Ronde van Vlaanderen 2021: hou het veilig

Wat?

Op zondag 4 april 2021 doorkruist de Ronde van Vlaanderen opnieuw onze gemeente. We rekenen op ieders verantwoordelijkheid om - net als in oktober - veilig te kijken: bij voorkeur thuis voor de buis. Wie toch langs het parcours postvat, doet dat op voldoende afstand van elkaar en met mondmasker. Randfestiviteiten zijn niet mogelijk. We duimen alvast voor onze lokale wielerhelden!

Mondmaskerplicht langs parcours

De gouverneur van Oost-Vlaanderen stelt in een politiebesluit dat het dragen van een mondmasker op zondag 4 april verplicht is langs het parcours van de Ronde van Vlaanderen, vanaf één uur vóór tot één uur na de verwachte doortocht (snelste schema).
In Berlare is de doortocht voorzien tussen 11.02 uur (binnenrijden via Dendermondse Steenweg) en 11.21 uur (buitenrijden via Brugstraat). Je draagt in Berlare langs het parcours dus verplicht een mondmasker van 10.02 tot 12.21 uur.

Daarnaast geldt ook de samenscholingsbeperking tot maximum 4 personen (de limiet voor familie- of vriendenbijeenkomsten buiten). Respecteer daarbij steeds de onderlinge veiligheidsafstand van 1,5 meter. 
 

Verkeersmaatregelen

De renners arriveren ten vroegste om 11.02 uur via de Dendermondse Steenweg en ze verlaten ons ten laatste om 11.21 uur via de Brugstraat. Er geldt een rijverbod tegen de wedstrijdrichting vanaf 10 minuten voor de aankomst van de publiciteitskaravaan tot de doortocht van de groene vlag.

Er zijn tijdens de doortocht geen omleidingen voorzien. Er geldt wel een parkeerverbod in de Nieuwstraat, Dorp, Frankrijkstraat, Melkerijstraat, Emiel Hertecantlaan en Brugstraat van 6 tot 13 uur.

Activiteiten

Om de verspreiding van het coronavirus te beperken, zijn er geen randfestiviteiten toegestaan.

Droneverbod

De gouverneur van Oost-Vlaanderen stelt in een politiebesluit dat het verboden is om op zondag 4 april een drone te laten stijgen, landen of vliegen in een perimeter van 500 meter langs weerszijden van het parcours van de Ronde van Vlaanderen van 9.45 tot 18 uur.

Meer info

Berlare gebruikt cookies om jouw surfervaring op deze website gemakkelijker te maken.Verder gaanMeer over cookies