Mei 2021

Tentoonstelling

Berlaars salon
opening: zaterdag 1 mei 2021, 11 uur

salonCC Stroming komt uit haar kot en organiseert opnieuw een Berlaars Salon. We zoeken nog een geschikte locatie. Heb je een lege loods of bijzondere ruimte die zich hiertoe leent, geef ons een seintje!

We willen met deze expo het talent van eigen bodem aanmoedigen en het publiek de kans geven om lokaal creatief talent te ontdekken. Foto’s, keramiek, schilderijen, installaties, tekeningen,… Het kan allemaal. Wie in Berlare woont en zijn creativiteit wil delen, geeft ons een seintje.

tot 30 mei

Familie

De Spiegel | Labotanik (0 tot 2 jaar)
zaterdag 1 mei 2021, 15 en 17 uur
zondag 2 mei 2021, 11 en 15 uur

Labotanik‘Labotanik’ is een artistieke groeiplaats voor pas ontsproten kinderen, net uit de kool. Er hangt muziek in de bomen, er ritselen dansers tussen de bladeren, het uitzicht is er prachtig. Maar vooral… het is er altijd anders. Het is een weelderige kunstentuin met artistieke interventies, waar alles en iedereen mag groeien en bloeien.

‘Labotanik’ is een plek waar alles organisch groeit. In deze tuin worden kleine kinderen iets groter. Samen met hun ouders of begeleiders proeven ze er van muziek, beweging of beeld. Ze kunnen zitten, liggen of rondkruipen. Ze mogen meezingen, trommelen, dansen, lachen, klappen. Ze mogen kijken en luisteren, maar ook aankomen. Deze tuin gaat over samen ontdekken en beleven.

vlieg€9,00 / €6,00 (-26j) / €3,00 (t.e.m. 12 j) 

Lezing

Annemie Struyf | De wereld van Hope
donderdag 6 mei, 20 uur (locatie: grote zaal)

Annemie StruyfEen jaar na de adoptie van haar dochter Hope ging Annemie Struyf op zoek naar de Keniaanse roots van het meisje. De zoektocht resulteerde in de ontroerende tv-reeks ‘De Moeder van mijn Dochter’. Dit aangrijpende document vertelt niet alleen het verhaal van Hope, maar ook het grotere verhaal van de vele miljoenen weeskinderen in Afrika.

Later ging Annemie naar Kuria, een afgelegen streek in Kenia, waar ze twee schokkende reportages maakt over de praktijken van genitale verminking bij jonge meisjes. Deze reportages werden in mei 2015 bekroond met een Golden Nymph Award in Monte Carlo.

‘De wereld van Hope’ is het aangrijpende en ontstellende verhaal van jonge, zwarte meisjes en vrouwen die moeten knokken voor een gelukkig bestaan. Over de dromen, inspanningen en verlangens van jonge, zwarte vrouwen in een wereld waar geweld en mishandeling
nooit ver weg zijn.

www.hopeforgirls.org

€8,00 / €5,00 (-26j)

Muzikale humor

De Frivole Framboos | Troppo Maturo
zaterdag 8 mei, 20 uur

De Frivole FramboosZe zitten al 43 jaren in het vak, hebben getourd, rondgetrokken, gereisd van Nederland tot Zwitserland en maar liefst 8 keer een halfjaar Parijs.

Ze hebben zalen doen vollopen, zalen doen overlopen, succes gekend en nog meer succes gekend. Ze hebben toejuichingen gehad, bloemekes, verzoeknummers, Beethoven, Mozart, Hazes en Liszt.

En nu is er ‘Troppo Maturo’
Zo fruitig en fris
Geestig, virtuoos
Echt typisch Framboos

Twee tenoren, één cello, één vleugelpiano en hopen humor.

Peter Hens en Bart van Caeneghem: De Frivole Framboos

€26,00 / €22,00 (-26j)

Muzikale ontmoetingsnamiddag

Geena Lisa, Croonenberghs & Verhoeven | Houden Van
woensdag 12 mei, 15 uur

Houden vanNa vele succesvolle namiddagen in het Antwerpse Sportpaleis komt ‘Houden Van’ opnieuw tot leven en naar je toe in jouw cultureel centrum.

Wat kleiner dan vroeger maar nog altijd even boeiend, herkenbaar, nostalgisch, muzikaal. Met bekende meezingers en ernstige en vrolijke liedjes uit de oude doos, met alle nummers waarmee je thuis groot bent geworden en die jou nooit hebben losgelaten.

Een namiddag ‘Houden Van’ brengt je even terug naar de tijd van toen, naar het repertoire van jouw favoriete Vlaamse artiesten van vroeger, of het nu chanson, kleinkunst, levenslied of pop is.

Een gezellige namiddag meezingen!

met: Geena Lisa, Andrea Croonenberghs en Sam Verhoeven

€15,00 (inclusief koffie & gebak) | reserveren verplicht

Theater

Theatergroep Carver | Ex
zaterdag 15 mei, 20 uur

ExVier mensen proberen een leuke avond te hebben. Gescheiden en hertrouwd willen ze liefst helemaal opnieuw beginnen, maar het verleden kan je niet zomaar vergeten. Zeker wanneer alles open en eerlijk bespreekbaar moet zijn.

Wat een gezellige avond had moeten worden bij de nieuwe barbecue, wordt een nachtmerrie. Een afwezige EX is de aanleiding.

met: Ariane Van Vliet, Alice Reijs, Lucas Van den Eynde en Tom Van Dyck.

www.dekempvader.be

€26,00 / €22,00 (-26j)

Film

Cinema Malfait & Circus Ronaldo | Wees blij dat het regent
zaterdag 22 mei, 20 uur (locatie: Boerenkrijgpark)

Cinema Malfait"Wees blij dat het regent" is een poëtisch verhaal over Lucien (Danny Ronaldo) die terecht komt in de circusfamilie Malfait en verliefd wordt op de dochter van circusdirecteur César Malfait (Karel Cremers).

De film zal enkel te zien zijn in een eigen mobiele cinemabarak, ‘Cinema Malfait’, die van stad naar dorp gaat reizen.

Maar er is meer dan enkel een film die geprojecteerd zal worden. Cinéma Malfait zal immers gerund worden door César Malfait (Karel Cremers),
de louche circusdirecteur uit de film. Hij wacht het publiek op en zal het op meerdere verkeerde benen zetten, nog voor de film begint.

Er is plaats voor ongeveer 75 gelukkigen.
Snel zijn is de boodschap!

€10,00 / €6,00 (-26j)

Studio Zondag

Tangawissi
zondag 23 mei, 19u.30 (locatie: Cultuurcafé)

TangawissiZe bestaan sinds 2005 en begonnen als een instrumentale band.
Later ontmoetten ze hun zeer getalenteerde zanger. Samen combineerden ze de verschillende muziekstijlen die in Brussel worden beleefd en gespeeld.

Als je Tangawissi’s muziekstijl wil definiëren, dan zou het Afro-funk zijn.
Maar laat je niet misleiden: hun repertoire is een mengeling van uiteenlopende stijlen!

Een solide band met aanstekelijke en dansbare nummers, vol van energie, goede vibes en plezier.

gratis

Contact

CC Stroming:
052 43 25 50
cultuur.reserveren@berlare.be 

Berlare gebruikt cookies om jouw surfervaring op deze website gemakkelijker te maken.Verder gaanMeer over cookies