November 2018

Tentoonstelling

Katleen Deleu
opening: vrijdag 9 november, 20 uur

Katleen Deleu is beeldend kunstenaar en woont en werkt in Gent.

“Tijd is mijn speelkameraad
Ruimte mijn danspartner”

De tentoonstelling loopt tot 16 december.

Circus

Circus Ronaldo | Swing (locatie: Beukenplein)
vrijdag 2 november, 20 uur
zaterdag 3 november, 20 uur
zondag 4 november, 20 uur

Nanosh Ronaldo behoort tot de zevende generatie van een bijzondere circusfamilie. Met de voorstelling 'Swing' opent hij een nieuw hoofdstuk in een lange geschiedenis van spektakelmakerij. Een frisse waaier van speelse allround circusartiesten en muzikanten trekken al hun registers open op maat van de onvervalste swingmuziek uit de "golden fourties". Jonge artiesten van de toekomst spelen met een zwoel ritme van het verleden in een pure beleving van het nu. Verwacht je niet aan grote dramatiek maar wel aan een swingende mélange van circus en variété. 

Een donkere melancholie van verweerde glitter en met een oppeppende cadans die je nog meer van je bank laat wippen dan de hippe elektronische beats van de discotheek. Met Swing keert Nanosh Ronaldo terug naar de formule van het oude circus en de carnivale.

Deze voorstelling zal niet te zien zijn op de gekende festivals of grote theaterhuizen. Net zoals bij de grootvader van Nanosh Ronaldo zal de voorstelling in karavaan aan 25km per uur van dorp tot dorp trekken voor een exclusieve tournee.

UNIEK IN DE REGIO

€15,00 / €12,00 (-26j)

Koop hier je online tickets voor de voorstelling van vrijdag vanaf 16 juni.
Koop hier je online tickets voor de voorstelling van zaterdag vanaf 16 juni.
Koop hier je online tickets voor de voorstelling van zondag vanaf 16 juni.

 

Familie

Ultima Thule | Saperlipopette (try-out)
woensdag 14 november, 14 uur

Ultima-Thule_(c) Veerle-SymoensEen oude man houdt zich stil. In zijn kamer. In zijn hoofd. Hij leeft zijn dagen in zwart-wit en grijs. Hij ademt zacht. Hij zegt geen woord. De deuren op slot. Rolluiken dicht. Zijn hart vergrendeld. En geen plannen of dromen! Want met morgen weet je nooit.

Zijn kleindochter staat voor z’n deur.
Zomaar, ineens. ’t Is maar voor even. Een paar dagen.
Ze staat op springen. Speels en zot en onbezonnen.
Wild ook!
Vol kleur en gensters sterrenstof. Een vat, vol dromen, dat op barsten staat. Ze kan niet wachten tot ze alles weet.
Niet wachten tot het feest begint.
Droom na droom na droom.
Er is alleen maar morgen.

Wanneer een oude man met een groot verdriet zijn kleindochter ontmoet, gebeurt er iets wonderlijks. De man leert opnieuw leven in kleur, en het meisje leert dat er soms grijs bestaat. En zwart. En wit.

Voor iedereen vanaf 6 jaar.Vlieg (logo kinderaanbod)

€9,00 / €6,00 (-26j) / €3,00 (t.e.m. 12j)

Koop hier je online tickets vanaf 16 juni.

Humor

Ygor uit Poperinge | Roodkopje en de walf
zaterdag 17 november, 20 uur

Ygor, een kleine (mooie) man uit Poperinge, staat twaalf en een half jaar op de planken. Dat is een lange tijd voor een mens met korte beentjes. Je moet het zelf maar eens proberen. Na een paar dagen rechtstaan zal je snakken naar een stoel, een zetel of een kafzak.

Dat Ygor het zo lang wist vol te houden, mag dus wel gevierd worden. Naar aanleiding van zijn koperen jubileum (12,5 = koper) bundelt hij zijn beste grappen en een pak nieuwe grollen tot een wervelende comedyshow.

Voor de liefhebbers?
Ongetwijfeld!

www.ygoruitpoperinge.be

€11,00 / €5,00 (-26j)

Koop hier je online tickets vanaf 16 juni.

Vorming

In Europese velden
maandag 19 november, 19.30-22 uur

Bevlogen historicus en rasverteller Korneel De Rynck trok naar de belangrijkste plaatsen rond Wereldoorlog I. Naast België en Frankrijk reisde hij naar Italië, Slovenië, Bosnië, Servië, Macedonië, Griekenland, Turkije, Polen, Oekraïne en Wit-Rusland.

Aan de hand van foto’s van monumenten, begraafplaatsen en musea die je kan bezoeken, schetst Korneel het bredere plaatje en brengt hij het verhaal van de grote veldslagen. De geselecteerde locaties zijn niet alleen historisch belangrijk, het zijn ook prachtige bestemmingen. Reis met ons mee.

Locatie:

CC Stroming

Prijs:

€11,00 / met korting: €5,50 (info: Vormingplus)

Inschrijven:

tot 09/11 op 03 775 44 84 van Vormingplus Waas-en-Dender

Betaling:

zo snel mogelijk na inschrijving op BE33 8916 7404 6946

I.s.m.:

Vormingplus Waas-en-Dender

Muziek

Imagine No Lennon
zaterdag 24 november, 20 uur

Al bijna 40 jaar is John Lennon in Rock-n-Roll Heaven. Niemand evenaarde ooit zijn talent om met popmuziek de vinger aan de pols van de maatschappij te houden. Geen enkele popster zaaide ooit zoveel onrust, tot in het Witte Huis toe. Zijn ultieme daad zit in ‘Imagine: just a brotherhood of men’. Ga gewoon voor een wereldgemeenschap vol mensen, met ‘nothing to kill or die for’. Dus geen bezit, geen politiek,… and no religion either. Hoe actueel kan iets klinken?

Reden genoeg voor een herdenking, een viering - opgebouwd rond ‘Give Peace a Chance’, ‘All You Need is Love’, ‘Revolution’, ‘Power to the People’ en alle andere hits die uit de pen en gitaar van deze ‘working class hero’ vloeiden tijdens Beatle-jaren en solocarrière.
Een strijdproject met en rond Lennon.

met: Jean Bosco Safari (zang, gitaar), Ben Crabbé (drums), David Piedfort (gitaar), Marc Van Puyenbroeck (bas) en Steven Mintjens (toetsen)

€18,00 / 12,00 (-26j)

Koop hier je online tickets. vanaf 16 juni.

Studio Zondag

Rollmops
zondag 25 november, 19.30 uur (locatie: Cultuurcafé)

Rollmops brengt nummers van eigen makelij. Geen typische fifties rock ‘n roll of rockabilly, maar een eigen stijl die varieert van boogie-woogie en blues tot swing en ska. De opzwepende backbeat en rollende contrabas zorgen voor een onweerstaanbare dansdrang en de teksten en melodieën klinken vrolijk en blij.

Rollmops staat voor rock’n rollen met een punk-attitude: noten kunnen lezen is overbodig, bier drinken tijdens het maken van de songs niet en optredens zijn pas geslaagd wanneer er ambiance is en er stevig wordt gedanst!

gratis

Contact

CC Stroming:
052 43 25 50
cultuur.reserveren@berlare.be

Berlare gebruikt cookies om jouw surfervaring op deze website gemakkelijker te maken.Verder gaanMeer over cookies