Juni 2019

Klassiek

Ensemble The Party | UK Tour 1860 -> UITVERKOCHT !
zondag 16 juni, 11 uur (locatie: kasteel Uitbergen)

In de jaren 60 van de 19de eeuw trekt een groep musici rond het muzikale echtpaar Lemmens-Sherrington door de Engelse provincies. Het ensemble, dat zich ‘The Party’ noemt, treedt zowat elke avond op gedurende zes weken in de lente en de herfst. De meeste concerten zijn ‘miscellaneous’: gemengde concerten met een pauze, met een netjes verdeelde afwisseling van diverse solo’s voor de zangers en de instrumentalisten. Na 1869 verschuift de programmatie per tournee naar een ‘Part I’, waarin een selectie wordt gegeven van een opera of een oratorium, en een ‘Part II’ dat gemengd is’.

Het gezelschap maakt furore met eigen arrangementen en herbergt klinkende namen als Helen Lemmens-Sherrington, de beroemde concert- en operasopraan, haar Belgische echtgenoot en harmoniumspeler-componist Jacques-Nicolas Lemmens, violist Henry Vieuxtemps en contrabassist Giovanni Bottesini.

Onder impuls van klavierspeler Rodyns brengen Hendrickje van Kerckhove, Bart Rodyns, Eliot Lawson en Lode Leire deze ‘Party’ weer tot leven. De erg originele bezetting met drukwindharmonium is daarbij het vertrekpunt.

www.ensemble-theparty.be 

DEZE VOORSTELLING IS UITVERKOCHT !

Contact

CC Stroming:
052 43 25 50
cultuur.reserveren@berlare.be

Berlare gebruikt cookies om jouw surfervaring op deze website gemakkelijker te maken.Verder gaanMeer over cookies