Wil jij mijn prikpartner zijn?

Hoe kan ik mijn afspraak bevestigen of wijzigen? Hoe geraak ik naar het vaccinatiecentrum? Hoe zal vaccinatie in zijn werk gaan? Help elkaar: word prikpartner!

Je laten vaccineren is dé manier om terug te keren naar een meer normaal leven. Vele inwoners willen zich wel laten vaccineren, maar zitten nog met veel vragen of hebben een helpende hand nodig om deze stap te kunnen zetten. Jij kan deze helpende hand zijn door je in te zetten als prikpartner. Bedankt!

Een klein maar warm gebaar van jou, een grote hulp voor velen

Heel wat mensen willen zich laten vaccineren, maar maken zich zorgen over wat eraan voorafgaat. Een afspraak online bevestigen, wijzigen of annuleren, naar het vaccinatiecentrum geraken… Het is niet voor alle mensen even eenvoudig. Niet iedereen is even digitaal onderlegd of heeft een computer, internet… Niet iedereen volgt even actief de berichtgeving via televisie, radio, kranten… Deze mensen kunnen hulp gebruiken en misschien kan jij deze hulp wel aanbieden? We roepen alle inwoners op om zich aan te bieden als prikpartner om mensen bij te staan in het vaccinatieproces.

Je hoeft zeker geen expert te zijn

Denk jij dat iemand in je buurt, straat of appartementsgebouw, je vrienden- of kenniskring, je vereniging… hulp kan gebruiken? Stap dan (coronaproof) op deze persoon af en bied je aan als prikpartner. Dan hoeft hij/zij op het moment dat de uitnodiging in de bus valt, maar naar jou te bellen voor ondersteuning.
Van deze prikpartners wordt niet verwacht dat ze vaccinatie-experten zijn. Weten dat er bv. een lokaal callcenter is dat elke werkdag bereikbaar is van 9 tot 17 uur via 0800 99 502 kan al volstaan. Misschien kan het helpen om samen naar dit nummer te bellen? Lokale medewerkers beantwoorden er alle vragen en helpen om je afspraak te bevestigen, wijzigen of annuleren.

Mee naar het vaccinatiecentrum?

Daarnaast vormt ook mobiliteit naar het vaccinatiecentrum een bezorgdheid. De vaccinatiecentra, lokale besturen en eerstelijnszones stellen alles in het werk om mensen die minder mobiel zijn te ondersteunen. Ook hiervoor kunnen mensen terecht bij het callcenter. De medewerkers begeleiden je gericht naar de vervoersoplossing die je zoekt. Misschien zie jij het ook zitten om als prikpartner jouw buur of familielid naar het vaccinatiecentrum te brengen?
Mensen kunnen om verschillende redenen (mobiliteit, gehoorprobleem, anderstalig…) begeleiding/ondersteuning nodig hebben in het vaccinatiecentrum zelf. Het is mogelijk om een persoonlijke begeleider mee te brengen die om het hele traject te doorlopen. Als prikpartner kan je dit vrijwillig voorstellen aan wie er nood aan heeft in jouw omgeving.

Meer info

  • Binnenkort vind je hier hulpmiddelen waarmee je je als prikpartner kenbaar kan maken, net als affiches die mensen die hulp nodig hebben voor hun raam kunnen hangen.
Berlare gebruikt cookies om jouw surfervaring op deze website gemakkelijker te maken.Verder gaanMeer over cookies