Kom proeven van Tournée Locale!

Wat?

Steek jij lokale ondernemers en initiatieven ook graag een hart onder de riem? Probeer jij naar het leven  te kijken door een duurzame bril? Geef je die eco-insteek liefst ook door aan je kinderen? Kruis dan zeker zondag 2 juni aan in je agenda! (Pssst... Het vernieuwde Boerenkrijgpark staat die dag centraal.)

Programma

Bij Tournée Locale wordt op een speelse manier ingezoomd op natuur, mobiliteit, voeding, energie,... In en rond het Boerenkrijgpark valt er heel wat te beleven voor jou en je kroost. 

Hier ontdek je het volledige programma.

Inschrijven

Voor enkele van de duurzame activiteiten moet je vooraf inschrijven, dit kan t.e.m. dinsdag 28 mei.

Sneukeltocht
Maak kennis met de lokale ondernemers via een fietsroute van ongeveer 10 kilometer en een aantal heerlijke proevertjes. Met dank aan Bakkerij Caromel, Tom's Kitchen, 't Fruithoekje, De Zuivelarij, Chocolaterie Cher, De Waterkant, De Poseidon, Restaurant Elvira, 't Weiken, Sporhal Overmere en La Tapa Canaria.
Instappunten in iedere kern, eindpunt in Boerenkrijgpark.
Vertrek tussen 12 en 13 uur. Inschrijven verplicht voor 28 mei via hier


Geleid bezoek waterzuiveringsstation Sluis
Weet jij wat er gebeurt met het vuile water dat dagelijks via de douche, gootsteen of het toilet verdwijnt? Tot voor kort kwam een groot deel van dit afvalwater rechtstreeks in onze beken en rivieren terecht. Daar bracht Aquafin in opdracht van het Vlaamse Gewest verandering in. Op onze rioolwaterzuiveringsinstallaties zuiveren we dagelijks het afvalwater van ruim 5 miljoen Vlamingen.

Ben je benieuwd hoe de weg naar zuiver water verloopt? Kom binnenkort dan zeker een kijkje nemen op onze rioolwaterzuiveringsinstallatie in Berlare. Op zondag 2 juni 2019 zetten ze de deuren open van 14.00 uur tot 16.00 uur. De
rioolwaterzuiveringsinstallatie bevindt zich in Sluis 64.

Je kan deelnemen aan een rondleiding op de installatie. De rondleidingen starten om 14.00, 14.30, 15.00 en 15.30 uur. Iedereen is welkom! 
Inschrijven kan via contact@aquafin.be of 03 450 45 45. Vergeet niet te vermelden welk tijdstip jouw voorkeur heeft en met hoeveel personen je komt.


Geleid bezoek aan pompgemaal Turfput
Niemand is gebaat met wateroverlast of waterschaarste in onze gemeente. Daarom is het belangrijk dat de waterbeheersing zeer zorgvuldig wordt uitgevoerd.
Polder tussen Schelde en Durme is een openbaar bestuur dat op het grondgebied van de gemeente Berlare drie pompgemalen bedient om de waterhuishouding zo optimaal mogelijk te houden. Eén daarvan, pompgemaal Turfput, is te bezichtigen tijdens Tournée Locale. Via het pompgemaal Turfput worden de waterpeilen in het gebied van Berlare Broek beheerd. Dit gebeurt door twee pompen die elk een capaciteit hebben van 3.240 m³/u.

De geleide bezoeken starten om 14.00, 14.30, 15.00, 15.30, 16.00 en 16.30 uur. Inschrijven verplicht via hier.  


Workshop upcycling
Een meubel maken uit palettenhout. Een mooi voorbeeld van hoe duurzaamheid en hergebruik hand in hand gaan. Maar hoe hieraan beginnen? Je krijgt een duwtje in de rug van de lesgever, in het proces om een uniek meubel te maken. Nadat je bent ingeschreven krijg je een lijstje mee met het gereedschap dat je mag meebrengen. Paletten worden ter plaatse voorzien. Inschrijven verplicht via hier. [Voor volwassenen.] Inschrijven verplicht via hier


Energiefit-sessie voor duurzame mobiliteit
Tips, oplossingen en slimme apps waarmee je je gezonder, goedkoper, milieuvriendelijker én sneller leert verplaatsen.
Door Bond Beter Leefmilieu en Fluvius. Inschrijven verplicht via de website van Fluvius.

Contact

dienst citymarketing:
052 43 25 60
citymarketing@berlare.be

Berlare gebruikt cookies om jouw surfervaring op deze website gemakkelijker te maken.Verder gaanMeer over cookies