Korting op Buzzy Pazz De Lijn

Wat?

Inwoners van Berlare van 12 tot en met 24 jaar kunnen vanaf januari 2020 een voordeliger abonnement van De Lijn aankopen. Gemeente Berlare betaalt 20 procent van de kostprijs. Tot en met 2019 gold de korting slechts tot de leeftijd van 18 jaar.

Hoe aanvragen?

Wie in aanmerking komt, moet voortaan geen inspanning meer leveren om naar het gemeentehuis te komen: De Lijn kent de korting immers automatisch toe op basis van leeftijd en postcode. Op deze manier loopt geen enkele inwoner (domicilieadres in 9290 Berlare) die een abonnement aanvraagt bij De Lijn, de korting nog mis.

Wat met meerdere kinderen?

Telt je gezin (ook co-ouderschap) twee of meer kinderen van 12 tot en met 24 jaar? Dan kan je de gemeentekorting cumuleren met een gezinskorting. Op voorwaarde dat de abonnementen dezelfde aanvangsdatum en geldigheidsduur hebben, kost een tweede Buzzy Pazz binnen eenzelfde gezin 20 procent minder. Voor het derde jaarabonnement betaal je 52,00 euro. Hiervoor heb je ook een attest van gezinssamenstelling (op te vragen bij de dienst bevolking) nodig.

VG- en VT-abonnementen

Inwoners van 12 tot en met 24 jaar en inwoners van 60 tot en met 64 jaar die recht hebben op een abonnement aan verlaagd tarief (VG-VT abonnementen), krijgen automatisch 75% korting op de kostprijs. Deze inwoners wenden zich tot het OCMW (VG-abonnement) of de mutualiteit (VT-abonnement).

Berlare gebruikt cookies om jouw surfervaring op deze website gemakkelijker te maken.Verder gaanMeer over cookies