Dorp van de Ronde 2020

Activiteiten in kader van Dorp van de Ronde afgelast

De Ronde van Vlaanderen 2020 werd afgelast omwille van de maatregelen die getroffen worden om de verspreiding van het coronavirus in te perken. Bijgevolg worden ook alle activiteiten in kader van Dorp van de Ronde geannuleerd.

Wat?

Berlare mag zich voor 2020 en 2021 nogmaals Dorp van de Ronde noemen. Flanders Classics en Golazo Sports, organisatoren van de Ronde van Vlaanderen, menen (terecht!) dat Berlare veel potentieel heeft om deze titel twee jaar langer te voeren.
We pakken een vierde keer uit in aanloop naar de Ronde van Vlaanderen op zondag 5 april 2020.

Activiteiten

Heel wat verenigingen en ondernemers hebben plannen om er een groot feest van te maken. Op de dag zelf en/of op de dagen en weken ervoor.

  • Een overzicht van de activiteiten vind je hier.

Het is niet meer mogelijk om activiteiten aan te melden. De veiligheidsdiensten van de organisatoren en de hogere overheid hebben nu voorbereidingstijd nodig om er een feilloze passage en een geweldig feest van te maken.

Verkeersmaatregelen

  • Op zaterdag 4 april wordt de doortocht van de cyclo-tocht verwacht tussen 7 en 11 uur . Alle wegen blijven gewoon open voor alle verkeer. Wielertoeristen en het andere verkeer dienen de wegcode en elkaar te respecteren. In het smalle gedeelte van de Frankrijkstraat geldt een tijdelijke snelheidsbeperking van 30 km/uur. Politie en seingevers geven de nodige aanwijzingen.
  • Op zondag 5 april doorkruisen de renners onze gemeente rond de middag. Hun doortocht duurt een tiental minuten. Ze arriveren ten vroegste om 11.40 uur via de Dendermondse Steenweg, en verlaten ons ten laatste om 12 uur via de Brugstraat. Een kwartier vóór de doortocht sluit de politie de rijbaan af voor alle verkeer.

    Er zijn tijdens de doortocht geen omleidingen voorzien. Er geldt wel een parkeerverbod in de Nieuwstraat, Dorp, Frankrijkstraat, Melkerijstraat, Emiel Hertecantlaan en Brugstraat van 7 tot 13 uur.

Meer info

Contact

Berlare gebruikt cookies om jouw surfervaring op deze website gemakkelijker te maken.Verder gaanMeer over cookies