Budget 2017: beleidsnota, financiële nota en toelichting

De gemeenteraad heeft het budget 2017 goedgekeurd. Geen eenvoudige oefening, gezien de financieel-economische en maatschappelijke toestand. Het resultaat is een evenwichtig en gezond budget, met toch ruimte om te blijven investeren zonder belastingverhoging.
Het college van burgemeester en schepenen heeft het exploitatiebudget onder controle, houdt koers met betrekking tot de financiële controle op het meerjarenplan 2014-2019 en vindt nog de budgettaire ruimte om een reeks investeringen uit te voeren.
Zo wordt - naast vele terugkerende investeringen voor onder meer wagenpark, asfalt- en betonherstellingen - de akoestiek van Feestzaal Overmere aangepakt en is een nieuwe vloerbekleding in CC Stroming voorzien. Het bestuur voorziet extra middelen om het museum her in te richten in functie van het regionale onthaalplan. In sporthal Overmere worden de achterste lokalen omgebouwd tot een bijkomende polyvalente zaal.
Ledverlichting voor gemeentehuis Berlare en school Uitbergen, en een nieuw dak voor CC Stroming met hogere isolatiewaarden zijn voorbeelden van de toenemende duurzaamheidsreflex.
Gemeente Berlare maakt in 2017 ook budget vrij voor studiewerk voor onder meer de wegenis en riolering in Quote en Waterhoek, om een architectenbureau de herbestemming van het kasteel te laten uittekenen en om, na goedkeuren van een beheersplan, het Boerenkrijgpark op te waarderen.
Het zijn enkele van de om en bij 40 investeringsprojecten voor komend jaar, goed voor zo’n 1,3 miljoen euro.

Contact

Hilde Van der Jeugt,
algemeen directeur:
052 43 25 00
algemeendirecteur@berlare.be

Berlare gebruikt cookies om jouw surfervaring op deze website gemakkelijker te maken.Verder gaanMeer over cookies