Dorp van de Ronde 2018: activiteiten en evenementen aanvragen

Wat?

Berlare mag zich voor 2017, 2018 en 2019 Dorp van de Ronde noemen. Flanders Classics, organisator van de Ronde van Vlaanderen, meent (terecht!) dat Berlare veel potentieel heeft om deze titel te voeren.
We pakken een tweede keer uit in aanloop naar de Ronde van Vlaanderen op zondag 1 april 2018.

Heel wat verenigingen en ondernemers hebben plannen om er een groot feest van te maken. Op de dag zelf en/of op de dagen en weken ervoor.

Fijn. Gemeente Berlare probeert een evenwicht te vinden tussen al dat enthousiasme en de (veiligheids)richtlijnen van de hogere overheid.

Hiervoor kon je je aanmelden tot 1 februari 2018.

In de loop van februari krijgen aanvragers een principiële goedkeuring of een gemotiveerde weigering. Uiterlijk op 10 maart 2018 verleent het college van burgemeester en schepenen de definitieve vergunningen, al dan niet met bijkomende voorwaarden met betrekking tot veiligheid, financiën (bijvoorbeeld belasting op inname openbaar of privaat domein) en de richtlijnen van organisator Flanders Classics.

Hoe aanvragen?

Het is niet langer mogelijk om voor editie 2018 een evenement/activiteit aan te melden.

Verkeersmaatregelen

  • Op zaterdag 31 maart wordt de doortocht van de cyclo-tocht (recreatieve Ronde van Vlaanderen) verwacht tussen 8 en 11 uur. Alle wegen blijven gewoon open voor alle verkeer. Wielrenners en het andere verkeer dienen de wegcode en elkaar te respecteren. In een gedeelte van de Frankrijkstraat geldt een tijdelijke snelheidsbeperking van 30 km/uur. Politie en seingevers geven de nodige aanwijzingen. De bevoorrading dit jaar vindt plaats in Festivalhal Donkmeer. In en rond Festivalhal Donkmeer zal het dus druk zijn tussen 8 en 11 uur.
  • Op zondag 1 april doorkruisen de renners onze gemeente rond de middag. Hun doortocht duurt een tiental minuten. Ze arriveren ten vroegste om 11.40 uur via de Dendermondse Steenweg, en verlaten ons ten laatste om 12 uur via de Brugstraat. Een kwartier vóór de doortocht sluit de politie de rijbaan af voor alle verkeer.
  • Drie kwartier vóór de passage van de renners wordt de rijbaan ook ongeveer een kwartier afgesloten voor de publiciteitskaravaan. Als die gepasseerd is, wordt de rijbaan terug even opengesteld, in afwachting van de renners.
  • Er zijn tijdens de doortocht geen omleidingen voorzien. Er geldt wel een parkeerverbod in de Nieuwstraat, Frankrijkstraat, Emiel Hertecantlaan, Melkerijstraat en Brugstraat van 7 tot 13 uur.

Contact

gemeentesecretariaat:
052 43 25 04
secretaris@berlare.be

Berlare gebruikt cookies om jouw surfervaring op deze website gemakkelijker te maken.Verder gaanMeer over cookies