December 2020

Corona - update
Naar aanleiding van de verstrengde overheidsmaatregelen in de strijd tegen het coronavirus sluit CC Stroming vanaf donderdag 29 oktober 2020 de deuren tot eind 2020. 
 
Wie tickets kocht voor een activiteit in november ontvangt binnenkort een mail om de terugbetaling te regelen.
Voor extra vragen kan je ons steeds contacteren via cultuur.reserveren@berlare.be of 052 43 25 50.
De bib blijft open.
We danken je alvast voor je begrip en vertrouwen in ons huis. Blijf gezond, zorg voor jezelf en je naasten.

Lezing

Jan Balliauw | Rusland en het Westen: spanning en confrontatie > GEANNULEERD
donderdag 3 december, 20 uur (locatie: zaal "Ignace De Wilde")

Jan BalliauwIn zijn lezing gaat Jan Balliauw dieper in op het ontstaan van de huidige crisis en welke gevolgen die heeft voor de relaties tussen Rusland en het Westen.

Hij geeft ook aan welke strategie Rusland daarbij gebruikt, vaak in het Westen gekenmerkt als ‘hybride oorlogsvoering’, welke gevolgen die strategie tot nu toe heeft gehad en hoe het Westen daarop heeft gereageerd.

Voorts beschrijft hij de gevolgen die de onverwachte verkiezing van Donald Trump tot president van de VS heeft gehad en hoe de lidstaten van de Europese Unie best omgaan met hun nieuwe assertieve buur in het oosten.

€8,00 / €5,00 (-26j)

Humor

Han Solo | Retro > GEANNULEERD
donderdag 17 december, 20 uur 

Han SoloHan solo keert in zijn nieuwe show Retro terug naar zijn roots. De komische meesterverteller wil instaan voor de bescherming van onze Vlaamse levenswijze.

Europa is op drift en de dolgedraaide Vlaming is de weg kwijt. Nu ook het platteland zijn ruk naar rechts heeft ingezet acht Han solo de tijd rijp om orde op zaken te stellen.

Na Trump, Johnson, Van Grieken en andere Schild-en-Vrienden: tijd voor actie, tijd voor een nieuwe old-school-wind, tijd voor Han solo. Steeds met een knipoog, steeds scherp en kritisch, maar vooral grappig.

€16,00 / €12,00 (-26j)

Lezing

Fleur Van Groningen | Leven zonder filter > GEANNULEERD
vrijdag 18 december, 20 uur (locatie: grote zaal)

Fleur Van GroningenVoel jij je anders dan de meeste mensen?
Krijg je meer indrukken binnen?
Heb je vaker behoefte aan rust?
Ervaar je diepgaande emoties, voel je anderen makkelijker aan en streef je naar diepgaande contacten?
Mogelijk ben je zoals 1 op 5 personen hoogsensitief.

Columniste, schrijfster en cartooniste Fleur van Groningen verwerkte haar persoonlijke ervaringen als hoogsensitieve vrouw in het boek ‘Leven Zonder Filter’. Hoogsensitiviteit kan leiden tot depressie, maar kan ook kracht geven en je leven positief beïnvloeden.

Met dit ontroerend eerlijke relaas steekt Fleur andere hoogsensitieve personen een hart onder de riem en reikt zij ook hun omgeving meer inzicht over het thema aan.

€8,00 / €5,00 (-26j)

Theater

Het Prethuis | De contactspeurder > GEANNULEERD
zaterdag 19 december, 21 uur

speurderRaf heeft sinds kort een nieuwe baan. Hij maakt deel uit van het contactonderzoeksteam van het Agentschap Zorg en Gezondheid. Hij moet mensen telefonisch benaderen om hun recente contacten op te vragen. Dit blijkt echter niet zo simpel. Heel wat mensen zijn niet onmiddellijk bereid om hieraan mee te werken. Of vinden voorlopig de tijd niet en vragen om op een ander moment terug te bellen, om vervolgens niet meer op te nemen. Ook een hardhorige dame passeert de revue, wat de opdracht er niet makkelijker op maakt. Hij krijgt uiteindelijk toch iemand aan de lijn die wil meewerken, maar dat mondt dan weer uit in een verrassing van formaat waar Raf toch even niet goed van is.

'De Contactspeurder' is een actuele, komische voorstelling, boordevol misverstanden en verrassende wendingen en volledig coronaproof !

met: Jeroen Maes

www.prethuis.be

€16,00 / €12,00 (-26j)

Familie

Raf Walschaerts | Zoon (9+) > GEANNULEERD
zondag 20 december, 15 uur

Raf WalschaertsEen kleiner hartje hadden ze in zo’n groot lijf niet kunnen steken. Sterk als een paard, koppig als een ezel, maar zo kwetsbaar als een pasgeboren vogeltje. Jonge, jonge, het is genoeg dat er toevallig een kleine eens lief naar hem lacht, of hij wordt helemaal week. En als hij week wordt is dat schonkige, hoekige lichaam nog minder in toom te houden dan anders: schokken van het lachen (om van binnen niet te wenen).

Duizend woorden om alle hoeken en gaten te dichten. Veel te veel. Watervallen vol verhalen en allemaal echt gebeurd! En overdrijven... en met spek schieten... en liegen... en plan trekken... En toch zo waarachtig zijn als geen ander: zoon.

met: Raf Walschaerts (zang,spel),
Gwen Cresens (bandoneon, accordeon) en Ben Faes (contrabas)

www.rafwalschaerts.be

vlieg€9,00 / €6,00 (-26j) / €3,00 (t.e.m. 12j) 

Contact

CC Stroming:
052 43 25 50
cultuur.reserveren@berlare.be 

Berlare gebruikt cookies om jouw surfervaring op deze website gemakkelijker te maken.Verder gaanMeer over cookies