QVAX-reservelijst opnieuw geopend voor boosterprik

Omdat sommige mensen niet komen opdagen voor hun geplande vaccinatie of omdat er door andere omstandigheden opeens nog vaccins beschikbaar kunnen zijn in de vaccinatiecentra, werd door de federale overheid de algemene elektronische reservelijst QVAX terug in het leven geroepen. Via QVAX kan je online aangeven op welke momenten je beschikbaar bent om snel te worden opgeroepen.

Hoe werkt QVAX?

  1. Surf naar www.qvax.be. Opgelet: heb je al een uitnodiging ontvangen? Schrijf je dan niet in op de reservelijst, maar bevestig of wijzig de afspraken op je uitnodiging.
  2. Duid aan op welke dagen en uren je beschikbaar bent om snel naar het vaccinatiecentrum te gaan. Je engageert je dat je daadwerkelijk beschikbaar bent op die momenten.
  3. Je wordt opgeroepen via sms en/of e-mail. Bevestig de afspraak snel en ga dan pas naar het vaccinatiecentrum. Als je niet op tijd reageert, heb je je kans gemist en wordt de volgende persoon op de reservelijst opgeroepen. Jouw inschrijving op de reservelijst vervalt dan.

Let op

Via dit systeem kan het vaccinatiecentrum vrijgekomen vaccinatieplaatsen snel doorgeven aan mensen die op dat moment de hoogste prioriteit hebben. Hierbij wordt steeds de volgorde gerespecteerd die werd vastgelegd door de federale overheid. 

Er is echter één groot verschil met de vorige keer: een uitnodiging vanuit QVAX is pas mogelijk nadat het interval tussen de basis- en de boostervaccinatie voorbij is. Je kan je zeker en vast al registreren, maar afhankelijk van of jouw eerder vaccin van Johnson & Johnson of Astrazeneca/Pfizer/Moderna was, wordt je pas uitgenodigd na respectievelijk 2 of 4 maanden na je laatste prik.

Je kan je wel al inschrijven vóór de wachttijd verstreken is, maar je zal dan nog niet uitgenodigd worden.

Berlare gebruikt cookies om jouw surfervaring op deze website gemakkelijker te maken.Verder gaanMeer over cookies