Februari 2020

Workshop

Poëzieweek
zaterdag 1 februari, 10 en 14 uur

Workshop Creatief schrijven (10 uur)

“Dit moet ik opschrijven”, denk je soms als ouder wanneer je hoort hoe creatief of inventief je kinderen uit de hoek komen. Kinderen experimenteren als vanzelf met taal. Dendermonds talent Liz Corthals haalt ongelooflijk veel inspiratie uit de uitspraken van haar dochter en zit zelf niet verlegen om mooie teksten. Waarom zou je al die spontaniteit niet gebruiken om er samen iets moois en leuks van te maken? Je schrijft in per duo ouder-kind.

Workshop Slam Poetry (14 uur)

Schrijf een krachtig slamgedicht. Tijdens een workshop Slam Poetry draait alles om woorden en hoe deze op een krachtige manier te uiten. Slam Poetry combineert poezië en performance. Woord en lichaam. We schrijven een slamgedicht en brengen dit tot leven met een ontroerende performance.

Inschrijven via cultuur.reserveren@berlare.be of 052 43 25 50

€12,00 per workshop / €20,00 voor beide workshops

Lezing

Nic Balthazar | Verander de klimaatverandering 
donderdag 6 februari, 20 uur (locatie: I. De Wildezaal)

Nic Balthazar (c) Lieve BlancquaertDe klimaatcrisis. Zonder twijfel de grootste ramp die de mensheid ooit heeft bedreigd. Toch blijken we er niet van wakker te liggen. In deze interactieve lezing probeert filmregisseur, televisiemaker en klimaatactivist Nic Balthazar uit te leggen waarom hij zich zoveel zorgen maakt. En hij zou geen film- en televisiemaker zijn mocht hij dat niet doen met een hoop filmpjes en beeldmateriaal.
 

Zou het kunnen dat de situatie nog een hoop zorgelijker is dan ons wordt verteld? En hoe komt het dat we niet geloven dat alle oplossingen die voorliggen een stuk hoopvoller en realistischer zijn dan ons wordt verteld? Zou het kunnen dat alle crisissen die ons op dit moment bedreigen misschien een gemeenschappelijke oorzaak hebben? En dus ook een gemeenschappelijke oplossing?

Een boodschap van doortastend alarm dus, maar ook een boodschap van hoop. Nic Balthazar breekt een lans voor een andere manier van denken, van ondernemen, van werken en leven. Durven veranderen dus. Ook om de klimaatverandering te veranderen.

€7,00 / €5,00 (-26j)

Koop hier je tickets.
 
 

Familie

Sprookjes en zo | Incontri#2
zaterdag 8 februari, 18 uur (locatie: Boerenkrijgpark Overmere)

Incontri (c) Rudi SchuerewegenEen magische vuurperformance voor iedereen! Bij valavond steken we de vuren aan en nodigen we je uit op een eigenzinnig vuurspektakel in openlucht. Met Incontri#2, Italiaans voor ontmoetingen, vertellen we je een klein verhaal vol sterke beelden dat je doet wandelen tussen de sterren en laat dansen tussen de vlammen. Paraplu’s worden draaimolens van vuur, vuurslangen schieten weg in het donker…

Een fantastisch vuurspektakel op het evenementenplein van het vernieuwde Boerenkrijgpark, ter gelegenheid van winterkermis Overmere.

met: Pietro Chiarenza, Nicola Cazzalini en Sara Passerini

Voor iedereen vanaf 3 jaar.Vlieg (logo kinderaanbod)

gratis

Theater

Theatercollectief Raf | Goodbye Lenin (niet de film)
zaterdag 15 februari, 20 uur

Theatercollectief Raf onderneemt, precies 100 jaar na de Russische revolutie, een epische reis naar Oekraïne. Ze gaan op zoek naar een neergehaald Leninstandbeeld, in een land verscheurd door de geschiedenis en een burgeroorlog. Ze gaan op zoek naar zichzelf, het verleden en de toekomst.

Voor de onderzoeksfase van ‘Goodbye Lenin (niet de film)’ ondernamen ze in november 2017 een roadtrip door Oekraïne. Filmregisseur Robbe Maes documenteerde de volledige reis.

Op het podium herbeleef je die roadtrip: met een zelf-geknutselde Lada rijden ze door de gefilmde landschappen en steden van Oekraïne. Ondertussen voeren ze gesprekken waarin Tarantino en Monty Python nooit veraf zijn. Gesprekken waarin politiek, zelfrelativering en humor in elkaar overvloeien. Een knap staaltje filmisch theater dat je zal doen lachen en denken, maar vooral doen genieten.

€10,00 / €5,00 (-26j)

Koop hier je tickets.

Muziek

Antaneres feat !modular! & Martens | Strings in the House 
donderdag 20 februari, 20 uur (avant-première)

Strijkorkest en housemuziek betrekken op het eerste zicht twee totaal verschillende werelden, maar is dit ook zo?

Klassieke orkestratie gaat aan de slag met de structuur van een dj-set. Het beste van beide werelden wordt daarbij tot uiting gebracht: typische thema’s van klassieke muziek brengen het publiek in trance. Technomuziek, langs haar kant, had nog nooit zoveel harmonische en esthetische diepgang. Klassieke strijkinstrumenten gaan in dialoog met analoge synthesizers. Laurent Garnier ontmoet Arvo Pärt en Nils Frahm vindt zijn gelijke in Philip Glass. Minimalistische hoogvliegers, parels uit de filmmuziek en covers houden het geheel voor een breed publiek toegankelijk.

Met SitH vinden drie vrienden (Frederik Martens, Jimmy Quintens en Wim Spaepen) elkaar terug in een alternatieve queeste naar schoonheid. Een echt programma voor nieuwsgierigen.

i.s.m. KUNSTacademie Wetteren

€10,00 / €5,00 (-26j)

Koop hier je tickets.

Muziek

Percussive | GeTIKt! 
zaterdag 22 februari, 20 uur

De klok tikt ongenadig. Tijd is er altijd te weinig. Tijd vliegt voorbij, zet ons onder druk. Tijd is alles – zeker voor een drummer!

Sam, Jef en Bert - ietwat van lotje getikt - brengen hun publiek al jarenlang van slag. In het visueel slagwerkspektakel GeTIKt! krijgen timing, ritme en power een nieuwe dimensie.

Het energieke trio Percussive rijgt de spectaculaire acts, doorspekt met verbluffende muziek en aan elkaar gelijmd door een tijdloos thema, naadloos aan elkaar. GeTIKt! gaat over tijd en klinkt als een klok! BAM!

met: Sam Gevers (percussie), Jef Vanheyden (percussie), Bert Van Rillaer (percussie) en Suzanna Pezo (tapdans)

€16,00 / €10,00 (-26j)

Koop hier je tickets.

Familie

Katrien Oosterlinck | Massage-collage
zondag 23 februari, 14 uur

Rustgevende activiteit voor families en kinderen van 6 tot 12 jaar. Je sluit je ogen... Regen tokkelt op je hoofd, handen kneden je schouders, een slang glijdt zig zag over je rug, je arm wordt uitgeknepen als een tube tandpasta! Je opent je ogen... Gele bollen rond je hoofd, groene vierkanten op je schouders, een rode lijn langs je ruggengraat, blauwe driehoeken rond je armen!

In ‘massage-collage’ installeren jong en oud zich per twee op een rustig eilandje in de ruimte voor een adempauze in de drukte. Begeleid door een gids die de bewegingen voordoet, geven ouders en kinderen elkaar een korte massage. Warm licht, vreemde geluiden en zachte kussens zorgen voor de sfeer.

Wat heb je gevoeld in je lichaam? Je hoeft het niet te vertellen met woorden, het mag met stickers op kalkpapier. Verschillende vormen en kleuren kunnen jouw sensaties verbeelden. Zo kun je ook zien wat de ander gevoeld heeft.

Voor iedereen vanaf 6 jaar.Vlieg (logo kinderaanbod)

€9,00 / €6,00 (-26j) / €3,00 (t.e.m. 12j)

Koop hier je tickets.

Studio Zondag

Silas
zondag 23 februari, 19.30 uur (locatie: Cultuurcafé)

Silas Van Laeken trok zich terug in een bos in de Ardennen, weg van de alledaagse drukte. Hij kwam terug met een schrift vol nieuwe verhalen over plezier en verderf. Nu gunt hij je een blik in zijn wereld. Rauw, eerlijk en ongegeneerd passioneel. Meer kan je niet verwachten.

‘Silas en de Spreeuwen’ is zijn eerste Nederlandstalig kleinkunstproject. Speciaal voor Studio Zondag brengt hij een intieme solo-sessie.

gratis

Film

Filmfestival
maandag 24 februari
dinsdag 25 februari

Tijdens de krokusvakantie plannen we ons eerste filmfestival voor kinderen tussen 6 en 10 jaar. Naast supergoeie films, zijn er ook workshops en interactieve installaties.

Programma maandag:
9-12 uur: workshop filmtechnieken
12-14 uur: Mashup tafel en Fugl installatie
14 uur: filmvertoning ‘Earth, een onvergetelijke dag’
Paul Webber, Richard Dale, GB, 2017

Programma dinsdag:
9-12 uur: workshop schaduwanimatie
12-14 uur: Mashup tafel en Fugl installatie
14 uur: kortfilms ‘Mia’ & ‘Aatos en de wereld’, aansluitend workshop

Inschrijven voor de workshops via cultuur.reserveren@berlare.be.
Wij voorzien drankje en versnapering. Boterhammen zelf mee te nemen.
i.s.m. JEF jeugdfilm

Voor iedereen vanaf 6 jaar.Vlieg (logo kinderaanbod)

€20,00 per dag / €30,00 voor 2 dagen / €5,00 (enkel film 'Earth')

Koop hier je tickets voor de film 'Earth'.

Humor

Begijn Le Bleu | Toch Bedankt!
donderdag 27 februari, 20 uur

Begijn Le Bleu (c) Werner EngelenDe wereld redden kan hij niet, daarom begint Begijn met zichzelf. 

Hij brengt herkenbare huis-, tuin- en keukenverhalen met een scherp randje. Verhaaltjes over vallen, opstaan en toch dankbaar zijn: grappig en relativerend.

Begijn werd bekend door het televisieprogramma Foute Vrienden, presenteerde het kinderprogramma Taarten van Begijn, schreef een boek over wielrennen en maakt Fwiet! Fwiet!, een podcast over zijn passie: vogelspotten. 

Maar bovenal doet hij al jaren wat hem nauw aan het hart ligt: spelen.

€18,00 / €12,00 (-26j)

Koop hier je tickets.

Contact

CC Stroming:
052 43 25 50
cultuur.reserveren@berlare.be

Berlare gebruikt cookies om jouw surfervaring op deze website gemakkelijker te maken.Verder gaanMeer over cookies