Mei 2020

Theater

Comp. Marius | Onze Wederzijdse Vriend
vrijdag 1 mei, 17 uur (locatie: Donkoeverpark)
zaterdag 2 mei, 17 uur (locatie: Donkoeverpark)
zondag 3 mei, 17 uur (locatie: Donkoeverpark)

Comp. Marius (c) Sigrid Spinnox‘Onze Wederzijdse Vriend’ begint wanneer een lijk aanspoelt op de oever van de rivier. Vervolgens ontspinnen zich een spannende whodunit én een liefdesverhaal.

Charles Dickens is excentriek, woedend in zijn sociaal engagement, hard en buitengewoon grappig. De opmerkelijk grote schat aan dialogen in deze roman van Dickens wordt versneden met proza waarin de personages en hun motieven worden geschetst. Plaatsbeschrijvingen zijn minipareltjes in de literatuur en loodsen de toeschouwer van de ene plek naar de andere. Zes acteurs spelen 30 personages uit de upper en lower class.

Het werd een meeslepende marathonvoorstelling met bijzondere publieksontvangst (incl. catering). Alle ingrediënten voor een bijzondere theaterervaring zijn daarmee aanwezig: spelplezier, dramaturgisch puzzelwerk, emotionele diepgang en een inhoudelijk statement dat Comp. Marius beroert.

met: Jonas Van Geel / Stef Aerts, Evelien Bosmans, Clara Cleymans, Frank Dierens, Waas Gramser en Kris Van Trier

€22,00 / 20,00 (-26j)

Koop hier je tickets voor de voorstelling van vrijdag.
Koop hier je tickets voor de voorstelling van zaterdag.
Koop hier je tickets voor de voorstelling van zondag.

Vorming

Inleiding tot het Boeddhisme
dinsdag 5 mei, 19.30-22 uur

Het boeddhisme ontstond 2500 jaar geleden in India als antwoord op de vraag ‘Wat is lijden en hoe kunnen we met dat lijden omgaan?’. Meditatie, medemenselijkheid en aandacht voor de omgeving staan centraal.

Deze lezing vormt een tweeluik met het bezoek aan de boeddhistische tempel in Lede op 16 mei. Hiervoor dien je apart in te schrijven.

Opmerking: de activiteit gaat door in een lokaal op de 1ste verdieping. Er is geen lift aanwezig. Geef ons een seintje indien dit moeilijk haalbaar is voor jou.

Locatie:

CC Stroming

Prijs:

€11,00 / met korting: €5,50 (info: Vormingplus)

Inschrijven:

tot 25/04 op 03 775 44 84 van Vormingplus Waas-en-Dender

Betaling:

zo snel mogelijk na inschrijving op BE33 8916 7404 6946

I.s.m.:

Vormingplus Waas-en-Dender

Muzikale ontmoetingsnamiddag

Boules de Berlin
woensdag 6 mei, 15 uur

Gène Bervoets is veel meer dan de talloze personages die hij gedurende zijn carrière als acteur gestalte heeft gegeven. Belangrijker is dat deze rollen hem een rijkdom aan inzichten hebben geschonken, een breed palet aan teksten, beelden, sferen en herinneringen. Die rijkdom wil hij graag met ons delen.

In ‘Boules de Berlin’ beschrijft, bezingt, citeert en savoureert Gène Bervoets samen met het steeds verrassende Fidelio Strijkkwartet de meest intense parels. ‘Boules de Berlin’ is één sprankelende ode aan het leven, aan poëten, aan artiesten en aan plaatsen. Herinneringen aan vakanties en nostalgisch denkend aan de onweerstaanbare Boules de Berlin. Hij brengt poëzie, eert Toon Hermans en verrast met anekdotes uit zijn rijkgevulde filmcarrière.

Leuke interactie met het publiek en met het Fidelio strijkkwartet dat niet-klassieke bladzijden speelt: crooners, dansmuziek, chanson en een flinke dosis zuiderse muziek, waaronder zwoele tango’s…

met: Gène Bervoets, Paul Klinck (viool), Christophe Pochet (viool), Kris Van Severen (altviool) en Ann Engels (cello)

€15,00 (inclusief koffie en gebak | reserveren verplicht)

Koop hier je tickets.

Lezing

Johny Vansevenant | Achter de schermen van de Wetstraat 
donderdag 7 mei, 20 uur (locatie: I. De Wildezaal)

Johny Vansevenant (c) Read My LipsVansevenant vertelt over zijn werk als journalist. Doordat hij sinds eind jaren 80 de politiek professioneel van nabij volgt, kan hij als geen ander periodes met elkaar vergelijken. Elke dag krijgt hij van toppolitici en hun medewerkers informatie uit eerste hand. Zijn analyse van de politieke toestand is telkens up to date. Hij geeft nu zijn toehoorders de kans om achter de schermen te kijken. Ook overschouwt hij het medialandschap.
 

Vansevenant is sinds ’81 journalistiek actief en kan daarom met kennis van zaken conclusies trekken. Eerst schreef hij voor Het Volk analyses over de buitenlandse politiek. Daarna was hij 4 jaar lang medewerker voor de regionale berichtgeving bij Radio 2 Omroep West-Vlaanderen. Bij zijn aantreden op de nationale radioredactie in januari ’88 werd hij heel snel eindredacteur van het druk beluisterde ochtendnieuws. Naast zijn jarenlange radioverslaggeving verzorgde Vansevenant ook vijf jaar lang vanaf 2005 interviews en debatten in de Zevende Dag.

€7,00 / €5,00 (-26j)

Koop hier je tickets.
 
 

Cultuurproject

Fata Morgana
zaterdag 9 mei, 20 uur

Fata Morgana is een nieuw cultureel jongerenevenement van Jeugdraad Berlare. In het kader van dit unieke evenement zullen de jongeren en verenigingen van onze gemeente uitgedaagd worden aan de hand van uiteenlopende opdrachten.

Tijdens een groots spektakel op zaterdag 9 mei zal duidelijk worden of de uitdagingen rond muziek, dans, kunst, film, etc. al dan niet tot een goed einde zijn gebracht. Om de avond af te sluiten zal een bekende lokale band het geheel in de gepaste sfeer brengen.

Info over de deelnemers, kostprijs en andere praktische details zal later bekendgemaakt worden via www.jeugdraadberlare.com.

Klassiek

Auf dem Felsen
zondag 10 mei, 11 uur (locatie: kasteel Berlare)

Het trio start met ‘Der hirt auf dem Felsen’ van Schubert, een drieluik waarin de lof wordt gezongen op de natuur, de eenzaamheid en de hoop. Nadien volgt die andere romantische ziel, Gustaf Mahler. Met een bewerking van het laatste deel van zijn 4de symfonie, maakt hij een muzikale verbeelding van een feest in de hemel.

Eerder solistisch klinken klarinet en piano in de Fantasiestücke van Schumann. In zijn hoogromantische stijl lijken deze Stücke als liederen zonder woorden. Voor de Deense componist Niels Gade vormde dit werk dan weer de inspiratiebron voor zijn eigen reeks van Fantasiestücke.

Ter afwisseling brengt Lore nog een aantal pareltjes uit het liedrepertoire van Schubert en geeft Kim enkele solowerken cadeau van Clara Schuman en Edward Grieg. Het wordt zonder twijfel een concert dat je niet onberoerd zal laten.

met: Lore Binon (sopraan), Roeland Hendrikx (klarinet) en Kim Van den Brempt (piano)

€18,00 / €12,00 (-26j) | reserveren verplicht

Koop hier je tickets.

Vorming

Koken voor kinderen
dinsdag 12 mei, 19.30-22 uur

Ik heb honger! Als ouder is het vaak stressen als je thuis komt van je werk en je met hongerige kinderen in huis zit. Inspiratie genoeg, maar het is altijd wel iets. In deze workshop doe je ideeën op over hoe je het kan aanpakken, wat kinderen leuk en lekker vinden en hoe je snel en toch gezond iets op tafel kan toveren.

Meebrengen: keukenschort, snijplank, mesje, potje om eventuele restjes mee te nemen. Ingrediënten zijn inbegrepen in de prijs.

Locatie:

SCC De Venne Uitbergen

Prijs:

€19,00 / met korting: €13,00 (info: Vormingplus)

Inschrijven:

tot 02/05 op 03 775 44 84 van Vormingplus Waas-en-Dender

Betaling:

zo snel mogelijk na inschrijving op BE33 8916 7404 6946

I.s.m.:

Vormingplus Waas-en-Dender

Vorming

Bezoek Boeddhistische tempel
zaterdag 16 mei, 14 uur

Het oude Ronkenburgklooster in Lede is het grootste boeddhistische klooster in België. Permanent zijn er een vijftal monniken. Naast activiteiten voor de Thaise bevolking kan iedereen er ook meditatie aanleren, ongeacht zijn of haar geloofsovertuiging. Naast de rondleiding is er ook een meditatiemoment voorzien.

Dit bezoek kadert in een tweeluik met een inleiding tot het Boeddhisme op 5 mei. Daarvoor dien je apart in te schrijven.

Noodnummer de dag zelf: 0468 11 40 52.

Locatie:

Boeddhistische tempel, Ronkenburgstraat 25 9340 Lede

Prijs:

€10,00 / met korting: €5,00 (info: Vormingplus)

Inschrijven:

tot 06/05 op 03 775 44 84 van Vormingplus Waas-en-Dender

Betaling:

zo snel mogelijk na inschrijving op BE33 8916 7404 6946

I.s.m.:

Vormingplus Waas-en-Dender

Familie

Stiltewandeling
zondag 17 mei, 14 uur (locatie: Hemelse Rij)

Op zoek naar de muziek van de natuur...
We leggen een verrassend parcours af doorheen ongekende plekjes natuur. Op een onverwacht moment, verscholen tussen het struikgewas, wordt de hangdrum bespeeld. Dit bijzonder percussie-instrument lijkt qua vorm wel wat op een schaalmodel van een UFO en brengt spirituele, mysterieuze klanken voort.

Wandeling doorheen de Hemelse Rij. Laarzen noodzakelijk!

Afspraak aan de ‘Scheve Villa’ (Donklaan 7)

i.s.m. vzw Durme

Voor iedereen vanaf 6 jaar.Vlieg (logo kinderaanbod)

€9,00 / 6,00 (-26j) / 3,00 (t.e.m. 12j) 

Koop hier je tickets.

Studio Zondag

Studio Zondag Deluxe (op vrijdag)
vrijdag 22 mei, 19.30 uur (locatie: Cultuurcafé)

Studio Zondag staat voor een eigenwijze kijk op muziek. Lokale en minder lokale helden een podium geven. Er prat op gaan om elk optreden een ander genre te belichten. Jonge leeuwen laten brullen! Frêle zangvogeltjes laten excelleren. Studio Zondag wordt 20 en dat verdient een feestje! De laatste Studio Zondag wordt een Deluxe editie!

Ons aller Cultuurcafé baadt tijdens een lange, warme avond in een festivalsfeer met een fijne selectie uit onze rijke geschiedenis. Verwacht een eclectische avond met luide gitaren, een ingetogen moment, een vette bluesstem en veel liefde voor muziek!

gratis

Contact

CC Stroming:
052 43 25 50
cultuur.reserveren@berlare.be

Berlare gebruikt cookies om jouw surfervaring op deze website gemakkelijker te maken.Verder gaanMeer over cookies