Miniroparun

Waarom?

Vorig jaar kon de bekende Roparun omwille van de coronamaatregelen niet doorgaan. Dit jaar wordt de estafetteloop enkel georganiseerd binnen de Nederlandse grenzen. Onze buurgemeente Zele kwam op het idee om een "MiniRoparun" te organiseren. Zo willen ze de Roparungedachte toch levend te houden en het eventement ook bekend laten worden in andere regio's. De opbrengst van deze miniroparun zal (net zoals jaarlijks de opbrengst van de Roparun) gaan naar initiatieven die kankerpatiënten ondersteunen. 
Berlare zal samen met Zele, Hamme en Waasmunster medeorganisator zijn. 

Wat is miniroparun?

Miniroparun is een estafetteloop van 2 of 4 ronden van 50km.
Eén ploeg bestaat uit twee groepen. Er zijn twee mogelijke samenstellingen voor een groep.
3 lopers: Tijdens de estafette loopt er één deelnemer en de twee anderen fietsen. Er mag zelf gekozen worden hoe vaak de loper en de fietsers elkaar afwisselen. Ook is er één begeleidende fietser die voorop rijdt en de weg toont. 
4 lopers: Tijdens de estafette loopt er één deelnemer en de drie anderen fietsen. Er mag zelf gekozen worden hoe vaak de loper en de fietsers elkaar afwisselen. Hier zijn er twee begeleidende fietsers die voorop (of achteraan) rijden.

Na het afleggen van een ronde wisselt de ene groep de andere af.

Praktische informatie

Wanneer: zondag 23 mei 2021. Starten kan tussen 6 uur en 13.30 uur. De laatste aankomst is voorzien om middernacht

Waar: Er zijn vier startplaatsen: Zele, Hamme, Berlare en Waasmunster. Bij het inschrijven kies je zelf je startplaats. Aangezien het een wedstrijd in rondes is, kom je hier ook aan.

Wie: Iedereen die graag wil meedoen. Je kan je inschrijven met een volledige ploeg, met een halve ploeg of alleen. In de laatste twee gevallen vormt de organisatie een team voor jou.

Prijs: 150 euro per ploeg of 15 euro per persoon wanneer je alleen of een halve ploeg inschrijft. 

Meer informatie en hoe je kan inschrijven  vind je op deze website.

Berlare gebruikt cookies om jouw surfervaring op deze website gemakkelijker te maken.Verder gaanMeer over cookies