Budget 2018: beleidsnota, financiële nota en toelichting

De gemeenteraad heeft het budget 2018 goedgekeurd. Geen eenvoudige oefening, gezien de financieel-economische toestand en de maatschappelijke evoluties. Het resultaat is een evenwichtig en gezond budget, met toch ruimte om te blijven investeren.

Het college van burgemeester en schepenen heeft het exploitatiebudget nog steeds onder controle, houdt koers met betrekking tot het meerjarenplan 2014-2019 en vindt nog de budgettaire ruimte om een reeks investeringen uit te voeren.

Zo laat het bestuur bijkomende parkeerplaatsen aanleggen in Uitbergen en komen er keukenfaciliteiten in SCC De Venne, investeert het in energievriendelijkere vernieuwing van verwarmingsinstallaties en voorziet het een aantal duurzame ingrepen in het patrimonium (o.a. dakisolatie gemeentehuis Overmere, zonnepanelen op sporthal Berlare, en omvorming naar LED-verlichting in een aantal gebouwen).

Verder koestert het gemeentebestuur het groene karakter van deze gemeente: een vernieuwde eendenkooi met aansluitende aaidierenweide en de renovatie van het Boerenkrijgpark staan op de planning, en Berlare blijft een geëngageerd partner van het natuurinrichtingsproject aan het Donkmeer en het regionale onthaalplan waarin onze groene en recreatieve troeven mooie accenten worden.

Het zijn enkele van de om en bij 45 investeringsprojecten voor komend jaar, goed voor zo’n 3,3 miljoen euro.

Contact

Hilde Van der Jeugt,
algemeen directeur:
052 43 25 00
algemeendirecteur@berlare.be

Berlare gebruikt cookies om jouw surfervaring op deze website gemakkelijker te maken.Verder gaanMeer over cookies