November 2020

Corona - update
Naar aanleiding van de verstrengde overheidsmaatregelen in de strijd tegen het coronavirus sluit CC Stroming haar deuren voor onbepaalde tijd. 
Je kan ons bereiken via 052 43 25 50, cultuur.reserveren@berlare.be of de balie van de bibliotheek.

Film

Choum's Odyssee (5+) > GEANNULEERD
woensdag 11 november, 15 uur

ChoumTerwijl de storm raast over het moeras, komt uiltje Choum uit het ei gekropen en wordt meteen uit het nest geblazen. Met een extra ei op de rug trippelt Choum het moerasbos in, vastbesloten om een moeder te vinden voor hem en het ei. Zelfs als die moeder een alligator of een wasbeer blijkt te zijn.

Choum is minstens even schattig als dapper. Want de tocht die dit pluizige uilskuiken onderneemt, zit vol uitdagingen en gevaren.

BE/FR - 2019 - Julien Bisaro

Winnaar publieksprijs voor beste kortfilm voor kinderen op het Anima festival 2020.

Choum's odyssee tonen we in combinatie met twee andere kortfilms:
Nest en De Witte Kraai.

vlieg€6,00

Vorming

Omgaan met een persoon met dementie > GEANNULEERD
donderdag 12 november, 19 uur

DementieAls één van je naasten de diagnose dementie krijgt, heb je waarschijnlijk veel vragen.

In deze vorming krijg je inzicht in wat dementie precies is en wat de verschillende vormen zijn. Hoe herken je de eerste signalen?

Een dementie-expert geeft concrete tips hoe je best kunt omgaan met personen met dementie, wat je beter niet doet en hoe je reageert op vreemde vragen of opmerkingen.

Entertainment

Gili | Best of (exclusieve voorstelling) > GEANNULEERD
vrijdag 13 november, 21 uur

GiliComedian-mentalist Gili verraste vriend en vijand met zijn succesvolle theatershow ‘Iedereen Paranormaal’ als antwoord op de media-tsunami rond Het Zesde Zintuig. Ook zijn volgende voorstelling ‘CTRL: Alles onder controle’ wist volle zalen verward en vol ongeloof naar huis te sturen.

Zijn vijf zintuigen zó goed gebruiken dat het lijkt alsof hij een zesde zintuig heeft: dat is het vak dat mentalist Gili tot een ware kunst wist te verheffen en waarmee hij vermeende paragnosten en helderzienden liefdevol belachelijk maakt.

Speciaal ter gelegenheid van 25 jaar CC Stroming stak Gili een ‘Best of‘ in elkaar. Niet in het 25ste, maar wel in het 26ste seizoen te zien in CC Stroming!

Slechts éénmalig op de planken. Wees erbij!

www.gili.be

€16,00 / 12,00 (-26j)

Theater

Bob De Moor | Picasso > GEANNULEERD
zaterdag 14 november, 20 uur

bob de moorIn zijn stuk ‘Picasso’ vertelt Filip Vanluchene het verhaal van een groep kunstliefhebbers uit Kuurne die de grote overzichtstentoonstelling van Picasso in het Grand Palais in Parijs bezoeken.

In zijn heel eigen, kubistische vertelstijl laat hij ons tussendoor en en passant kennis maken met de meester zelf. Met zijn genialiteit zowel als met zijn perversiteit.

Een reis door de geschiedenis van het Europa van na de oorlog. Grappig, ontroerend en verbijsterend…

Bob De Moor is daarbij de geschikte en ervaren gids.
Vertrouw u aan hem toe.

Tekst: Filip Vanluchene
Spel: Bob De Moor
Belichting: Jaak Vandevelde

€16,00 / 12,00 (-26j)

Lezing

Steven Vromman | Bezoek uit de toekomst > GEANNULEERD
donderdag 19 november, 20 uur (locatie: zaal "Ignace De Wilde")

VrommanBenieuwd hoe het zou kunnen zijn met de wereld binnen 20, 30 of 40 jaar?

De Low Impact Man komt met de teletijdmachine naar je toe vanuit pakweg het jaar 2029 of 2040. Hij brengt het verhaal over de eerste helft van de eenentwintigste eeuw, met een genuanceerde kijk op de verrassende gebeurtenissen en Zwarte Zwanen.

Hoe wonen en verplaatsen we ons? Hoe is het gelopen met de klimaatverandering? Welke technologische vernieuwingen maken ons leven beter of lastiger?

lowimpactman.blog

€8,00 / 5,00 (-26j)

Klassiek

Arriaga, John Van Laethem & Irina Lankova | Oriënt Express > GEANNULEERD
zaterdag 21 november, 20 uur

OriëntDe Oriënt Express, een uniek Belgisch concept, was de vervulling van de droom van Georges Nagelmackers, ingenieur en zakenman. Hij wilde de mooiste steden van Europa met elkaar verbinden in een periode dat het nationalisme de grenzen gesloten hield.

Het Arriaga strijkkwartet, John Van Laethem en Irina Lankova voeren je terug naar een periode waarin ‘Rien n’est impossible’ als levensmotto gold. De reis voert je van Londen over Parijs, Munchen, Wenen, Boedapest, Boekarest tot Istanboel met muziek van onder andere Purcell, Massenet, Mozart en Liszt.

met: Tania Poppe (verteller), John van Laethem (klarinet), Irina Lankova (piano), Michael Guttman (viool), Orsi Horvath (viool), Xavier Timmermans (altviool) en Luc Tooten (cello)

€15,00 / €11,00 (-26j)

Studio Zondag

Zonen met vaders > GEANNULEERD
zondag 22 november, 19u.30 (locatie: Cultuurcafé)

Zonen met vadersZonen met vaders, de Gentse band rond Jeroen Boone, groeide gestaag van duo naar een groep van 8 muzikanten. Van gitaarpop evolueerde de groep naar een breder geluid waarin zowel blazers, donkere synths en de zang van de Nederlandse zangeres Maite Louisa hun rol opeisen.

De abstracte maar geëngageerde, Nederlandstalige songteksten kruipen onder je vel.

gratis

Muziek

Laïs | Laïs omhelst de kleinkunst > GEANNULEERD
zaterdag 28 november, 20 uur (locatie: kerk Overmere)

Laïs omhelst de kleinkunstTot vreugde van velen en met grote geestdrift nemen de dames van Laïs terug hun toevlucht tot het Nederlands. Want de moedertaal kruipt waar zij niet gaan kan, en de wereld van de Vlaamse en Nederlandse kleinkunst is rijk en veelzijdig. Met deze tour wil Laïs hun eigen, hoogstpersoonlijke lievelingsliedjes delen met het publiek.

Laïs brengt liedjes uit andere tijden, of liedjes die simpelweg te goed zijn om ze niet te spelen. Liedjes van levende legendes als Boudewijn De Groot, Herman Van Veen, Wannes Van de Velde en Willem Vermandere, en liedjes van reeds onsterfelijk geworden artiesten als Ramses Shaffy. Maar ook het werk van de nieuwe generatie – denk aan Eefje De Visser en Ellen Schoenaerts – wordt voorzien van die zo gesmaakte, geheel en al unieke en wonderbaarlijke Laïstoets…

Na de kleinkunsttour in ‘grote’ bezetting in het voorjaar van 2018, kiest Laïs voor het najaar van 2020 voor een ‘intiemere’ vorm, waarbij de kerk hun vertrouwde habitat is. Tom Theuns (zang, gitaar), Wim De Busser (keys) en Esther Lybeert (zang, altviool, percussie,…) zijn hun compagnons de route.

€20,00 / €16,00 (-26j)

Contact

CC Stroming:
052 43 25 50
cultuur.reserveren@berlare.be 

Berlare gebruikt cookies om jouw surfervaring op deze website gemakkelijker te maken.Verder gaanMeer over cookies