Oktober 2020

Corona - update
Naar aanleiding van de verstrengde overheidsmaatregelen in de strijd tegen het coronavirus sluit CC Stroming haar deuren voor onbepaalde tijd. 
Je kan ons bereiken via 052 43 25 50, cultuur.reserveren@berlare.be of de balie van de bibliotheek.

Theater

HETGEVOLG | U bent mijn moeder 
zaterdag 3 oktober, 20 uur

HETGEVOLGIn ‘U bent mijn moeder’ geeft Joop Admiraal een eerlijk en aangrijpend beeld van het leven van zijn 80-jarige, demente moeder. Stefan Perceval bewerkte dit verhaal tot een moeder-dochter-confrontatie, waarbij Sien Eggers beide rollen speelt.

‘U bent mijn moeder’ gaat over het verdriet dat de kop opsteekt als de moeder door de genadeloze tijd wordt ingehaald, zich dingen niet meer herinnert, moet leven in een verzorgingstehuis en denkt dat niemand haar komt bezoeken.

Greet Sels schreef hierover in De Standaard: ‘De verdienste van deze voorstelling is dat ze niet gevoelig wil zijn of dramatiseert. Het is een respectvol portret, waar desondanks veel humor in zit.’

met: Sien Eggers

€16,00 / €12,00 (-26j)

Lezing

Hajo Beeckman | Vlaanderen uit de knoop -> GEANNULEERD !
donderdag 8 oktober, 20 uur (grote zaal)

Hajo BeeckmanElk jaar worden de files langer en langer. De verkeersknoop in Vlaanderen lijkt steeds groter te worden. Hoe pak je die files aan? Hajo Beeckman zoekt naar rationele argumenten in een vaak verhit debat. Moeten we allemaal de fiets op? Laten we onze bedrijfswagens in de garage en nemen we beter de trein? Hoe organiseren we het steeds groeiende goederenvervoer? Zullen er op de radio ooit fietsfiles te horen zijn?

Feit is dat de congestie in België soms erg specifieke oorzaken heeft, zoals de versnipperde ruimte en de vaststelling dat de overheid zowat elke vorm van vervoer subsidieert of fiscaal aanmoedigt, of het nu gaat om bedrijfswagens of treinen.

Hajo Beeckman pleit voor een helder debat en noemt een kat een kat. Een verhaal zonder veel moraal, maar wel met een frisse en open blik van een expert. Een wonderoplossing om de files op te lossen is er niet. Maar niets doen is stilstaan. Wat verkiezen we dan?

€8,00 / €5,00 (-26j)

Dag van de jeugdbeweging

Frogfest -> GEANNULEERD !
vrijdag 16 oktober, 19 uur

Op 16 oktober is het zover! Enkele legendarische bands en DJ’s onderbreken hun wereldtournee en zakken af naar ons huis, waar de festivalzomer tot een (ietwat late) climax komt!

Met Frogfest 2.0 werd het evenement in 2017 in een nieuw en moderner jasje gestoken, wat op zijn zachtst gezegd behoorlijk in de smaak viel bij zowel de jeugd als de wat oudere Berlarenaars. Gemotiveerd door de vraag naar meer Frogfest presenteert jeugdraad Berlare dit jaar een nieuwe editie van het gezelligste, muzikaalste,
kortom meest onmisbare festival van het Scheldeland.
Of misschien zelfs wel van het hele land!

Wil je weten wat er allemaal aan is van deze straffe praat ? Kom dan zeker een kijkje nemen! 

Familie

dOFt | Kapottepoppenkoppen (8+) -> GEANNULEERD !

zaterdag 17 oktober, 19 uur

dOFtKapottepoppenkoppen is een flitsende, dynamische en charmerende voorstelling over volwassen kinderen of kindse volwassenen. Kapottepoppenkoppen gaat over grote mensen met grote wensen. Mama, Papa en Nonkel zijn trots op hun kleine Meid. Tot ze ontdekken dat Meid geen enkel probleem heeft. En geen probleem hebben, dat is een probleem! Ze beslissen op zoek te gaan naar het idyllische Ergens, een plaats waar problemen niet bestaan.
Maar hoe bereik je Ergens? Hoe ziet Ergens eruit?
En is Ergens wel zo mooi als het lijkt?

In hun absurde pogingen Ergens te bereiken, worstelen de leden van het ‘gezin’ met zichzelf, elkaar en hun onrealistische verwachtingen. En alles loopt verkeerd. Maar dan zijn de volwassenen uitgeput, uitgeblust, uitgedraaid en worden ze plots in zichzelf gekeerd. Ze stoppen met roepen en worden weer stil. Meid vindt haar roeping en ontdekt wat ze wil.

vlieg€9,00 / €6,00 (-26j) / €3,00 (t.e.m. 12j)

Muziek

Jelle Cleymans | Alleen in het ruime sop
donderdag 22 oktober, 20 uur

Jelle CleymansMeer dan 30 jaar fantaseerde ik over hoe het zou voelen om vrij te zijn. Echt vrij zijn. Louter en alleen afgaan op mijn instinct. Niet weten waar het moment me zou brengen. Het was op een heel gewone avond dat we erachter kwamen. Twee dagen later verliet ik ons huis.

En daar stond de zanger plots op straat met in zijn ene hand een koffer en in zijn andere hand de vrijheid. De vrijheid om voor de eerste keer in zijn leven eens compleet zijn goesting te doen. Dus beet hij gretig in het leven als in een vers geplukte Granny Smith. Maar iedereen weet dat die best zuur kunnen zijn. Ik heb me altijd afgevraagd welke keuzes ik zou maken mocht ik ooit een tijdje alleen ronddobberen. Nu weet ik het. Ik denk dat ik er zelfs wat liedjes over ga schrijven...

met: Jelle Cleymans (zang, gitaar), Alano Gruarin (piano), Patrick Steenaerts (gitaar), Peter Verhaegen (bas), Philippe Kerkhofs (drums) en Jan Cleymans (sax, klarinet)

€16,00 / €12,00 (-26j)

Studio Zondag

Peuk -> GEANNULEERD !
zondag 25 oktober, 19u.30

PeukSoms kan het simpel zijn: Nele, Jacques en Dave zijn PEUK. Elk apart doen ze nog vanalles, maar samen staan ze garant voor pisnijdige sludge pop met een stevige ‘riot grrrl’ aan het hoofd.

Naam en faam werden verworven met een jaar van zinderende optredens en een in recordtempo uitverkochte EP. Nadien volgde de titelloze debuutplaat bij Fons Records. In nauwelijks een dag op tape gebraakt. Ruw en onbespoten zoals al de beste rock‘n’roll!

gratis

Vorming

Victoria Deluxe | Wat hebben we verdiend vandaag ? > GEANNULEERD
donderdag 29 oktober, 20 uur

VictoriaMet deze documentaire brengt Victoria Deluxe een getuigenis over de landbouw. Het is een bijzonder eerlijke inkijk geworden in het dagelijks leven van zes Oost-Vlaamse landbouwbedrijven, waaronder een bedrijf uit Berlare. De boeren en boerinnen zelf komen aan het woord. Anderhalf jaar werden ze gevolgd, deels in het extreem droge seizoen 2018. Hun getuigenissen zijn vaak ontroerend eerlijk en intiem.

In een nagesprek praten we nog even door met Ilse Vromman van VZW Voedselteams.

Muzikale humor

Stenzel & Kivits | The Best of 20 Years > GEANNULEERD
vrijdag 30 oktober, 20 uur

Stenzel & KivitsOnmogelijke concerten geven: dat lukt alleen de wereldbekende tenor Stenzel & meesterpianist Kivits. Beide heren leveren al 20 jaar het bewijs dat comedy en klassieke muziek op een heerlijke manier kunnen versmelten en perfect met elkaar harmoniëren. Briljante muzikanten die ook erg komisch zijn.

Na 20 jaar bundelen ze hun allerbeste kapriolen onder, naast, op en met hun piano waarbij ze niets aan het toeval overlaten om het publiek op het verkeerde been te zetten.

€16,00 / €12,00 (-26j)

Contact

CC Stroming:
052 43 25 50
cultuur.reserveren@berlare.be 

Berlare gebruikt cookies om jouw surfervaring op deze website gemakkelijker te maken.Verder gaanMeer over cookies