Fietsen

Berlare is een aantrekkelijke gemeente om met de fiets te verkennen. Laat je leiden door de groen-witte bordjes van de fietsknooppunten Scheldeland. Daarnaast zijn er ook uitgestippelde routes.

Verschillende fietsroutes gaan langs of starten aan het toeristische infokantoor, Museum Donkmeer. Daar kan je altijd terecht voor meer informatie en verschillende kaarten. Ook voor het huren van een fiets kan je terecht in het toeristisch infokantoor.

Meer info: onthaalpoort Donkmeer, 052 43 25 60 en toerisme@berlare.be

Fietsnetwerk Scheldeland

Tussen Gent en Antwerpen stroomt de Schelde in een steeds bredere bedding naar zee. De werking van eb en vloed laat zich gelden. Meersen krijgen het gezelschap van slikken en schorren. Op de autovrije dijkwegen en jaagpaden van de Schelde en bijrivier de Dender is het heerlijk fietsen. Veerdiensten brengen je op een aangename wijze van de ene oever naar de andere. Drie historische "Denderende" steden zijn een bezoekje meer dan waard: Dendermonde, Aalst en Ninove. Bovendien is Scheldeland dé gastronomische regio bij uitstek. Nergens anders liggen de sterren-restaurants zo dicht bij elkaar. Een smakelijke fietstocht is hier verzekerd! Het fietsnetwerk "Scheldeland, langs Schelde en Dender" telt 180 knooppunten en 840 km fietswegen.

Fietsnetwerk Scheldeland
Fietsrouteplanner

Overstromen

In juni trapt Toerisme Oost-Vlaanderen het fietsseizoen officieel af met een nieuwe fietsgids. Deze zal ‘Overstromen’ heten, draagt de ondertitel ‘Fietsen in Rivierpark Scheldevallei’ en kost zes euro, net als zijn voorgangers uit dezelfde serie, WoudlopenDenderstrekenGrensgevallenKoplopen en Oeverlopen. Overstromen bundelt zes lusvormige fietsroutes langs Schelde en Durme, tussen Gent en Kruibeke. En aangezien je vanuit Kruibeke in tien minuten tot in Antwerpen geraakt, met de Waterbus, stelt de nieuwe fietsgids als extraatje ook een langeafstandsroute van Antwerpen tot Gent voor, langs knooppunten en jaagpaden. Overstromen kan je kopen in Onthaalpoort Donkmeer.
De publicatie Overstromen vervangt vier fietsroutes: Turfputtenroute, Reuzenroute, Tibeertroute en Grimbeertroute. 

WOI-fietsroute

De oorlog van ’14-’18 leeft voort in het collectieve geheugen. ‘Poor little Berlare’ speelde een belangrijke rol door de moedige weerstand van soldaten en burger. Om het verhaal blijvend te herinneren werkte de cultuurdienst van Berlare samen met de heemkundigen van de gemeente een fietsroute uit, ter gelegenheid van 100 jaar Groote Oorlog.

30 infoborden werden geplaatst op locaties die belangrijk geweest zijn tijdens de Eerste Wereldoorlog. De 40 km lange fietsroute is gratis beschikbaar in het toeristisch infokantoor.

I-bikeroute

Verken Berlare per fiets aan de hand van je smartphone. Tijdens een fietstocht van 25 of 32 km kun je luisteren naar en genieten van de vele troeven van Berlare en zijn prachtige natuur. Initiatiefnemer is het fietsproject van De Sperwer vzw. Het is gelegen aan de Donklaan 119A in Berlare. Daar werken een groepje volwassenen met een beperking en hun begeleider. Ze poetsen voor een prikje uw fietsen in de fietspoetsdienst.

Fietsproject De Sperwer

Download de geluidsbestanden

Contact

Onthaalpoort Donkmeer
Donklaan 123 (gps: A. Nelenpad)
9290 Berlare
052 43 25 60
toerisme@berlare.be

Berlare gebruikt cookies om jouw surfervaring op deze website gemakkelijker te maken.Verder gaanMeer over cookies