Aanpassingen bushaltes Berlare kerk

Update 10/11

Donderedag 10 en maandag 14 november worden de klinkers geplaatst.
Dinsdag 15 november wordt de onderlaag van de nieuwe bushaltes geasfalteerd. Er moet dan een vrachtwagen op de rijbaan plaatsnemen. Daarom worden er voor de veiligheid terug tijdelijke verkeerslichten geplaatst. 

Update 27/10

De werken zijn nog niet afgerond, maar gaan een volgende fase in. Vanaf vrijdag 28 oktober wordt er voorlopig niet meer gewerkt met verkeerslichten. Het verkeer kan dus terug vlot doorrijden in twee richtingen. 

Wat?

Vanaf maandag 3 oktober worden in opdracht van het Agentschap Wegen en Verkeer werkzaamheden uitgevoerd aan de twee bushaltes ter hoogte van Berlare kerk.

De werken kaderen in de uitbouw van een nieuw mobiliteitsnetwerk (toekomstig Hoppinpunt Berlare kerk) waarbij men het mobiliteitsaanbod zo veel als mogelijk wil clusteren, wat het combineren van bus, fiets, (deel)auto’s in de toekomst eenvoudiger zal maken.

Om die reden komen de twee bushaltes over elkaar te liggen.  

  • De bushalte richting Lokeren, momenteel gelegen aan Dorp 4, wordt verplaatst naar de parkeerstrook voor de huisnummers 29-33 (voor de drie horecazaken). Hier is ruimte om een toegankelijke halte te creëren door het voetpad uit te breiden en te verhogen (door de parkeerplaatsen op te heffen).
  • Voor de bushalte richting Aalst wordt de boordsteen vervangen door een verhoogde aanrijdbare boordsteen.  

Tijdelijke verkeerslichten

Er wordt gewerkt in verschillende fasen met tijdelijke verkeerslichten tussen schandpaal Dorp en kruispunt Dorp/Nieuwstraat waarbij er één rijvak wordt ingenomen. Voetgangers en fietsers zullen (mits plaatselijk afstappen) steeds veilig kunnen passeren.

Berlare gebruikt cookies om jouw surfervaring op deze website gemakkelijker te maken.Verder gaanMeer over cookies