Budget 2016: beleidsnota, financiële nota en toelichting

De gemeenteraad heeft het budget 2016 goedgekeurd. Geen eenvoudige oefening, gezien de financieel-economische en maatschappelijke toestand. Het resultaat is een evenwichtig en gezond budget, met toch ruimte om te blijven investeren. 
Het college van burgemeester en schepenen heeft het exploitatiebudget onder controle, houdt koers met betrekking tot het meerjarenplan 2014-2019 en vindt nog de budgettaire ruimte om een reeks investeringen uit te voeren.

Zo laat het bestuur de begraafplaatsen opwaarderen met afsluitingen en paden, renoveert het de pastorij in Overmere en het sanitair van sporthal Berlare, voorziet het een verwarmingsinstallatie op gas voor jeugdhuis De Kazerne en neemt het de technische installaties van Festivalhal Donkmeer onder handen.

Verder pakt het gemeentebestuur de rioleringsproblemen aan in de Oude Dreef/Schriekenstraat, zorgt het voor bijkomende skateinfrastructuur en buitensportterreinen, investeert het in verkeersveiligheid en voorziet het Wifi in een aantal openbare gebouwen.

Achter de schermen wordt ook verder gebouwd aan een performant overheidsbedrijf, ten dienste van de burger: zo staan onder meer de aankoop van nieuwe servers en van CRM-/Midoffice-software op het programma. In het wagenpark zijn enkele duurzame vervangingen gepland.

Gemeente Berlare maakt in 2016 ook budget vrij voor studiewerk voor onder meer het natuurinrichtingsproject, de renovatie van het kasteel en zijn bijgebouwen, het Boerenkrijgpark en het pompgemaal Leeggoed.

Het zijn enkele van de om en bij 45 investeringsprojecten voor komend jaar, goed voor zo’n 2,6 miljoen euro.

Contact

Hilde Van der Jeugt,
algemeen directeur:
052 43 25 00
algemeendirecteur@berlare.be

Berlare gebruikt cookies om jouw surfervaring op deze website gemakkelijker te maken.Verder gaanMeer over cookies