Februari 2019

Film

Gruwelijke rijmen
zondag 3 februari, 10 uur

De verfilming van Roald Dahls ‘Gruwelijke rijmen’ brengt een hele parade sprookjesfiguren bij elkaar in een ingenieus verhaal voor alle leeftijden. Even hilarisch als poëtisch, vol ondeugende twists en verrassende ontknopingen.

Sneeuwwitje en Roodkapje worden beste vriendinnen. Lusten wolven liever biggetjes, grootmoeders of kleine kinderen? Jacob is verliefd op zijn buurmeisje Cindy, maar zij heeft een oogje op de prins. En waar komt die gigantische bonenstaak in Jacobs tuin plots vandaan? Onder het alziend oog van de boze wolf lopen sprookjesfiguren elkaar voortdurend voor de voeten.

UK - 2017 - Jakob Schuh en Jan Lachauer

i.s.m. bibliotheek Berlare

Voor iedereen vanaf 6 jaar.Vlieg (logo kinderaanbod)

€5,00 (inclusief een drankje en knabbel in de pauze)

Koop hier je tickets.

 

Vorming

Alcoholvrij aperitieven
dinsdag 5 februari, 19.30-22 uur

Ga jij ook de uitdaging aan om een maand lang te genieten zonder alcohol? In deze workshop maak je kennis met mocktails of alcoholvrije cocktails. Verras je gasten met sprankelende drankjes op basis van gekende en minder gekende ingrediënten, verrassende combinaties en originele presentaties.

Ingrediënten zijn inbegrepen in prijs. Meebrengen: een goed afsluitbaar potje of flesje om eventuele restjes mee te nemen.

Locatie:

CC Stroming

Prijs:

€14,00 / met korting: €8,50 (info: Vormingplus)

Inschrijven:

tot 25/01 op 03 775 44 84 van Vormingplus Waas-en-Dender

Betaling:

zo snel mogelijk na inschrijving op BE33 8916 7404 6946

I.s.m.:

Vormingplus Waas-en-Dender en GROS Berlare

Tentoonstelling

Windy Corteel
opening: vrijdag 8 februari, 20 uur

Windy Corteel studeerde grafische vormgeving aan het KASK en schilderkunst te Sint-Lucas Gent. Haar werk ligt tussen concept en verbeelding en omarmt vrolijkheid én verontrusting. Het lijken soms zoete broodjes belegd met toekomstige zonden.

Cindy hanteert een eigen abstracte taal waar verbeelding cruciaal is en waar duisternis onderhuids speelt. Een tengere lijn wordt een vorm die het begrip benaming overstijgt. De vormen voelen vertrouwd aan, hoewel ze niet herkenbaar zijn.

De tentoonstelling loopt tot 24 maart.

Entertainment

Michel Wuyts & Geert Vandenbon | Dag & Nacht Koers!
vrijdag 15 februari, 20 uur

Dag & Nacht koers (c) Paul De CloedtAl 25 jaar lang is wielerman Wuyts de stem van de koers bij ons. Zijn timbre en zijn taalgevoel maken hem uniek. Met verhalen van voor en achter de camera trekt hij in Dag & Nacht Koers! door Vlaanderen.

Wuyts observeert en analyseert. Eens journalist, altijd journalist. Hij praat vanuit de buik van het peloton en kneedt koers tot zijn eigen verhaal. Spits en verrassend: “97 % van wat ik vertel is waarheid. Aan de luisteraar om te ontdekken waar die 3 % fantasie zit.“ In ‘Dag & Nacht Koers!’ trekt Michel Wuyts opnieuw op met Geert Vandenbon. Rustbrenger én gangmaker. Gewapend met enkel een gitaar, versterken zijn liedjes Michels woorden. Ze inspireren, ze laten dromen.

Bovenal is ‘Dag & Nacht Koers!’ een geurige mix van hartige wielerverhalen en inspirerende liedjes. Michel is de verteller van dienst, Geert de muzikant.

www.dagennachtkoers.be

€10,00 / €5,00 (-26j)

Koop hier je tickets.

Familie

Kapitein Winokio | De winter van Kapitein Winokio
zaterdag 16 februari, 15 uur

UITVERKOCHT!

Humor

Frank Van Erum & Pieter Bamps | Ideale maten
zaterdag 23 februari, 20 uur

‘Normaal denk je bij ideale maten aan een vrouw. Maar ik, ik denk spontaan, doodgewoon aan jou…’ Ja hoor. Het bestaat nog. Echte, onbaatzuchtige vriendschap. Frank en Pieter delen lief en leed. En Pieters vrouw. Al weet hij dat zelf niet. Negen maanden later spoelt er een mandje aan op hun drempel. Met daarin ne kleine… Daar sta je dan als vaders. Bij de vondelingenschuif. Aan de doopfont. Rond de luiertafel. Wat begint als een idyllisch sprookje ontaardt in een nachtmerrie van co-kinderschap en een zelfhulpgroep voor alleenstaande vaders.

Zijn ideale maten bestand tegen deze ultieme relatietest? Of rijdt zelfs deze vriendschap zich vast in naar achterdocht stinkende pampers?


De eerste avondvullende show van ‘Ideale Maten’ biedt naast hilarische humor ook een doorlopend verhaal vol spanning en occasionele tristesse. Dit alles overgoten met een sausje van ideale muziekmaten en spitsvondige songteksten.

www.idealematen.be

€11,00 / €5,00 (-26j)

Koop hier je tickets.

Studio Zondag

Celestial Wolves
zondag 24 februari, 19.30 uur (locatie: Cultuurcafé)

Celestial Wolves is een 5-koppige rock band die verschillende muzikale achtergronden samenbrengt en kneedt tot instrumentaal geweld.

Door progressieve bas, melodische gitaren en dynamische drums te weven komen ze tot de soundtrack bij jullie verhaal.

gratis

Contact

CC Stroming:
052 43 25 50
cultuur.reserveren@berlare.be

Berlare gebruikt cookies om jouw surfervaring op deze website gemakkelijker te maken.Verder gaanMeer over cookies