December 2018

Theater

Cour & Jardin | Het Kwartet
zaterdag 1 december, 20 uur

Cissy, Wilfred, en Reggie, drie gewezen operasterren, brengen in een rustoord hun levensavond door. Hun rustige leventje wordt jaarlijks enigszins verstoord wanneer ze op 10 oktober componist Giuseppe Verdi herdenken met een concert. En telkens rijst dan weer de vraag wat ze gaan opvoeren. Dit jaar komen ze er echter niet direct uit.

Maar dan, als door de theatergoden gezonden, doet nieuwe bewoonster haar intrede: Jean. Vele jaren geleden stond ze samen met de anderen op scène. Zou dit niet wat zijn voor de tiende oktober? Uiteraard. Maar… Reggie blijkt allerminst opgezet met de komst van Jean. Ooit waren ze een echtpaar, maar hun huwelijksbootje liep binnen de kortste keren op de klippen. En dat heeft Reggie nog altijd niet verteerd. Bovendien is Jean haar diva-streken nog niet verleerd. De harmonie binnen het viertal is dus ver te zoeken.

Een stuk vol humor, melancholie, poëzie en muziek in regie van Frank Van Laecke.

met: Danni Heylen, Jef Demedts, Magda Cnudde en Bob Snijers

www.courenjardin.be

€15,00 / €9,00 (-26j)

Koop hier je tickets.

Klassiek

Collegium Brugense | The best of Bach
zaterdag 8 december, 20 uur (locatie: Sint-Pietersbandenkerk Uitbergen)

Onder de titel ‘The best of Bach’ brengt het Collegium Brugense onder leiding van Patrick Peire 3 prachtige solo-cantates van de Thomas Cantor bijeen. De cantate ‘Ich habe genug’ refereert naar de woorden van de oude Simeon bij de opdracht van Jezus in de tempel. Nu hij de heiland heeft aanschouwt kan hij gerust sterven.

In de tweede solocantate ‘Ich bin vergnügt’ toont Bach zich gelukkig met het aardse bestaan. De levensvreugde contrasteert hier met het doodsverlangen van de eerste cantate. De duo-cantate ‘Liebster Jesu’ is een liefdesverhaal tussen de gelovige ziel (sopraan) en Jezus (bas). De sopraan bezingt in de eerste aria haar groot verlangen naar Jezus. Hij antwoordt: Als ge mij zoekt weet dat ik in het huis van mijn vader ben’. Als zij bijeen zijn zingen beide solisten: ‘nu verdwijnen alle zorgen’.

met: Patrick Peire (dirigent), Sarah Peire (sopraan), Jan Van der Crabben (bas) en het Collegium Brugense

€12,00 / €6,00 (-26j) - inclusief glaasje nadien

Koop hier je tickets.

Familie

Theater De Spiegel | Caban
zaterdag 8 december, 15 en 17 uur
zondag 9 december, 10 en 15 uur

UITVERKOCHT!

Vorming

Dagcrème op maat
woensdag 12 december, 19.30-22 uur

Wist je dat de meeste dagcrèmes slechts 3% werkzame stoffen bevatten? Tijdens deze workshop maken we een dagcrème die uit maar liefst 90% werkzame bestanddelen bestaat. Bovendien is ze volledig vrij van parabenen en chemische derivaten.

Je gebruikt de puurste ingrediënten en stelt je unieke crème samen. Nadien neem je je persoonlijke dagcrème mee naar huis. Het materiaal is inbegrepen in de prijs. Breng (enkel indien mogelijk) een klein kloppertje en een pannenlikker mee.

Locatie:

CC Stroming

Prijs:

€17,00 / met korting: €11,50 (info: Vormingplus)

Inschrijven:

tot 02/12 op 03 775 44 84 van Vormingplus Waas-en-Dender

Betaling:

zo snel mogelijk na inschrijving op BE33 8916 7404 6946

I.s.m.:

Vormingplus Waas-en-Dender

Lezing

Luc Haekens | Wie gelooft er die journalisten nog?
zaterdag 15 december, 20 uur

Luk_Haekens(c)ReadMyLipsIn de ‘Ideale Wereld’ twijfelen we nooit aan de media en geloven we alles wat kranten, radio en televisie ons vertellen. Maar helaas is de wereld lang niet ideaal en hebben we redenen genoeg om te twijfelen of alles wat we horen en lezen wel waar is.

Luc Haekens weet als geen ander hoe de media de waarheid kunnen manipuleren, hoe mensen alles geloven wat die media hen voorschotelen. Dat de aarde plat is bijvoorbeeld en Donald Trump een zwarte huid heeft. Hij vertelt er u alles over en, omdat u hem anders niet gelooft, brengt hij een paar hilarische filmpjes mee.

Luc Haekens kennen we als sterreporter van TV-programma ‘De Ideale Wereld’.

€7,00 / 5,00 (-26j)

Koop hier je tickets.

Familie

Artistiek ontbijt
zondag 16 december, 9 uur (locatie: Feestzaal Overmere)

De eindejaarsdagen komen eraan.

Verras je familie en vrienden met een unieke wenskaart uitgevoerd in de etstechniek.

Kunstenares Katleen Deleu begeleidt de hele familie in dit persoonlijk creatieproces. Bovendien kan je genieten van een gezellig en lekker familieontbijt.

Voor iedereen vanaf 6 jaar.Vlieg (logo kinderaanbod)

€12,00 / €6,00 (-26j)

Koop hier je tickets.

Studio Zondag

Wouter Crombez
zondag 16 december, 19.30 uur (locatie: Cultuurcafé)

(Geen tijd voor) Twijfel

Als kind naar de muziekacademie, als puber naar de kunsthumaniora, als student naar Gent, en als bijna volwassen wordende man, vader, muziekleraar, podiumbouwer, geluidstechnieker, cafébaas,... heel wat inspiratie opgedaan om liedjes te schrijven over het leven van elke dag. Enkele van deze nummers werden onlangs uitgegeven op zijn debuut-EP ‘Twijfel’.

gratis

Tentoonstelling

Bert Drieghe
opening: vrijdag 20 december, 20 uur

Aan het werk van Bert Drieghe lijken 2 zaken opmerkelijk. Een eerste is zijn wijze van abstraheren. In zijn figuratief werk slaagt hij er in om alledaagse voorwerpen en taferelen te brengen tot sterk vereenvoudigde voorstellingen. Ze schijnen simplistisch te zijn, soms haast kinderlijk.
Een tweede iets is dat hij, door deze alledaagse zaken tot onderwerp te maken, hun esthetische waarde wil aanduiden, zelf beklemtonen.

De tentoonstelling loopt tot 3 februari.

Kunstproject

Kunst zoekt (t)huis
zaterdag 22 december, 16 uur (locatie: kasteel Berlare)

Zoekt jouw kunstwerk een nieuwe thuis? Breng dan jouw kunstwerk op zaterdag 22 december binnen in het kasteel van Berlare tussen 10 en 12 uur. Als eigenaar of kunstenaar mag je maximaal 2 werken binnenbrengen.

De tentoonstelling is toegankelijk voor bezoekers tijdens de kerstmarkt (16 tot 20 uur). Als een bezoeker een werk ziet dat hij graag wil hebben, bedenkt hij een ruilmiddel (dienst, goederen, maar geen geld). De bezoeker noteert dit op een post-it en plakt dat bij dit werk. De voorstellen worden overgemaakt aan de kunstenaar/eigenaar die zelf beslist om al dan niet in te gaan op één van de voorstellen.

gratis

Contact

CC Stroming:
052 43 25 50
cultuur.reserveren@berlare.be

Berlare gebruikt cookies om jouw surfervaring op deze website gemakkelijker te maken.Verder gaanMeer over cookies