Februari 2021

Lezing

Rudi Vranckx |Oorlogen en problemen van onze tijd
donderdag 4 februari, 20 uur (locatie: zaal "Ignace De Wilde")

Rudi VranckxRudi Vranckx houdt zich als journalist vooral bezig met internationale conflicten. Hij spreekt over zijn leven als oorlogsverslaggever in conflictgebieden.

Het moordende kalifaat, de radicalisering van Belgische moslims, de terreuraanslagen, de vluchtelingen, de dreiging, de groeiende kloof: VRT-oorlogsreporter Rudi Vranckx ziet een wereld waarin verdraagzaamheid zwaar onder druk staat. Het is geen klassieke oorlog meer, van een zichtbare vijand aan de overkant,
een oorlog om geld of olie of macht of grondgebied.
Dat bekommert Vranckx, die de vlijmscherpe analyse van een nieuwe wereld maakt.

Deze lezing gaat veel verder dan het fenomeen IS. Vranckx tekent het toekomstig beeld van onze mondiale samenleving en stelt vast dat we vooral niet mogen wegkruipen in de bunkers van de angst voor elkaar.

€8,00 / €5,00 (-26)

Klassiek

Arte Amanti Academy | Laureatenconcert Elisabethwedstijd
vrijdag 12 februari, 20 uur

Arte AmantiHet kamerorkest Arte Amanti Academy werd opgericht in 2017 en geeft talentrijke jongeren niet alleen ervaring om met de besten van hun generatie samen te spelen, maar ook de kans om als solist met dit ensemble te debuteren in aanloop naar internationale concours wat zowel letterlijk als figuurlijk een onbetaalbare ervaring is.

Tijdens dit concert mag Berlaars talent Margaux Anseeuw samen met het orkest schitteren in het eerste deel van Mozarts twaalfde pianoconcerto.

Naast ons lokaal talent zal eveneens een laureaat van de Elisabethwedstrijd je betoveren met een virtuoos concerto.

Niet te missen dus!

€15,00 / €11,00 (-26j)

Muziek

Soulsister | De theatertournee
zaterdag 13 februari, 20 uur

SoulsisterChemie, magie: Jan Leyers en Paul Michiels hebben het altijd gehad. Muziekbroeders van toen ze in 1986 nog half voor de grap The Soul Sisters heten, leveranciers van magische songs, van het debuut ‘You get to me’ via mijlpalen als ‘The way to your heart’ naar het rijpere werk.

Live bleef de chemie al die jaren intact, met Jan als hart en brein van de groep en Paul als lichaam en ziel. Na de ‘definitieve’ split in 1995 waren er in latere jaren eerst voorzichtige en daarna meer voldragen tijdelijke reünies. Deze werden uiteindelijk vanaf 2016 bekroond met een wegens groot succes altijd maar uitwaaierende 30 jaar Soulsister-tournee.

In 2021 staan de heren er weer met volle overtuiging en met nieuw werk, naast alle hits. Genoeg om heel hard naar uit te kijken. Soulsister is terug, en hoe!

www.soulsister.be

€27,00 / €23,00 (-26j)

Familie

Theater Tieret & Walrus | De grote reis van meneer beer (5+)
zondag 14 februari, 15 uur

Meneer BeerOp een ochtend krijgt Meneer Beer post van zijn verre neef, Ivo Ijsbeer. Die voelt nattigheid nu heel zijn huis aan het smelten gaat. Kunnen Meneer Beer en de Woeste Wolven Ivo een pootje toesteken voor het hem écht te warm wordt? Het wordt een race tegen de klok, tussen bibberen en zweten.

Meneer Beer trekt op avontuur langs nieuwe muzikale (bos)paden, samen met alle Woeste Wolven, oude bekenden en nieuwe, gekke bosvrienden.

De grote reis van Meneer Beer wordt een muzikaal bosfestijn voor alle kleine durvers en grote berenvrienden!

www.tieret.be

vlieg€9,00 / €6,00 (-26j) / €3,00 (t.e.m. 12j) 

Film

Marona (7+) 
woensdag 17 februari, 15 uur

MaronaIedereen heeft recht op liefde en een lekker bot. Dat vindt Marona, een snoezige straathond met een hartvormig neusje. In haar laatste momenten denkt ze terug aan haar leven. Aan de schattige puppy die ze ooit was en aan alle mensen waar ze onvoorwaardelijk van heeft gehouden: een acrobaat, een bouwvakker en een klein meisje dat beloofde om er altijd voor haar te zijn.

Een film met een sterke emotionele impact. De wervelende animatie is soms dromerig, vol sprankelende kleuren en soms zo donker als een nachtmerrie. Het schitterende, grafische universum van Marona komt van de Belgische illustrator Brecht Evens en is van een oogverblindende schoonheid.

BE/FR/RO - 2019 - Anca Damian

i.s.m. JEF

vlieg€6,00 (inclusief drankje en knabbel in de pauze)

Studio Zondag

Whyes
zondag 21 februari, 19u.30 (locatie: Cultuurcafé)

WhyesDe vijf Antwerpse knapen van Whyes klinken zo machtig eighties.
’t Is Indiepop van het dansbaarste soort. Hiep hoi voor synthesizers en Whyes!

Whyes brengt in 2020 een reeks van singles uit via 62 Tv Records.

gratis

Muziektheater

Maaike Cafmeyer & Peter De Graef | Hullep!
zaterdag 27 februari, 20 uur

Cafmeyer & De GraefBen je oppervlakkig in het contact met anderen?
Vertel je vaak sterke verhalen?
Probeer je jouw beter voor te doen dan je bent?
Heb je een sterk gevoel van eigenwaarde?
Beloof je alles op jouw erewoord?
Bedrieg je anderen en schenk je daarbij geen aandacht aan wat dat voor hen betekent?
Vind je dat mensen het mis hebben als ze jou van iets beschuldigen?

Wanneer op 80 % of meer van deze vragen jouw antwoord ‘ja’ is, hoor je niet tot deze categorie. Wanneer op 80 % of meer van deze vragen jouw antwoord ‘nee’ is, loop je 50% kans wel binnen dit profiel te passen.

Hullep is een tragikomische, muzikale theatervoorstelling van Maaike Cafmeyer en Peter De Graef, geruggesteund door 3 muzikanten.

€15,00 / €12,00 (-26j)

Contact

CC Stroming:
052 43 25 50
cultuur.reserveren@berlare.be

De kantoren van CC Stroming zijn gesloten van 20 juli t.e.m. 9 augustus.

Berlare gebruikt cookies om jouw surfervaring op deze website gemakkelijker te maken.Verder gaanMeer over cookies