Laat je vaccineren

Nog vragen over de coronavaccinatie? Volg het gratis webinar op zaterdag 27 februari van 10 tot 12 uur. Zo ga je gerust jouw prik tegemoet.

Inschrijven is noodzakelijk en kan via deze link. Meer info via deze link

Wat?

Je laten vaccineren is ontzettend belangrijk. Niet alleen voor jezelf, maar ook voor elkaar. Je voorkomt dat je zelf ernstig ziek wordt én je draagt bij aan de groepsimmuniteit die het virus kan stoppen. Doe mee. Het is een kleine moeite voor een erg mooi resultaat. 

Het vaccin is veilig en werd uitgebreid getest

 • De ontwikkeling van het coronavaccin kreeg wereldwijd de allerhoogste prioriteit, daarom kon het zo snel gaan.
 • Alle veiligheidsstappen zijn gezet, de strenge goedkeuringsprocedures zijn doorlopen.
 • Elk vaccin is betrouwbaar en werd uitgebreid getest bij een grote groep mensen. Ook ouderen en kwetsbaren.

Wanneer is het jouw beurt?

 • De volgorde van vaccineren is niet lukraak bepaald, maar gebaseerd op wetenschappelijke inzichten: woonzorgcentra en zorgprofessionals komen eerst aan de beurt, gevolgd door 65-plussers en risicopatiënten. Nadien volgen een aantal beroepsgroepen en de rest van de bevolking.
 • Het is dus niet omdat jouw buur al een uitnodiging kreeg, dat jij automatisch ook aan de beurt bent. Wacht jouw persoonlijke uitnodiging af. Die volgt via de federale overheid, niet via de gemeente.

Uitnodiging

 • Tussen maart en oktober 2021 krijg je een persoonlijke uitnodiging per brief, sms en/of e-mail. De precieze timing hangt af van de beschikbaarheid van de vaccins.
 • In de uitnodiging vind je alle praktische info terug omtrent je afspraak, waaronder ook een unieke code. Daarmee kan je zelf online of telefonisch het voorgestelde tijdstip van je afspraak wijzigen.
 • Ook de afspraak voor je tweede vaccinatie kan je meteen na ontvangst van je uitnodigingsbrief vastleggen.

Naar het vaccinatiecentrum

 • Als inwoner van Berlare word je gratis gevaccineerd in vaccinatiecentrum Dendermonde in de sporthal van Appels (inrit parking via Denderstraat). Je kan geen ander vaccinatiecentrum kiezen.
 • Je kan hier enkel terecht op afspraak, nadat je je uitnodigingsbrief ontving.
 • Er zijn 75 parkeerplaatsen op wandelafstand. Aan het vaccinatiecentrum zelf is er een fietsenstalling en zijn er 18 parkeerplaatsen voor minder mobielen. Er zijn ook rolstoelen beschikbaar.
 • Wie problemen heeft om in het vaccinatiecentrum te geraken, kan hulp vragen via een telefoonnummer op de uitnodigingsbrief.

Binnen en buiten in 5 stappen

 1. TEMPERATUURMETING
  Bij aankomst in het vaccinatiecentrum wordt jouw temperatuur gemeten.
 2. AANMELDEN
  Een medewerker verwijst je door naar een vrije balie waar je je aanmeldt met jouw code en eID.
 3. MEDISCHE REGISTRATIE
  Nadien ga je naar de medische registratie. In deze individuele ruimte overloop je met een verpleger een medische vragenlijst. Heb je nood aan begeleiding, dan mag 1 vertrouwenspersoon met je mee.
 4. VACCINATIE
  Na de registratie word je gevaccineerd. De vaccinatieruimte is voorzien van de nodige privacy. Het vaccin wordt met 1 prik toegediend in de schouder. Draag losse kledij zodat je makkelijk je bovenarm kan ontbloten.
 5. WACHTRUIMTE
  Na de vaccinatie blijf je nog 15 minuten in de wachtzaal. Voel je je na dit kwartier goed, dan mag je naar huis. Heb je vragen of voel je je onwel, spreek dan een medewerker aan. De nodige medische omkadering is voorzien.

Belangrijke informatie:

 • Breng jouw uitnodiging met unieke code en jouw eID mee. Zonder deze documenten kan je niet gevaccineerd worden.
 • Voel je je ziek of heb je koorts op de dag van jouw vaccinatie, neem dan contact op via het telefoonnummer op de uitnodigingsbrief.
 • Alle bezoekers en medewerkers dragen verplicht een chirurgisch mond-neusmasker in het vaccinatiecentrum en op de site.

Bedankt, vrijwilligers!

 • 7 dagen op 7 vaccineren, met zo ruim mogelijke openingsuren, dat vraagt om veel helpende handen. Al 1.900 vrijwilligers meldden zich om mee de handen uit de mouwen te steken: zorgprofessionals, studenten, gepensioneerden...
 • Kan ook jij je meerdere uren per week voor een langere periode inzetten? Registreer je via deze link.

Meer info

 • Op www.laatjevaccineren.be vind je meer info over het coronavaccin. Je vindt er ook antwoorden op de meest gestelde vragen, info voor zorgprofessionals en een link naar de vaccinatieteller. 
Berlare gebruikt cookies om jouw surfervaring op deze website gemakkelijker te maken.Verder gaanMeer over cookies