Mountainbikeroute

Wat?

De Broekbosroute start en eindigt aan de sporthal van Overmere. De totale afstand van de route bedraagt 43,5 km. Er is een verkorte lus van 18,5 km.

Waar te vinden?

Folders van deze route kan je gratis meenemen op de dienst vrije tijd, Gaver 72. 
Op deze site kan je alle mountainbikeroutes in Vlaanderen vinden. Wanneer je zoekt op 'Berlare' kom je op de pagina waar je de routes in en rond Berlare kan downloaden. 

Meer info

  • De mountainbikeroute brengt je doorheen de weidse Kalkense Meersen, via de Schelde en de Heisbroeken naar het landelijke Uitbergen. Van daar gaat de tocht verder naar het bosrijke Berlare. Via de Gratiebossen en het Berlaarse Broekbos kom je aan het Donkmeer. Langs recreatiedomein Nieuwdonk eindigt de tocht in het Boerenkrijgpark in Overmere. De route bestaat voor ongeveer 65% uit onverharde wegen. Brede paden met prachtige panorama‘s wisselen af met slingerende single-tracks over smalle bospaden.
  • Aan de sporthal van Overmere staat nu ook een MTB netwerkkaart. Dat wil zeggen dat je van op onze route op verschillende andere routes kan overstappen om een gevarieerde, langere tocht te maken. Ga naar de website van Sport Vlaanderen om meer informatie te vinden over de routes in Berlare en omstreken. 

Contact

dienst vrije tijd:
052 43 25 40
sport@berlare.be

Berlare gebruikt cookies om jouw surfervaring op deze website gemakkelijker te maken.Verder gaanMeer over cookies