Aangifte landbouwschade door droogte

Wat?

Ben je land- of tuinbouwer met gronden in Berlare en hebben je gewassen schade geleden door de aanhoudende droogte?
Meld dan de schade vóór 8 augustus via het aangifteformulier samen met een plan van je verzamelaanvraag en mail het naar vergunningen@berlare.be.
 
Nadat we alle schademeldingen ontvangen hebben, zal de gemeente een schattingscommissie organiseren en zo snel mogelijk langskomen voor een voorlopige schadevaststelling. De commissie controleert of de schade veroorzaakt is door de droogte. Bij erkenning als landbouwramp door de minister en vóór de oogst komt de schattingscommissie een tweede maal langs om de definitieve schade vast te stellen.
 
We verwachten dat de droogte in 2018 als ramp binnen onze provincie of ons land erkend wordt. Er is nog geen uitgewerkte procedure en zijn er nog geen beslissingen omtrent bijvoorbeeld de minimale percentages verlies om aanspraak te kunnen maken op het (landbouw)rampenfonds. Toch is het belangrijk om nu al de nodige voorbereidingen te doen.
 
De gemeente zal op basis van de voorlopige vaststellingen een raming van de totale schade en het aantal schadegevallen doorgeven aan het departement landbouw en visserij.
 
Meer info: http://lv.vlaanderen.be/nl/bedrijfsvoering/schadevergoeding-bij-een-landbouwramp
 

Contact

dienst vergunningen:
052 43 25 15
vergunningen@berlare.be

Berlare gebruikt cookies om jouw surfervaring op deze website gemakkelijker te maken.Verder gaanMeer over cookies