Museum Donkmeer

Museum Donkmeer krijgt nieuwe invulling


Tegen de opening van het volgende toeristische seizoen (april 2019) wordt Museum Donkmeer omgevormd tot een hedendaags belevingscentrum. Jong en oud zullen er op speelse wijze iets kunnen opsteken over de natuur in onze gemeente. De Boerenkrijgcollectie, tot voor kort deels ondergebracht in het museum, wordt overgedragen naar Heemkundige Kring Overmere. Die zal de collectie beheren en een nieuwe plaats geven.

In het moderne gebouw aan de oevers van het Donkmeer kon je tot voor kort terecht voor een uiteenzetting over de Verlichting en de Franse Revolutie. Ook de Boerenkrijg kwam er deels aan bod. Omdat de technologie in het museum sterk verouderd was, en het onderwerp minder passend bleek in het toeristische hart van de gemeente, besliste de gemeenteraad om er een volwaardig belevingscentrum van te maken. Daar zullen scholen en gezinnen, toeristen én eigen inwoners, op ontdekking kunnen. Naar de geschiedenis van onze gemeente of het ontstaan van het Donkmeer, bijvoorbeeld. Of naar de verschillende soorten vogels en vissen die er wonen. Ook natuurvereniging vzw Durme zal een vaste stek krijgen in het nieuwe centrum.


Boerenkrijgcollectie terug naar Overmere
De Boerenkrijgcollectie zal in thuishaven Overmere terug de onverdeelde aandacht krijgen. De collectie is eigendom van vzw Vrienden van de Boerenkrijg, maar zal op termijn overgedragen worden naar de vzw Heemkundige Kring Overmere. Zowel de stukken uit Museum Donkmeer als die vanop de zolder van gemeentehuis Berlare worden geïnventariseerd en ondergebracht in het oud-gemeentehuis in Overmere.

Contact

dienst citymarketing:
052 43 25 60
citymarketing@berlare.be

Berlare gebruikt cookies om jouw surfervaring op deze website gemakkelijker te maken.Verder gaanMeer over cookies