanderen en KUNSTacademie Wetteren, filiaal Berlare.

€18,00 / 12,00 (-26j) | reserveren verplicht

Tentoonstelling

Karel Cornelis | Retrotentoonstelling
opening: donderdag 20 september, 20 uur

50 jaar bezig


• beeldende kunst (glas - aarde - hout - metaal)
• tekeningen
• sieraden
• bedenkingen
• animatiefilms

De tentoonstelling loopt tot 5 november.

Studio Zondag

The Wizards
zondag 23 september, 21 uur (locatie: cultuurcafé)

The WizardsThe Wizards zijn terug na 2 jaar afwezigheid in Berlare. Praise the Lord en feel the music! Het recept is onveranderd: onversneden rock ‘n’ roll parels worden vanonder het stof gehaald en nieuw leven ingeblazen.

Klaar om je te laten overspoelen met de playlist van uw dromen? Satisfaction guaranteed!
Schraap de keel, strek de benen en laat de rest over aan The Wizards.

gratis

Muziek

Patrick Riguelle | On n'oublie rien: les chansons de Brel
zaterdag 29 september, 20 uur

Riguelle (c) Wouter De BoeckIn 2018 is het 40 jaar geleden dat Jacques Brel overleed. Vorig jaar eerde zijn geboortestad Brussel hem met een manshoog standbeeld, dit jaar is het de beurt aan Patrick Riguelle, die hem een vurige hommage brengt met een programma waarin het oeuvre van Le Grand Jacques centraal staat.

Een gebald eerbetoon aan de grootste Belgische zanger aller tijden en diens onovertroffen repertoire, boordevol klassiekers die al meerdere generaties moeiteloos overeind blijven, en die in de vertolking van Patrick Riguelle veel van hun glans herwinnen.

Wie Patrick het repertoire van Jacques Brel hoort zingen, weet dat daar de échte zielsverwantschap zit. Het is doorleefd, gedurfd en met een geloofwaardigheid die onder de huid kruipt.

met: Patrick Riguelle (zang), Chris Peeters (gitaren), Gwen Cresens (accordeon), Jan/Eva Hautekiet (piano), Sander Goethals (bas) en Jean-Pierre Onraedt (drums).

www.patrickriguelle.be

€16,00 / 10,00 (-26j)

Contact

CC Stroming:
052 43 25 50
cultuur.reserveren@berlare.be

Berlare gebruikt cookies om jouw surfervaring op deze website gemakkelijker te maken.Verder gaanMeer over cookies