HOOGTIJ, feest in de Scheldevallei

16 juni 2019 organiseert Regionaal Landschap Schelde-Durme samen met vele partners de eerste editie van het jaarlijkse evenement ‘Hoogtij, feest in de Scheldevallei’. Een dag die in het teken zal staan van de Schelde, haar zijrivieren en al haar troeven. In het verleden, gebeurde dit onder de naam ‘Scheldehappening’. Die dag kwamen duizenden omwonenden samen om de Schelde al fietsend, varend en wandelend te verkennen. We zijn dan ook verheugd dat we hier een nieuw leven in kunnen blazen, mede dankzij (gedeeltelijke) Europese steun. Het algemene concept blijft onveranderd: een buitenevenement aan het begin van de zomer om de Schelde te leren kennen: al varend, wandelend en fietsend.

Oproep fotowedstrijd 'De kracht van water'

Regionaal Landschap Schelde Durme zet de schouders onder een vernieuwd concept van de Scheldehappening dat Hoogtij zal heten. Op zondag 16 juni 2019 zullen langs de oevers van de Schelde over heel Vlaanderen activiteiten plaatsvinden.
Samen met de gemeenten Destelbergen, Laarne, Melle, Wetteren en Wichelen plannen we een (openlucht)fototentoonstelling op de Scheldedijk die door het grondgebied loopt. Daarom doen we een oproep naar (amateur)fotografen.

Heeft u foto’s die het thema de kracht van water op een kunstzinnige manier laat zien?
Verschillende invalshoeken zijn mogelijk (overstromingen, fauna en flora, vroeger en nu, …), maar de geografische focus ligt op de Schelde/het Scheldegebied in deze gemeenten.

Praktisch
1. Selecteer maximum 5 foto’s die voldoen aan de voorwaarden in het wedstrijdreglement.
2. De beelden hebben een minimum grootte van 1800 pixels op 1200 pixels.
3. Stuur de foto’s voor 31 maart 2019 naar inhetspoorvandeschelde@gmail.com
4. Geef een korte beschrijving bij iedere foto (locatie, tijdsindicatie, …).
5. Vermeld in jouw e-mail jouw naam en contactgegevens.
6. Een vakkundige jury zal nadien een selectie maken. De fotografen van de geselecteerde foto’s zullen vervolgens verwittigd worden.

Contact

dienst citymarketing:
052 43 25 60
citymarketing@berlare.be

Berlare gebruikt cookies om jouw surfervaring op deze website gemakkelijker te maken.Verder gaanMeer over cookies