Februari 2021

Muzikale ontmoetingsnamiddag

Stockman en Vos | Een zoen van toen > GEANNULEERD

Lezing

Rudi Vranckx |Oorlogen en problemen van onze tijd > GEANNULEERD
donderdag 4 februari, 20 uur (locatie: grote zaal)

Rudi VranckxRudi Vranckx houdt zich als journalist vooral bezig met internationale conflicten. Hij spreekt over zijn leven als oorlogsverslaggever in conflictgebieden.

Het moordende kalifaat, de radicalisering van Belgische moslims, de terreuraanslagen, de vluchtelingen, de dreiging, de groeiende kloof: VRT-oorlogsreporter Rudi Vranckx ziet een wereld waarin verdraagzaamheid zwaar onder druk staat. Het is geen klassieke oorlog meer, van een zichtbare vijand aan de overkant,
een oorlog om geld of olie of macht of grondgebied.
Dat bekommert Vranckx, die de vlijmscherpe analyse van een nieuwe wereld maakt.

Deze lezing gaat veel verder dan het fenomeen IS. Vranckx tekent het toekomstig beeld van onze mondiale samenleving en stelt vast dat we vooral niet mogen wegkruipen in de bunkers van de angst voor elkaar.

€8,00 / €5,00 (-26)

Theater

Het Prethuis | De contactspeurder > GEANNULEERD
zaterdag 6 februari, 20 uur

speurderRaf heeft sinds kort een nieuwe baan. Hij maakt deel uit van het contactonderzoeksteam van het Agentschap Zorg en Gezondheid. Hij moet mensen telefonisch benaderen om hun recente contacten op te vragen. Dit blijkt echter niet zo simpel. Heel wat mensen zijn niet onmiddellijk bereid om hieraan mee te werken. Of vinden voorlopig de tijd niet en vragen om op een ander moment terug te bellen, om vervolgens niet meer op te nemen. Ook een hardhorige dame passeert de revue, wat de opdracht er niet makkelijker op maakt. Hij krijgt uiteindelijk toch iemand aan de lijn die wil meewerken, maar dat mondt dan weer uit in een verrassing van formaat waar Raf toch even niet goed van is.

'De Contactspeurder' is een actuele, komische voorstelling, boordevol misverstanden en verrassende wendingen en volledig coronaproof ! 

met: Jeroen Maes
www.prethuis.be
€16,00 / €12,00 (-26j)

Klassiek

Arte Amanti Academy | Laureatenconcert Elisabethwedstijd > GEANNULEERD
vrijdag 12 februari, 20 uur

Arte AmantiHet kamerorkest Arte Amanti Academy werd opgericht in 2017 en geeft talentrijke jongeren niet alleen ervaring om met de besten van hun generatie samen te spelen, maar ook de kans om als solist met dit ensemble te debuteren in aanloop naar internationale concours wat zowel letterlijk als figuurlijk een onbetaalbare ervaring is.

Tijdens dit concert mag Berlaars talent Margaux Anseeuw samen met het orkest schitteren in het eerste deel van Mozarts twaalfde pianoconcerto.

Naast ons lokaal talent zal eveneens een laureaat van de Elisabethwedstrijd je betoveren met een virtuoos concerto.

Niet te missen dus!

€15,00 / €11,00 (-26j)

Muziek

Soulsister | De theatertournee > GEANNULEERD
zaterdag 13 februari, 20 uur

Familie

Theater Tieret & Walrus | De grote reis van meneer beer (5+) > GEANNULEERD
zondag 14 februari, 15 uur

Meneer BeerOp een ochtend krijgt Meneer Beer post van zijn verre neef, Ivo Ijsbeer. Die voelt nattigheid nu heel zijn huis aan het smelten gaat. Kunnen Meneer Beer en de Woeste Wolven Ivo een pootje toesteken voor het hem écht te warm wordt? Het wordt een race tegen de klok, tussen bibberen en zweten.

Meneer Beer trekt op avontuur langs nieuwe muzikale (bos)paden, samen met alle Woeste Wolven, oude bekenden en nieuwe, gekke bosvrienden.

De grote reis van Meneer Beer wordt een muzikaal bosfestijn voor alle kleine durvers en grote berenvrienden!

www.tieret.be

vlieg€9,00 / €6,00 (-26j) / €3,00 (t.e.m. 12j) 

Film

Marona (7+) > GEANNULEERD
woensdag 17 februari, 15 uur 

MaronaIedereen heeft recht op liefde en een lekker bot. Dat vindt Marona, een snoezige straathond met een hartvormig neusje. In haar laatste momenten denkt ze terug aan haar leven. Aan de schattige puppy die ze ooit was en aan alle mensen waar ze onvoorwaardelijk van heeft gehouden: een acrobaat, een bouwvakker en een klein meisje dat beloofde om er altijd voor haar te zijn.

Een film met een sterke emotionele impact. De wervelende animatie is soms dromerig, vol sprankelende kleuren en soms zo donker als een nachtmerrie. Het schitterende, grafische universum van Marona komt van de Belgische illustrator Brecht Evens en is van een oogverblindende schoonheid.

BE/FR/RO - 2019 - Anca Damian

i.s.m. JEF

vlieg€6,00 (inclusief drankje en knabbel in de pauze)

Muzikale humor

Stenzel en Kivits | Best of > GEANNULEERD
vrijdag 19 februari, 20 uur

Stenzel & KivitsOnmogelijke concerten geven: dat lukt alleen de wereldbekende tenor Stenzel & meesterpianist Kivits. Beide heren leveren al 20 jaar het bewijs dat comedy en klassieke muziek op een heerlijke manier kunnen versmelten en perfect met elkaar harmoniëren. Briljante muzikanten die ook erg komisch zijn.
Na 20 jaar bundelen ze hun allerbeste kapriolen onder, naast, op en met hun piano waarbij ze niets aan het toeval overlaten om het publiek op het verkeerde been te zetten.

€16,00 / €12,00 (-26j)

Studio Zondag

Whyes > GEANNULEERD
zondag 21 februari, 19u.30 (locatie: Cultuurcafé)

WhyesDe vijf Antwerpse knapen van Whyes klinken zo machtig eighties.
’t Is Indiepop van het dansbaarste soort. Hiep hoi voor synthesizers en Whyes!

Whyes brengt in 2020 een reeks van singles uit via 62 Tv Records.

gratis

Muziektheater

Maaike Cafmeyer & Peter De Graef | Hullep! > GEANNULEERD
zaterdag 27 februari, 20 uur

Cafmeyer & De GraefBen je oppervlakkig in het contact met anderen?
Vertel je vaak sterke verhalen?
Probeer je jouw beter voor te doen dan je bent?
Heb je een sterk gevoel van eigenwaarde?
Beloof je alles op jouw erewoord?
Bedrieg je anderen en schenk je daarbij geen aandacht aan wat dat voor hen betekent?
Vind je dat mensen het mis hebben als ze jou van iets beschuldigen?

Wanneer op 80 % of meer van deze vragen jouw antwoord ‘ja’ is, hoor je niet tot deze categorie. Wanneer op 80 % of meer van deze vragen jouw antwoord ‘nee’ is, loop je 50% kans wel binnen dit profiel te passen.

Hullep is een tragikomische, muzikale theatervoorstelling van Maaike Cafmeyer en Peter De Graef, geruggesteund door 3 muzikanten.

€15,00 / €12,00 (-26j)

Contact

CC Stroming:
052 43 25 50
cultuur.reserveren@berlare.be 

Berlare gebruikt cookies om jouw surfervaring op deze website gemakkelijker te maken.Verder gaanMeer over cookies