Vaccinatiecentrum Dendermonde start met QVAX-reservelijst

Omdat sommige mensen niet komen opdagen voor hun geplande vaccinatie of omdat er door andere omstandigheden opeens nog vaccins beschikbaar zijn in de vaccinatiecentra, werd er door de federale overheid een algemene elektronische reservelijst in het leven geroepen: QVAX. Via QVAX kan je online aangeven op welke momenten je beschikbaar bent om snel te worden opgeroepen.

De vaccinatiecentra in Hamme en Dendermonde werkten al met een eigen reservelijst voor 65-plussers. Daar worden nu geen nieuwe inschrijvingen meer aan toegevoegd. Ben je al ingeschreven op de bestaande lijst voor 65-plussers? Geen probleem, je blijft op deze lijst staan en je wordt als eerste reserve opgeroepen. Eens die reservelijst is uitgeput, wordt er overgeschakeld naar QVAX.

Via dit systeem kan het vaccinatiecentrum vrijgekomen vaccinatieplaatsen snel doorgevenaan mensen die de hoogste prioriteit hebben. Hierbij wordt steeds de volgorde gerespecteerd die werd vastgelegd door de federale overheid. Momenteel zijn dat 65-plussers en mensen met onderliggende aandoeningen. Als dertiger kom je dus pas aan de beurt als er binnen jouw leeftijdsgroep gestart wordt met vaccineren.

Hoe werkt QVAX?

  1. Surf naar www.qvax.be. Opgelet: heb je al een uitnodiging ontvangen? Schrijf je dan niet in op de reservelijst, maar bevestig of wijzig de afspraken op je uitnodiging.
  2. Duid aan op welke dagen en uren je beschikbaar bent om snel naar het vaccinatiecentrum te gaan. Je engageert je dat je daadwerkelijk beschikbaar bent op die momenten.
  3. Je wordt opgeroepen via sms en/of e-mail. Bevestig de afspraak snel en ga dan pas naar het vaccinatiecentrum. Als je niet op tijd reageert, heb je je kans gemist en wordt de volgende persoon op de reservelijst opgeroepen. Jouw inschrijving op de reservelijst vervalt dan.

Enkel indien de reservelijst via QVAX onvoldoende resultaten oplevert, of bij grote tijdsdruk (eenmaal gedoseerd zijn vaccins zeer beperkt houdbaar) zullen als back-up nog steeds vaccins aangeboden worden aan de interventie-eenheden van politie, kinderverzorgers en kleuteronderwijspersoneel, zodat er echt geen enkel vaccin verloren gaat. Ook deze groepen worden door de overheid bepaald.

Berlare gebruikt cookies om jouw surfervaring op deze website gemakkelijker te maken.Verder gaanMeer over cookies