Maart 2020

Tentoonstelling

Emiel De Block
opening: zondag 1 maart, 11 uur

In 1941 werd in Berlare Emiel De Block geboren. 

Emiel wordt gedreven door schoonheid.

Uit een blok ruwe marmer schept hij steeds weer sublieme vormen, of hij giet ze in brons.

Vrouwentorso’s en fragmenten van lichamen, meestal figuratief, soms abstract.

Hij toont ons het creatieproces, van klei tot beeld.

De tentoonstelling loopt tot 19 april.

Familie

Het laatste bedrijf | Badaboem!
zondag 1 maart, 15 uur

Badaboem is de heerlijk geestige theaterhit voor iedereen van 6 tot 106, het ultieme muzikale familiespektakel. Jong en oud gaan naar buiten met een brede smile op de lippen, en de Badaboem-meezingers in de kop.

Badaboem is een roffelende ode aan drums en alle vormen van percussie. Van trommelkorpsen over rockbands tot techno. Het is een poëtisch verhaal over een hopeloos verliefde trommelaar en een prachtige drumster. Dat alles in een knetterende tekst op rijm, vol humor, maar ook met een diepere grondlaag, bij jong en oud al te herkenbaar: de strijd tegen je eigen kritische stem.

Een wervelend videospektakel ondersteunt een show, in regie van Nic Balthazar, waarin ook het publiek slagwerker wordt.

met: Bert Huysentruyt en Annebelle Dewitte

Voor iedereen vanaf 6 jaar.Vlieg (logo kinderaanbod)

€9,00 / €6,00 (-26j) / €3,00 (t.e.m. 12j)

Koop hier je tickets.

Lezing

Pedro De Bruyckere | De Jeugd Is Tegenwoordig
donderdag 5 maart, 20 uur (locatie: I. De Wildezaal)

De Bruyckere (c) Read My LipsHedendaagse jongeren zijn zo braaf, meneer. En o zo asociaal: altijd maar aan het computeren… Of toch niet? De nieuwe generatie is in elk geval anders. Opgegroeid met een smartphone in de hand, een computer naast hun bed en een koptelefoon over de oren. Maar misschien zijn ze slimmer en sneller? Zakelijker? Zijn ze echt poeslief, te weinig sociaal geëngageerd? Of engageren ze zich gewoon op een andere manier dan de vorige generaties?

Pedro De Bruyckere schetst in deze lezing een herkenbaar beeld van de jeugd van tegenwoordig. Hoe ga je best om met jongeren thuis, in de klas en op het werk?

Op een bijzonder onderhoudende manier ontleedt en doorprikt deze veelgevraagde spreker volkswaarheden over de popcultuur, de leefwereld van jongeren en hoe zij aankijken tegen én worden ervaren door ouders, leerkrachten en hun eerste werkgever. En waarom je als gids moet durven uitleg te geven. Niet te missen voor wie met jongeren in aanraking komt: iedereen dus.

€7,00 / €5,00 (-26j)

Koop hier je tickets.

Theater

De grote foulée | Een paar is twee
donderdag 12 maart, 20 uur 

GEANNULEERD
Daan Hugaert, Elise Bundervoet en Marc Stroobants proberen het kluwen waarin hun personages gevangen zitten te ontrafelen, maar dat lukt niet zonder een paar koordjes door te knippen.

Willem is met Greet, Greet doet het met Ronald, dus wil Willem Mia. Het klinkt ingewikkeld en dat is het ook. Zoals bij elk spel zijn er winnaars en verliezers en is tactiek van het grootste belang. De personages in deze goed-gedrag-en-zedenkomedie zetten hun pionnetjes, houden troeven achter de hand en kiezen voor de aanval als beste verdediging.

Drie is te veel in ‘Een paar is twee’, maar welke scheefpoeper valt als eerste af? Een stuk waarin humor het op punten haalt van tragiek en waarin het gevecht tussen lust en liefde onbeslist eindigt.

Het gaat over de vraag of ware liefde per se exclusief moet zijn. Als monogamie de regel is, waarom wijken er dan zo velen van af? Of seksuele trouw als ultieme relatietest.

met: Elise Bundervoet, Marc Stroobants en Daan Hugaert

€16,00 / €10,00 (-26j)

Koop hier je tickets.

Tentoonstelling

Rasa | Huid
vanaf 13 maart (locatie: I. De Wildezaal)

GEANNULEERD
Tentoonstelling en onderzoekslabo voor kinderen van 8 tot 12 jaar Je huid verbindt je met de buitenwereld. Ze beschermt en spiegelt je. Maar het heerlijkste van je huid is wel dat ze voluit kan voelen. Van zachte strelingen komen je haartjes overeind, van te veel zon gaat ze verbranden.

Huid toont kunstwerken van o.a. Jalila Essaïdi, Fia Cielen, Berlinde De Bruyckere, Bart Hess, Renee Verhoeven.

De tentoonstelling loopt tot 27 maart.

Entertainment

Gili| Best of (exclusieve voorstelling)
zaterdag 14 maart, 20 uur

Gili (c) Kaat PypeGEANNULEERD
Comedian-Mentalist Gili verraste vriend en vijand met zijn succesvolle theatershow ‘Iedereen Paranormaal’ als antwoord op de media-tsunami rond Het Zesde Zintuig. Ook zijn volgende voorstelling ‘CTRL: Alles onder controle’ wist volle zalen verward en vol ongeloof naar huis te sturen. Zijn vijf zintuigen zó goed gebruiken dat het lijkt alsof hij een zesde zintuig heeft: dat is het vak dat mentalist Gili tot een ware kunst wist te verheffen en waarmee hij vermeende paragnosten en helderzienden liefdevol belachelijk maakt.

Nadien volgde zaalshow ‘Charlatan’ waarmee hij Vlaanderen rondtoerde. In deze show laat Gili zijn ‘evil twin’ volledig los. Hij zette zijn gaven op scherp om bewust zijn slechte ik te laten zegevieren. Op slinkse wijze bespeelde en bedroog charlatan Gili systematisch het voltallige publiek.

Speciaal ter gelegenheid van 25 jaar CC Stroming stak Gili een ‘Best of‘ in elkaar. Slechts éénmalig op de planken. Wees erbij!

€16,00 / €10,00 (-26j)

Koop hier je tickets.

Muzikale humor

Stenzel & Kivits | The Best Of 20 Years
vrijdag 20 maart, 20 uur

GEANNULEERD
Onmogelijke concerten geven, dat lukt alleen de wereldbekende tenor Stenzel & meesterpianist Kivits. Beide heren leveren al 20 jaar het bewijs dat comedy en klassieke muziek op een heerlijke manier kunnen versmelten en perfect met elkaar harmoniëren. Briljante muzikanten die ook erg komisch zijn.

Na 20 jaar bundelen ze voor het eerst hun allerbeste kapriolen onder, naast, op en met hun piano waarbij ze niets aan het toeval overlaten om het publiek op het verkeerde been te zetten.

€16,00 / €10,00 (-26j)

Koop hier je tickets.

Muziek

Johan Verminnen | Plankenkoorts
zaterdag 21 maart, 20 uur

Johan Verminnen (c) Marc DebroeyGEANNULEERD
De positieve stress van een artiest alleen in zijn kleedkamer, de niet te temmen gedrevenheid om elk concert telkens opnieuw alles uit de kast te halen, zeg maar de ‘plankenkoorts’ zijn het uitgangspunt voor de nieuwe tournee van Johan Verminnen.

Het is 50 jaar geleden zijn loopbaan begon: in 1969 werd de piepjonge spring-in-‘t-veld op nauwelijks achttienjarige leeftijd laureaat van de wedstrijd ‘Ontdek de Ster’, zeg maar ‘The Voice van Vlaanderen’ die de toenmalige openbare omroep toen organiseerde. Dat leverde hem zelfs een aardige aanmoediging op van jurylid Toon Hermans. De rest is geschiedenis, weliswaar een erg rijkgevulde geschiedenis.

En zo presenteert de nieuwe tournee de grootste successen en de belangrijkste liedjes uit Verminnens loopbaan. Eens te meer zal het publiek bovendien kunnen beleven hoe kwaliteitsvol zijn vaste begeleidingsband klinkt.

i.s.m. Jeroen Events

€20,00 / €14,00 (-26j)

Koop hier je tickets.

Muziektheater

Maaike Cafmeyer & Peter De Graef | Hullep!
zaterdag 28 maart, 20 uur

Cafmeyer (c) Goran DespierreGEANNULEERD
Ben je oppervlakkig in het contact met anderen?
Vertel je vaak sterke verhalen?
Probeer je jouw beter voor te doen dan je bent?
Heb je een sterk gevoel van eigenwaarde?
Heb je een positief oordeel over jouw talenten en vaardigheden?
Vind je voor alles een uitleg of excuus?
Beloof je alles op jouw erewoord?
Bedrieg je anderen en schenk je daarbij geen aandacht aan wat dat voor hen betekent?
Maak je geen probleem van overspel of betaal je geleend geld niet terug?
Vind je dat mensen het mis hebben als ze jou van iets beschuldigen?

Wanneer op 80 % of meer van deze vragen jouw antwoord ‘ja’ is, hoor je niet tot deze categorie. Wanneer op 80 % of meer van deze vragen jouw antwoord ‘nee’ is, loop je 50% kans wel binnen dit profiel te passen.

Hullep is een tragikomische, muzikale theatervoorstelling van Maaike Cafmeyer en Peter De Graef, geruggesteund door 3 muzikanten.

€16,00 / €10,00 (-26j)

Koop hier je tickets.

Studio Zondag

Peuk
zondag 29 maart, 19.30 uur (locatie: cultuurcafé)

GEANNULEERD
Soms kan het simpel zijn: Nele, Jacques en Dave zijn PEUK. Elk apart doen ze nog vanalles, maar samen staan ze garant voor pisnijdige sludge pop met een stevige ‘riot grrrl’ aan het hoofd.

Naam en faam werden verworven met een jaar van zinderende optredens en een in recordtempo uitverkochte EP. Nadien volgde de titelloze debuutplaat bij Fons Records. In nauwelijks een dag op tape gebraakt. Ruw en onbespoten zoals al de beste rock‘n’roll!

gratis

Contact

CC Stroming:
052 43 25 50
cultuur.reserveren@berlare.be

Berlare gebruikt cookies om jouw surfervaring op deze website gemakkelijker te maken.Verder gaanMeer over cookies