Maart 2021

Lezing

Eddy Willems | Cybergevaar
donderdag 4 maart, 20 uur (locatie: grote zaal)

Eddy WillemsEddy Willems geeft een overzicht van de recente online gevaren en toont hoe je jezelf ertegen kunt wapenen. Virussen, spam, hacktivisme of misschien zelfs regelrechte cyberoorlogen tussen landen analyseert deze security-goeroe met een nuchtere blik. De lezing is gebaseerd op zijn boek ‘Cybergevaar’, dat leest als een thriller waarin de werkelijkheid de fictie schaamteloos overtreft.

Online je stem uitbrengen, geldverrichtingen doen, tickets bestellen,... Hoe veilig is dat? Wat met tablets of smartphones? Hoe kun je de cybermisdadigers te slim af zijn? Eddy gidst je door het heden, verleden en de toekomst van de cybermisdaad aan de hand van pittige anekdotes, verrassende inzichten en nuttige adviezen.

Een noodzakelijke refresh voor elke bewuste computergebruiker.

€8,00 / €5,00 (-26j)

Humor

Erhan Demirci | Doe rustig
vrijdag 5 maart, 20 uur

Erhan DemirciDruk, druk, druk, ...
Het standaardantwoord als je iemand vraagt hoe het gaat. Doen we dit ons niet zelf aan door én carrière te willen maken, 3 hobby’s te hebben, aan zelfontplooiing te doen en een gezin te runnen?

Neem even wat gas terug en geniet van anderhalf uur quality-time door naar deze voorstelling te komen.

€15,00 / €11,00 (-26j)

Familie

De Kolonie | Muziekmekaniek (4+)
zondag 7 maart, 15 uur

MuziekmekaniekDe ene is maestro van de mekaniek. Alles kwiekt en piept, kriept en scharniert. (meestal toch…want soms doet het plots BOEMMM - aiaiai). De andere is maestro van de muziek. Alles tingelt en tongelt, tokkelt en takkelt (meestal toch… want soms is het plots SSSSTIL - oeioeioei).

In een wankelend, maar wonderlijk verhaal over gevoelige snaren en zingende zagen, over lukken en mislukken en het geluk van de mislukking, over vriendschap die klinkt en botst langs alle kanten.

Muziektheater De Kolonie maakt opnieuw muziektheater dat verrast en betovert. In deze voorstelling vol beelden, clownerie en weinig woorden ziet u de wonderlijke circuskomediant Karel als knoeier, uitvinder, verstrooide professor en multimuzikant Jan als hulp die niet helpt, rommelaar en tokkelaar.

www.dekoloniemt.be

vlieg€9,00 / €6,00 (-26j) / €3,00 (t.e.m. 12j)

Tentoonstelling

HOKHOK Berlare en Tiemke Gauderis | Kant versus houtskool
opening: datum later te bepalen

De heem- en oudheidkundige kring Berlare bewaart een unieke collectie naaldkant. Het historische ‘bloemenwerk’ wordt geconfronteerd met hedendaagse houtskooltekeningen van Tiemke Gauderis.

Black and white!

Vorming

Ecologisch verbouwen
donderdag 11 maart, 19u.30

Ecologisch verbouwenVlaanderen is volgebouwd. Daarom verbouwen we steeds vaker. Om de druk op het leefmilieu nog verder te verlagen, is ecologisch verbouwen een aanrader. Gebruik maken van natuurlijke materialen in je huis is gezond voor jezelf én goed voor het klimaat.

Tijdens deze infosessie hoor je wat mogelijk is en wat niet, welke (isolatie)materialen er bestaan en wat hun voor- en nadelen zijn. Je krijgt ook een bondig overzicht over de mogelijkheden en beperkingen van zonnepanelen, -boilers en warmtepompen.

Theater

Het Nieuwstedelijk | Man in de mist
zaterdag 13 maart, 20 uur 

Het NieuwstedelijkEen gedreven ondernemer met een droom. Wanneer hij het familiebedrijf overneemt, lacht de toekomst hem toe. Hij heeft grote plannen, werkt dag en nacht, investeert hart en ziel tot zijn onderneming plots in woelig water belandt: achterstallige betalingen, onbegrip bij de schuldeisers, moordende concurrentie. Het gaat razendsnel. Een faillissement blijkt onafwendbaar. Boeken toe, alles kwijt. Het stormt in zijn hoofd. Hij ziet geen hand voor ogen. Geen enkele andere uitweg dan een vlucht.

‘Nooit eerder zo veel faillissementen’, kopte De Tijd over de eerste jaarhelft van 2019. Theatermaker Christophe Aussems, zelf zoon van ondernemers, gaat op zoek naar mensen achter de bedrijven die overkop gingen. Na Vuur en Hybris maakt hij een nieuwe voorstelling op basis van diepte-interviews.

met: Gert Winckelmans, Sara Vertongen, Jonas Van Thielen en Aline Cornelissen

€16,00 / €12,00 (-26j)

Muzikale ontmoetingsnamiddag

Gene Bervoets & Fidelio kwartet | Boules de Berlin
woensdag 17 maart, 15 uur 

BoulesIn 'Boules de Berlin' beschrijft, bezingt, citeert en savoureert Gène Bervoets samen met het Fidelio Strijkkwartet de meest intense parels. 'Boules de Berlin' is één sprankelende ode aan het leven, aan poëten, aan artiesten en aan plaatsen. Herinneringen aan vakanties en nostalgisch denkend aan de onweerstaanbare Boules de Berlin.

Meeslepende crooners, intieme chansons, opzwepende tango en indringende filmmuziek (van Duke Ellington, Elvis Presley en Toon Hermans naar Kapitein Zeppos en La Vita è Bella): ze vormen de bruisende bronnen van inspiratie voor deze poëtische lekkernij, die met gepaste gulzigheid kan worden geconsumeerd.

met: Gène Bervoets, Paul Klinck (viool), Christophe Pochet (viool), Kris Van Severen (altviool) en Ann Engels (cello).

€15,00 (inclusief koffie & gebak)| reserveren verplicht

Entertainment

Gili | Best of
donderdag 18 maart, 20 uur 

GiliComedian-mentalist Gili verraste vriend en vijand met zijn succesvolle theatershow ‘Iedereen Paranormaal’ als antwoord op de media-tsunami rond Het Zesde Zintuig. Ook zijn volgende voorstelling ‘CTRL: Alles onder controle’ wist volle zalen verward en vol ongeloof naar huis te sturen.
Zijn vijf zintuigen zó goed gebruiken dat het lijkt alsof hij een zesde zintuig heeft: dat is het vak dat mentalist Gili tot een ware kunst wist te verheffen en waarmee hij vermeende paragnosten en helderzienden liefdevol belachelijk maakt.
Speciaal ter gelegenheid van 25 jaar CC Stroming stak Gili een ‘Best of‘ in elkaar. Niet in het 25ste, maar wel in het 26ste seizoen te zien in CC Stroming! Slechts éénmalig op de planken. Wees erbij!

www.gili.be
€16,00 / 12,00 (-26j)

Vorming

Bosbaden
zondag 21 maart, 9u.30 (locatie: wordt nog meegedeeld)

BosbadenBosliefhebbers weten het al langer: een bosbezoek is heilzaam voor lichaam en geest. Wetenschappelijk onderzoek staaft dit met bewijzen. De Finse Katriina trekt je mee het bos in. Je start met een introductie en leert wat bosbaden (kan) inhouden en welke positieve effecten het heeft op je gezondheid.

Daarna is het tijd voor de spreekwoordelijke proef op de som en ervaar je anderhalf uur lang wat het met jou doet.
De exacte locatie wordt voor de start van de uitstap nog bezorgd.
Noodnummer de dag zelf: 0468 11 40 52.

Theater

De Grote Foulée | Een paar is twee
donderdag 25 maart, 20 uur

Grote FouléeDaan Hugaert, Elise Bundervoet en Marc Stroobants proberen het kluwen waarin hun personages gevangen zitten te ontrafelen, maar dat lukt niet zonder een paar koordjes door te knippen. Willem is met Greet, Greet doet het met Ronald, dus wil Willem Mia. Het klinkt ingewikkeld en dat is het ook. Zoals bij elk spel zijn er winnaars en verliezers en is tactiek van het grootste belang. De personages in deze goed-gedrag-en-zedenkomedie zetten hun pionnetjes, houden troeven achter de hand en kiezen voor de aanval als beste verdediging.

Drie is te veel in ‘Een paar is twee’, maar welke scheefpoeper valt als eerste af? Een stuk waarin humor het op punten haalt van tragiek en waarin het gevecht tussen lust en liefde onbeslist eindigt. Het gaat over de vraag of ware liefde zo nodig exclusief moet zijn. Als monogamie de regel is, waarom wijken er dan zo velen van af?
Of seksuele trouw als ultieme relatietest.

met: Elise Bundervoet, Marc Stroobants en Daan Hugaert

€16,00 / €12,00 (-26j)

Familievoorstelling

Rupsje Nooitgenoeg 2+
zondag 28 maart om 15 uur


In januari komt ieders favoriete insectje naar Berlare, Rupsje Nooitgenoeg, in een hartverwarmende familievoorstelling gebaseerd op vier spannende verhalen van Eric Carle!
In deze wonderlijke, kleurrijke theatershow komt niet alleen dit hongerige rupsje tot leven, maar ook 75 andere karakters uit vier bekende verhalen van de wereldberoemde auteur. In een spel van licht, geluid en beelden worden kleine en grote bezoekers meegenomen in de wereld van het Blauwe Paard, Vader Zeepaard, het Eenzame Vuurvliegje en Rupsje Nooitgenoeg.
Een magische voorstelling waarbij je met een glimlach op je gezicht het theater verlaat.
Van dit rupsje krijg je nooit genoeg!

i.s.m. Event Team
vlieg
€19,00 / €17,00 (-26j)

Studio Zondag

Mammanadrums
zondag 28 maart, 19u.30 (locatie: Grote Zaal)

mammanadrumsMusic is who we are..

Mammanadrums brengt rhythm-and-blues, rock&roll van de jaren ‘60-’70-’80 en covers van o.a. Otis Redding, Santana, Bob Marley, Eric Clapton, BB King en Tina Turner.
Ambiance verzekerd!

gratis

Contact

CC Stroming:
052 43 25 50
cultuur.reserveren@berlare.be 

Berlare gebruikt cookies om jouw surfervaring op deze website gemakkelijker te maken.Verder gaanMeer over cookies