Kinderopvang (IBO)

Wat?

Het gemeentebestuur organiseert op drie locaties buitenschoolse kinderopvang. Kinderen verblijven er voor en/of na schooltijd in een huiselijke sfeer. Er is ruimte voor spel en ontspanning en de sociale ontwikkeling wordt er gestimuleerd.

Zomervakantie 2020

Inschrijven
Inschrijven voor de zomerwerking (juli en augustus) van de gemeentelijke kinderopvang kan vanaf woensdag 3 juni 2020 om 9 uur via het online inschrijfsysteem.

Om de contacten zo veel mogelijk gescheiden te houden, is de kinderopvang er die periode in eerste instantie enkel voor kleuters (geboortejaren 2014-2017) en voorzien we voor hen geen sportkampen of speelplein. 

In de week van 13 juli en 20 juli is er geen sportkamp of speelplein en zijn ook kinderen van de lagere school welkom in de kinderopvang, hetzij in een aparte contactbubbel. 

Hier ontdek je het volledige zomeraanbod.

Sluitingsperiodes IBO Berlare/Overmere/Uitbergen

  • IBO Berlare: maandag 13 tot en met vrijdag 24 juli 2020;
  • IBO Overmere: maaandag 27 juli tot en met vrijdag 7 augustus 2020;
  • IBO Uitbergen: maandag 20 juli tot en met vrijdag 7 augustus 2020.

Organisatie kinderopvang vanaf 8 juni 2020

Vanaf maandag 8 juni gaan alle Berlaarse scholen terug open. Kinderen kunnen vanaf dan terug voor- en naschools terecht in de buitenschoolse kinderopvang. We werken op alle locaties met twee gescheiden contactbubbels: een bubbel kleuters en een bubbel lagere schoolkinderen. Verder gelden vanaf dan terug de 'normale' opvangregels: 

  • Je kind is welkom in de buitenschoolse kinderopvang vóór school vanaf 7 uur en na school tot ten laatste 18.30 uur. Je kiest binnen deze tijdspanne zelf wanneer je je kind brengt en terug ophaalt;
  • De voor- en naschoolse opvang zijn terug betalend;
  • Werkgeversattesten zijn niet meer noodzakelijk.

Veiligheidsrichtlijnen voor ouders

  • Ouders mogen de buitenterreinen van de kinderopvang betreden en respecteren de maatregelen omtrent social distancing; het dragen van een mond- en neusmasker is aangeraden;
  • Ouders blijven op veilige afstand aan de deur wachten; de begeleiding brengt jouw kind naar buiten;
  • Enkel indien dit noodzakelijk is mogen ouders de locatie betreden; hiervoor is het dragen van een mond- en neusmasker verplicht.

Contact

dienst vrije tijd:
052 43 25 40
kinderopvang@berlare.be

Berlare gebruikt cookies om jouw surfervaring op deze website gemakkelijker te maken.Verder gaanMeer over cookies