April 2020

Lezing

Fleur van Groningen | Leven Zonder Filter
vrijdag 3 april, 20 uur (locatie: I. De Wildezaal)

Voel jij je anders dan de meeste mensen ?
Krijg je meer indrukken binnen ?
Heb je vaker behoefte aan rust ?
Ervaar je diepgaande emoties, voel je anderen makkelijker aan en streef je naar diepgaande contacten ?
Mogelijk ben je zoals 1 op 5 personen hoogsensitief.

Columniste, schrijfster en cartooniste Fleur van Groningen verwerkte haar persoonlijke ervaringen als hoogsensitieve vrouw in een boek ‘Leven Zonder Filter’.

Hoogsensitiviteit kan leiden tot depressie, maar kan ook kracht geven en je leven positief beïnvloeden.

Met dit ontroerend eerlijke relaas steekt Fleur andere hoogsensitieve personen een hart onder de riem en reikt zij ook hun omgeving meer inzicht over het thema aan.

€7,00 / €5,00 (-26j)

Koop hier je tickets.

Film

Cinema Malfait & Circus Ronaldo | Wees blij dat het regent
zaterdag 11 april, 20 uur (locatie: Boerenkrijgpark)

Rain anyway (c) Minds MeetGust Van den Berghe heeft een nieuwe film (Wees blij dat het regent), een tragikomedie met Danny Ronaldo in de hoofdrol. Wees blij dat het regent, is een poëtisch verhaal over Lucien (Danny Ronaldo) die terecht komt in de circusfamilie Malfait en verliefd wordt op de dochter van circusdirecteur César Malfait (Karel Creemers)…

De film zal te zien zijn in een eigen mobiele cinemabarak, ‘Cinema Malfait’, die in het najaar van stad naar dorp zal reizen.

Maar er is meer dan enkel een film die geprojecteerd zal worden. Cinema Malfait zal immers gerund worden door César Malfait (Karel Creemers), de louche circusdirecteur uit de film. Dat louche personage wacht het publiek op en zal hen op meerdere verkeerde benen zetten, nog voor de film begint…

Realiteit en fictie vermengen zich. Er is plaats voor ongeveer 75 gelukkigen. Snel zijn is de boodschap!

€10,00 / €5,00 (-26j)

Koop hier je tickets.

Humor

Han Solo| Jubilee!
vrijdag 24 april, 20 uur

Han Solo (c) Nick ProotHoera! Han Solo staat 10 jaar op de Vlaamse podia. En hem kennende zal dat niet onopgemerkt voorbijgaan. Géén stapje terug, maar een tandje bij. Géén bloemen noch kransen, maar verbaal vuurwerk. Geen klassieke ‘Best of’-show, maar een stevig buffet van oud materiaal met nieuwe meningen én nieuw materiaal met aloude energie.

Want na een decennium roepen, tieren en tegen alles trappen wat los én vast hangt, vindt Han Solo het hoog tijd om kritisch terug te kijken op zijn aanwezigheid in het comedylandschap.

Dus leg maar alvast een Rennie klaar, want deze Jubilee! wordt happen, slikken én verteren tegen sneltreinvaart.
100 minuten lang.

€16,00 / €10,00 (-26j)

Koop hier je tickets.

Tentoonstelling

Nik Vermeulen
opening: zondag 26 april, 11 uur

Nik Vermeulen zet gekende sprookjes als ‘Assepoester’, ‘De schone slaapster’ en ‘Sneeuwwitje’ om in verstilde fotografische beelden die net iets anders lopen dan in uw en mijn herinnering.

De foto’s belichten een dualiteit die kenmerkend is voor heel wat sprookjes. In scene gezet op bijzondere plaatsen en fotografisch sterk in beeld gebracht, wil de fotograaf komaf maken met het obligate ‘happy end’.

De tentoonstelling loopt tot 31 mei.

Studio Zondag

Zonen met vaders
zondag 26 april, 19.30 uur (locatie: cultuurcafé)

Zonen met vaders verscheen begin 2017 met de EP ‘Open en dicht’. De Gentse band rond Jeroen Boone groeide gestaag van duo naar een groep van 8 muzikanten. Van gitaarpop evolueerde de groep naar een breder geluid waarin zowel blazers (sax en trompet), donkere synths en de zang van de Nederlandse zangeres Maite Louisa hun rol opeisen.

De abstracte maar geëngageerde, Nederlandstalige songteksten kruipen onder je vel.

gratis

Contact

CC Stroming:
052 43 25 50
cultuur.reserveren@berlare.be

Berlare gebruikt cookies om jouw surfervaring op deze website gemakkelijker te maken.Verder gaanMeer over cookies