December 2019

Familie

De Piepkes | Operaar Poephaar
zondag 1 december, 15 uur

De Piepkes (c) Evy OttermansDirk droomt over poephaar. Bij het ontwaken merkt hij dat zijn droom waarheid is geworden. Raar maar waar! Wat zullen de mensen daarvan denken? Kan De Rappende Kapper uit Kwetteren helpen? De Prima Flatulina?

Je hoort en ziet het allemaal in de ‘Operaar Poephaar’...

De ‘Operaar Poephaar’ is een verpiepte opera. Een volledig gezongen verhaal in de traditionele vorm van een opera, gesnoeid door Pieter-Jan De Smet en samen met Piepkes Frederik Sioen en Sarah Yu Zeebroek op scène. In een regie van Jan Bijvoet.

Voor kinderen en kinderen van leeftijd.

Voor iedereen vanaf 5 jaar.Vlieg (logo kinderaanbod)

€9,00 / €6,00 (-26j) / €3,00 (t.e.m. 12j)

Koop hier je tickets.

Lezing

Frédéric Deborsu | Wallonië 
donderdag 5 december, 20 uur (locatie: I. De Wildezaal)

Deborsu (c) Read My LipsAlles wat je altijd al wilde weten over Wallonië maar nooit durfde te vragen.
 

Frédéric Deborsu is expert in de geschiedenis van Wallonië van de 19de eeuw tot vandaag. Hij beschrijft hoe Wallonië ooit de 3de wereldmacht was, hoe Vlaanderen de regio in 1965 voorbijstak en hoe Wallonië zich de dag van vandaag weer aan het rechttrekken is.

Hij neemt je mee naar de glorietijd van Verviers, the place to be voor het textiel, en naar Luik met Cockerill. Hij animeert het geheel met beelden en anekdotes van gisteren en vandaag.

€7,00 / €5,00 (-26j)

Koop hier je tickets.
 
 

Muziek

Stef Bos solo | Ruimte
zaterdag 7 december, 20 uur

Bos (c) Lieke AnnaAlsof hij pas begonnen is. Deze zanger. Zo staat hij op het podium. Alle ballast overboord. Vrijer dan ooit.

Want het gaat niet om hem. Het gaat om het lied. Dat is geen valse bescheidenheid. Dat is zijn werkelijkheid. Door jezelf klein te maken, wordt de ruimte om je heen groter. Zo begon hij aan deze kortstondige reis. Alleen. Even zonder band. Met een koffer van songs die gespeeld willen worden. Zoals ze zijn geboren. Aan de piano of de gitaar.

En elke avond op avontuur want: Er is altijd een wereld die wij nog niet kennen. Altijd een taal, die wij niet verstaan. Altijd een wonder, dat we niet kunnen verklaren. Altijd een grens om voorbij te gaan.

€18,00 / €12,00 (-26j)

Koop hier je tickets.

Theater

Het Prethuis | De serviceflat (UITVERKOCHT !)
zaterdag 14 december, 20 uur

Mariette Vandecasteele wordt, na lang aandringen, door haar zoon Philippe in een serviceflat geplaatst. Eentje die hij nota bene zelf uit de grond heeft gestampt. Hij is namelijk projectontwikkelaar. Hij bezoekt zijn moeder elke week exact 10 minuten met 1 éclair die ze onder dwang dient te verorberen. Het bezoek is een monoloog over hoe goed de zaken gaan. Even vragen hoe het met zijn moeder gaat, daar heeft hij de tijd en de tact niet voor.

Er wordt echter een nieuwe dokter aangesteld door de directie. Het betreft de flamboyante en op het eerste zicht ietwat bizarre dokter Edelhart Deman. Die zorgt voor een totale ommekeer die zoonlief niet had zien aankomen!

Een avond vol verrassende wendingen, heerlijke personages en boordevol humor! Ook nu zijn de vaste ‘Prethuis’-ingrediënten overvloedig aanwezig en opnieuw in het sappig West-Vlaams.

met: Jeroen Maes, Tine Priem, Karin Tanghe, Peter Bulckaen en Bianca Vanhaverbeke

€25,00 / €19,00 (-26j)

DEZE VOORSTELLING IS UITVERKOCHT !

Familie

Circus | Hands some feet
zondag 15 december, 15 uur

Hands some Feet is een dynamische, frisse, hedendaagse circusshow, die naadloos de beheersing van jongleren en koorddansen combineert. Aangevuld met innovatieve acrobatie, fysiek theater, springtouwen en live muziek.

Het stuk is gemaakt door Liisa Näykki (F) en Jeromy Zwick (AU/CH) en wordt aangedreven door hun onvoorwaardelijke passie om samen te creëren.

Inspiratie voor de show komt van een woord dat alleen in de Finse taal te vinden is ‘Hepuli’: een uitbarsting van emotie, waaraan zelfs de meest geciviliseerde grote aap niet kan weerstaan.

Voor iedereen vanaf 3 jaar.Vlieg (logo kinderaanbod)

€9,00 / €6,00 (-26j) / €3,00 (t.e.m. 12j)

Koop hier je tickets.

Muziek

Scala | Meisjesnamen (UITVERKOCHT !)
vrijdag 20 december, 20 uur

Scala (c) Gert DaemenJe kent ze ongetwijfeld, de dames van Scala met hun engelachtige stemmen. Ze wijken af van het traditionele parcours en banen zich al jarenlang een weg doorheen het muzieklandschap met een indrukwekkend repertoire van pop- en rockarrangementen.

Scala. Geliefd van in Duitsland tot China. Maar nu, met ‘Meisjesnamen’ voor het eerst in CC Stroming. Helemaal in het Nederlands
met als insteek liedjes over vrouwen: Anne, Irene, Louise, Marijke, Jessica, Layla, Annelies, …

met: Stijn Kolacny en Steven Kolacny

€20,00 / €14,00 (-26j)

DEZE VOORSTELLING IS UITVERKOCHT !

Humor

Jens Dendoncker | Bang van Dendoncker
zaterdag 21 december, 20 uur

Soms met kinderlijke naïviteit, dan weer met de allure van een echte ‘angry young man’ wordt in ‘Bang van Dendoncker’ een persoonlijk verhaal verteld. Een verhaal over het schijnbaar eindeloos geklungel die jongvolwassenheid met zich meebrengt en de bijhorende nostalgie naar een vervlogen jeugd. Dat alles doorspekt met een hoop grappen.

Deze fantastische voorstelling leverde in zijn eerste seizoen enkel uitverkochte zalen op en een lovende 4-sterrenrecensie in De Standaard.

Ook op televisie is Jens niet meer weg te denken. Zijn verschijning in ‘Hoe Zal Ik Het Zeggen?’, ‘Beste Kijkers’ en ‘De Slimste Mens Ter Wereld’ werden goed gesmaakt.

Jonge Kempenaar Jeroen Verdick is het vaste voorprogramma.

€16,00 / €10,00 (-26j)

Koop hier je tickets.

Studio Zondag

Shorty Jetson and his racketeers
zondag 22 december, 19.30 uur (locatie: Cultuurcafé)

Shorty Jetson heeft zich de laatste jaren tot een ware internationale rock’n roll sensatie ontpopt. Nu brengt hij een audioverhaal dat je meeneemt op zijn reis rond de wereld.

En zoals elk goed verhaal diepgang nodig heeft, swingen de stijlen en grooves op het tempo van zijn hart. En dat durft wel al eens eigenzinning te zijn.
-Shorty Jetson unplugged-

gratis

Contact

CC Stroming:
052 43 25 50
cultuur.reserveren@berlare.be

Berlare gebruikt cookies om jouw surfervaring op deze website gemakkelijker te maken.Verder gaanMeer over cookies