Oktober 2019

Lezing

Ruben Mersch | Waarom iedereen altijd gelijk heeft 
donderdag 3 oktober, 20 uur (locatie: I. De Wildezaal)

Ruben Mersch (c) Lieve BlancquaertWaarom ontstaan er - of het nu over de veiligheid van pesticiden, de opwarming van het klimaat of de rol van de islam in aanslagen gaat - zo vaak twee kampen die er beiden van overtuigd zijn dat de feiten en de wetenschap hen gelijk geven? Waarom gebruiken we feiten vaak niet als manier om meer inzicht te verwerven, maar wel als munitie om onze tegenstanders te verslaan?
 

Tijdens deze lezing probeert Mersch deze vragen te beantwoorden. Daarbij verwijst hij gretig naar de nieuwste inzichten van psychologen, antropologen, biologen, filosofen en een achttiende-eeuwse predikant met een voorliefde voor biljart.

Hij komt tot een ontnuchterende conclusie: niet onze ratio, maar wel onze emoties zijn heer en meester over ons denken. Maar er is ook hoop. Zelfs als mensen diep in de loopgraven van hun eigen gelijk zitten, zijn er toch manieren om hen te bereiken.

€7,00 / €5,00 (-26j)

Koop hier je tickets.
 
 

Drive-in cinema (UITVERKOCHT !)

Grease
vrijdag 4 oktober, 20 uur (locatie: Donkoeverpark)

Cinemobiel draait de romantische musicalfilm Grease.
Je kan de film heerlijk vanuit je auto bekijken op de parking van de Festivalhal. Het wordt beslist een unieke filmervaring.

Sandy en Danny ontmoeten elkaar op vakantie. Ze worden verliefd. Later verhuist Sandy naar de plek waar Danny woont en gaat ze naar dezelfde school. Sandy kent Danny als een romantische, lieve jongen, maar op school staat hij bekend als een stoere vrouwenverslinder. Wanneer ze elkaar weer ontmoeten, botsen hun imago’s.

Niemand verwacht dat Danny op het brave meisje Sandy zal vallen. Sandy is nog steeds hopeloos verliefd, maar door Danny’s gedrag wordt dit al snel minder. Ze begint met andere jongens aan te pappen, waardoor Danny jaloers wordt. Tijdens een grote danswedstrijd van de school komen de twee weer nader tot elkaar, totdat Danny aan het eind van de avond met een ander meisje de sterren van de hemel danst en zonder Sandy de wedstrijd wint...

USA - 1978 - Randal Kleiser

€20,00 (per wagen)

DEZE VOORSTELLING IS UITVERKOCHT !

Humor

Bart Cannaerts | We moeten nog eens afspreken
zaterdag 5 oktober, 20 uur

Bart Cannaerts (c) Johannes Vande VoordeIk had een hele hoop potentiële titels voor mijn nieuwe voorstelling, maar deze dekt het best de lading. En daarmee is die het dan ook geworden.

Voila. Euh.
Dat was het eigenlijk.
Dus ja. Goh.
Kaartjes kopen dan zeker?

Met tal van groeten, Bart.

Na een break van vijf jaar, is Bart Cannaerts eindelijk terug waar hij het liefste is: op een podium. Met zijn vierde avondvullende voorstelling. En daarin gaat hij doen wat hij het beste kan: verhalen vertellen over alles en liedjes zingen over niks. Geloof ons: Daar wil je bij zijn!

€19,00 / €13,00 (-26j)

Koop hier je tickets.

Klassiek

Ortwin Lowyck & Ensor Baroque | Venetiaanse magie
vrijdag 11 oktober, 20 uur

De ‘rode priester’ noemden ze hem, vermoedelijk vanwege zijn felrode haren. Het grootste deel van zijn oeuvre schreef hij voor de weesmeisjes in zijn klooster. Niet alleen de persoon, maar ook de muziek van barokgrootmeester Antonio Vivaldi spreekt tot de verbeelding. Zijn muzikale taal bezit een ongeziene zeggingskracht en voert je mee naar het bruisende Venetië, met haar kleine steegjes en kronkelende grachten, haar gemaskerd carnaval en zorgeloze romantiek.

Geïnspireerd door de kleurrijke landschappen van schilder Marco Ricci componeerde Vivaldi zijn bekendste werk ‘De Vier Jaargetijden’. Onder leiding van Ortwin Lowyck gidst Ensor Baroque je langs de mooiste panorama’s van het 18de-eeuwse Italië!

met: Ortwin Lowyck (viool solo en artistieke leiding), Clint Van Der Linde (contratenor), Marrie Mooij (viool), Rafael Núñez Velázquez (viool), Sylvestre Vergez (altviool), Edouard Catalan (cello), Jens Similox-Tohon (contrabas) en Sayuri Nagoya (klavecimbel)

i.s.m. KUNSTacademie Wetteren, filiaal Berlare

€16,00 / €10,00 (-26j)

Koop hier je tickets.

Muziek

Studio Guga | Ongehoord! (try-out) -> LAATSTE TICKETS !
zaterdag 12 oktober, 20 uur

Studio Guga (c) Diego FranssensWe kennen Radio Guga, de band rond maestroloog Guga Baul, als een coverband van formaat. Maar met Studio Guga komt er een nieuw verhaal: een eerste studioplaat. Zoals vanouds zal Guga zijn beste stemimitaties naar boven halen, maar deze keer met gloednieuwe, eigen nummers. Nummers die zò typerend zijn voor de geïmiteerde artiest, alsof ze door henzelf zijn gemaakt. Vandaar de titel ‘Ongehoord!’.

Muziekfenomeen Jean Blaute was zo enthousiast dat hij meteen de productie voor deze plaat op zich heeft genomen. Want wie anders dan Jean weet beter hoe je de sound van elke artiest kan grijpen? Bart Peeters, Raymond Van het Groenewoud, De Kreuners, Clouseau of Het Zesde Metaal: in de gedaante van Guga Baul en de zijnen krijgen ze allemaal een gloednieuw nummer.

met: Guga Baul (zang), Filip Bollaert (gitaar), Jacques Motmans (toetsen), Bert Embrechts (bas) en Joost Van den Broeck (drums).

€18,00 / €12,00 (-26j)

LAATSTE TICKETS !

Muzikale ontmoetingsnamiddag

Jackobond & Bastien | Van Corsari tot Appermont
woensdag 16 oktober, 15 uur

Jackobond & Bastien (c) Johannes Vande VoordeEen wervelende matineevoorstelling opgedragen aan alle Vlaamse en Nederlandse televisiepresentatoren en -presentatrices van weleer: Sonja Barend, Sandra Reemer, Rudi Carrell, Tony Corsari, Jan Theys,…. A trip down memory lane naar de legendarische beginjaren van de Vlaamse televisie, toen tv-presentatoren en -presentatrices nog échte sterren waren.

Aan de hand van historische beeldfragmenten en onvergetelijke muziek blikken Jackobond en Bastien terug op de beginjaren van de Vlaamse & Nederlandse televisie. Persoonlijke verhalen van mensen die zowel voor als in de beeldbuis de bewuste beginjaren hebben beleefd, komen aan bod. Legendarische televisieshows worden herontdekt en nagespeeld. Deuntjes van toen worden van onder het stof gehaald.

‘Van Corsari tot Appermont’ is een gevarieerde show voor iedereen die zich bij het aanzetten van zijn televisietoestel afvraagt hoe het ook alweer allemaal begonnen is!

€15,00 (inclusief koffie en gebak | reserveren verplicht)

Koop hier je tickets.

Dag van de jeugdbeweging

Frogfest
vrijdag 18 oktober, 19 uur

Op 18 oktober is het zover! Enkele legendarische bands en DJ’s onderbreken hun wereldtournee en zakken af naar het ons huis waar de festivalzomer tot een (ietwat late) climax komt!

Nadat Frogfest bijna 5 jaar doodverklaard was, besloot Jeugdraad Berlare om dit kleinschalig Berlaarse muziekfestival nieuw leven in te blazen. Met Frogfest 2.0 werd het evenement in 2017 in een nieuw en moderner jasje gestoken, wat op zijn zachtst gezegd behoorlijk in de smaak viel bij zowel de jeugd als de wat oudere Berlarenaars. Gemotiveerd door de vraag naar meer Frogfest presenteert jeugdraad Berlare dit jaar een nieuwe editie van het gezelligste, muzikaalste, kortom meest onmisbare festival van het Scheldeland. Of misschien zelfs wel van het hele land!

Wil je weten wat er allemaal van aan is van deze straffe praat. Kom dan zeker een kijkje nemen! Tickets zijn in voorverkoop te
verkrijgen via www.jeugdraadberlare.com aan 2,00 euro of bij de leden van Jeugdraad Berlare aan 2,50 euro.

Vorming -> GEANNULEERD !

Digitale detox
donderdag 24 oktober, 19.30-22 uur

Meldingen, mails, WhatsApp-berichten,... Schitterend hoe we met elkaar verbonden zijn en snel toegang hebben tot talrijke informatiebronnen. Tegelijkertijd hebben al deze hulpmiddelen ook een aantal nadelen. Afhankelijk van je werk- of leefsituatie
bekijken we de invloed van digitalisering en hoe er nuttig en gezond mee om te gaan.

Theater

TG De Link | Vrijen met dieren
donderdag 24 oktober, 20 uur

Tg De Link (c) Damon De BackerIn dit stuk ontmoeten we Theo en Norma, wiens huwelijksleven volledig uitgeblust is. De aanwezigheid van huisvriend Guy maakt het er niet simpeler op en ook de buren Ludo en Lisette gooien wat amoureus roet in het eten. Zetten zij hun verlangens om in daden?

Vijf verdwaalde, eenzame zielen in deze comedy. Groot verdriet naast slappe lach. Na een succesvolle reeks op de Gentse Feesten 2018, trekt deze jonge, enthousiaste groep theatermakers met ‘Vrijen met dieren’ van Stany Crets Vlaanderen door.

met: Bert Verbeke, Leen Dendievel, Debbie Crommelinck, Bram De Win en Jef Hoogmartens

€18,00 / 12,00 (-26j)

Koop hier je tickets.

Studio Zondag

Mortier
zondag 27 oktober, 19.30 uur (locatie: Cultuurcafé)

Mortier is de nieuwe band van Thomas Mortier, bekend van De Ministers Van De Noordzee, Yuko en Douglas Firs.

Mortier brengt uitgebeende Nederlandstalige pop die in de oren springt door de luisterrijke melodieën en teksten vol observaties
en mijmeringen, in de traditie van Spinvis, Eels en Sparklehorse maar ook van The Beatles.

gratis

Film

Nachtwacht | De poort der zielen
woensdag 30 oktober, 15 uur

De bewoners van het pittoreske Schemermeer maken zich op voor een groot dorpsfeest. Vladimir, Wilko en Keelin, de leden van de Nachtwacht, hebben extra reden tot feesten want hun vriend en mentor Vega mag eindelijk uit zijn boek komen.

Maar de vreugde is van korte duur want de drie helden krijgen slecht nieuws te horen. Iemand van hen zal immers de Nachtwacht moeten verlaten.
Ondertussen beraamt de opperdemon Nemmeza snode plannen om alleenheerser te worden over alle werelden. Zal de Nachtwacht sterk genoeg zijn om dit duistere wezen tijdig te stoppen?

B - 2018 - Gert-Jan Booy

i.s.m. bibliotheek Berlare

op de vooravond van Halloween

Voor iedereen vanaf 8 jaar.Vlieg (logo kinderaanbod)

€5,00 (inclusief drankje en knabbel in de pauze)

Koop hier je tickets.

Contact

CC Stroming:
052 43 25 50
cultuur.reserveren@berlare.be

Berlare gebruikt cookies om jouw surfervaring op deze website gemakkelijker te maken.Verder gaanMeer over cookies