Ronde van Vlaanderen 2020: hou het veilig

Wat?

Op zondag 18 oktober vindt de uitgestelde Ronde van Vlaanderen plaats. Ook dit jaar doorkruisen de renners onze gemeente, al zullen we, gezien de maatschappelijke context, helaas voor een sterk afgeslankte editie moeten gaan. We rekenen op ieders verantwoordelijkheid om veilig te kijken en we hopen om volgend jaar opnieuw samen te kunnen knallen als Dorp van de Ronde. 

Mondmaskerplicht langs parcours

De gouverneur van Oost-Vlaanderen stelt in een politiebesluit dat het dragen van een mondmasker op 18 oktober 2020 verplicht is langs het parcours van de Ronde van Vlaanderen, vanaf één uur vóór tot één uur na de verwachte doortocht (snelste schema).
In Berlare is de snelste doortocht voorzien van 11.02 uur (binnenrijden via Dendermondse Steenweg) tot 11.11 uur (buitenrijden via Brugstraat). Je draagt in Berlare langs het parcours dus verplicht een mondmasker van 10.02 tot 12.11 uur.

Daarnaast geldt ook de samenscholingsbeperking tot maximum 4 personen (de limiet voor familie- of vriendenbijeenkomsten). Respecteer daarbij steeds de onderlinge veiligheidsafstand van 1,5 meter. 
 

Verkeersmaatregelen

De renners arriveren ten vroegste om 11.02 uur via de Dendermondse Steenweg en ze verlaten ons ten laatste om 11.11 uur via de Brugstraat. Een kwartier vóór de doortocht sluit de politie de rijbaan af voor alle verkeer.

Er zijn tijdens de doortocht geen omleidingen voorzien. Er geldt wel een parkeerverbod in de Nieuwstraat, Dorp, Frankrijkstraat, Melkerijstraat, Emiel Hertecantlaan en Brugstraat van 6 tot 13 uur.

Activiteiten

Om de verspreiding van het coronavirus te beperken, zijn er dit jaar geen randfestiviteiten toegestaan.

Droneverbod

De gouverneur van Oost-Vlaanderen stelt in een politiebesluit dat het verboden is om op 18 oktober 2020 een drone te laten stijgen, landen of vliegen in een perimeter van 500 meter langs weerszijden van het parcours van de Ronde van Vlaanderen van 9.45 tot 18 uur.

Meer info

Berlare gebruikt cookies om jouw surfervaring op deze website gemakkelijker te maken.Verder gaanMeer over cookies