Januari 2020

Familie

Theater Tieret | Raspoetin
zaterdag 11 januari, 19 uur

Aan het hof van de laatste Tsaar, Nicolaas II, gonst het van de geruchten, halve complotten en hele intriges. Middelpunt van dit alles is de ‘bezeten monnik’ Raspoetin: gebedsgenezer en vertrouweling van de tsarina. Door sommigen aanbeden, door velen gehaat, maar vooral door iedereen gevreesd.

100 jaar na zijn dood ontrafelen we heel zorgvuldig de waarheid achter de mythe. In een wolk van wierook en kruitdamp vertellen we het verhaal van de laatste Tsaar, de wonderschone liefde tussen kroonprins Aleksej en zijn zus Anastasia en vooral het verhaal van Raspoetin!

Een meeslepende, historische én hilarische rollercoaster vol poppen, muziek en zwarte magie. Hier vloekt men niet… Raspoetin ziet u!

Voor iedereen vanaf 8 jaar.Vlieg (logo kinderaanbod)

€9,00 / €6,00 (-26j) / €3,00 (t.e.m. 12j)

Koop hier je tickets.

Tentoonstelling

Bert De Geyter
opening: zondag 12 januari, 11 uur

Bert De Geyter is in de eerste plaats tekenaar, maar maakt ook objecten en installaties.

In een bijna zuiver formalisme, boven emotionele en expressieve acties, experimenteert hij met vorm, materie, kleur en ruimte. De vorm is die van het menselijk abstract denkvermogen. De materie is die van het verloren/gevonden object en hoe de logica diens destinatie onthult.

De tentoonstelling loopt tot 23 februari.

Theater

Liften
woensdag 15 januari, 20 uur (try-out)
donderdag 16 januari, 20 uur (première)

Liften (c) Wim LanserDrie dames komen vast te zitten in de lift van een schoonheidskliniek. Ze zijn volstrekte onbekenden voor elkaar. Terwijl ze wachten op hun redding vertellen ze elkaar sappige roddels en hilarische anekdotes. Tijdens deze hachelijke situatie wijden ze uit over gênante situaties waarin zij ooit verkeerden. Scherpe onderwerpen worden besproken, gevolgd door rake confrontaties die met veel humor uitmonden in oprechte gesprekken. Die avond zal hun leven voorgoed veranderen.

‘Liften’ is een hilarische en ontroerende voorstelling over schoonheid, vriendschap en vooroordelen. Jouw (lach)rimpels zullen zeker worden gelift in deze muzikale komedie.

Beperkt aantal plaatsen voor de première op 16 januari.

met: o.a. Katrien De Becker, Dorothy Wuyts en Gerdy Swennen

15 januari: €20,00 / €14,00 (-26j)
16 januari: €25,00 / €21,00 (-26j)

Koop hier je tickets voor woensdag 15 januari.
Koop hier je tickets voor donderdag 16 januari.

Muziek

Yevgueni| Morgen Verse Sneeuw
zaterdag 18 januari, 20 uur (locatie: Sint-Pietersbandenkerk Uitbergen)

Yevgueni (c) Koen BautersLigt er morgen verse sneeuw? Verwijzend naar deze belangrijke zin uit de titelsong van hun laatste album ‘Tijd is Alles’, trekt Yevgueni deze winter met een heel bijzondere tournee langs 30 kerken doorheen Vlaanderen, waaronder de Sint-Pietersbandenkerk in Uitbergen.

In 2020 viert de band zijn twintigjarig bestaan. En de aanloop daar naartoe leek het moment voor iets anders. Iets speciaals. Drums en elektrische gitaren worden achterwege gelaten. Een cello en een viool vervoegen de rangen. Een unieke, nooit geziene bezetting. Maar daardoor ook een andere, eigenzinnige songkeuze. Yevgueni kiest uit het eigen repertoire zijn persoonlijke favorieten en dan vooral de nummers die dit nieuwe jasje het beste passen. Nooit eerder gespeelde en gehoorde arrangementen, telkens in een uitzonderlijk, en zorgvuldig uitgelicht decor: Yevgueni toont zich van zijn meest ingetogen kant.

met: Klaas Delrue (zang, gitaar), Geert Noppe (toetsen, zang), Maarten Van Mieghem (gitaar, bas, zang), Seraphine Stragier (cello) en Jeroen Baert (viool)

DEZE VOORSTELLING IS UITVERKOCHT !

Theater

Fred Delfgaauw | Paradijsvogels -> WEGENS MEDISCHE OVERMACHT GEANNULEERD
zaterdag 25 januari, 20 uur

Delfgaauw (c) Ministerie van BeeldJe kent ze wel. Ze zijn bijzonder, vreemd, lachwekkend. Fred Delfgaauw is geïntrigeerd door mensen die worden ervaren als een vreemde eend in de bijt maar die in werkelijkheid paradijsvogels zijn. De manier waarop zij naar de wereld kijken, gaat vaak gepaard met humor. Misschien hebben ze wel gelijk? Wie is hier nu gek?

In Paradijsvogels sleept Delfgaauw het publiek mee in de wereld van kluizenaars en theatrale grootheden. Naar Den Haag waar hij zijn vroege jeugd doorbracht. De paradijsvogels uit zijn verleden én geloof inspireerden hem om van ‘zeker weten’ naar de schoonheid van twijfel te gaan.

We kunnen rekenen op humor en ontroering die zó dicht bij elkaar liggen dat het heerlijk schuurt. De meesterverteller en maker van een unieke vorm van totaaltheater weet zijn publiek te vangen met minimale middelen.

€16,00 / €10,00 (-26j)

WEGENS MEDISCHE OVERMACHT GEANNULEERD. MEER INFO I.V.M. EVENTUELE HERNEMING VOLGT.

Humor

Kamagurka & Herr Seele | The Return Of The Comeback
vrijdag 31 januari, 20 uur

Kamagurka & Herr Seele (c) Johan Jacobs80 jaar Kamagurka & Herr Seele! Al 40 jaar zijn Kamagurka en Herr Seele vrienden. Ze staken iconische tv-programma’s in elkaar, creëerden kunst en maken strips van Cowboy Henk.

Het was 16 jaar geleden dat ze nog eens samen op de planken stonden. Jaren waarin ze weliswaar samenwerkten als schilders,
tekenaars en schrijvers, maar niet als theatermakers. Het werd een vrolijk en creatief weerzien op de scène. Zowel voor Kamagurka en Herr Seele als voor het publiek.

Ze staan klaar om Vlaanderen opnieuw te veroveren met ‘The Return of the Comeback’. Het belooft niets minder te worden dan een hoogtepunt uit hun absurdistische oeuvre.

€18,00 / €12,00 (-26j)

Koop hier je tickets.

Contact

CC Stroming:
052 43 25 50
cultuur.reserveren@berlare.be

Berlare gebruikt cookies om jouw surfervaring op deze website gemakkelijker te maken.Verder gaanMeer over cookies