Neem deel aan het communicatieonderzoek

Wat?

Er waren eens twee organisaties: Gemeente Berlare en OCMW Berlare. Twee organisaties met elk een eigen communicatiebeleid en buikgevoel. Het resultaat: een arsenaal aan communicatiekanalen en -instrumenten.
Maar bereiken ze de juiste inwoners? Zijn de verschillende instrumenten gekend? Welke hebben effect? En is dat dan wel het beoogde effect? 

Verkies je als inwoner aangesproken te worden met een joviale ‘jij’ of toch eerder de formele ‘u’? Krijg je te veel magazines en te weinig e-zines? Of net andersom? Of net gepast? En hoe zit het met de waarderingsratio? Steek je al eens een duimpje op als een gemeentedienst iets post op Facebook? Wat mis je nog? Of wat hoor je teveel? Op welke manier neem je als inwoner het liefst contact op met gemeente of OCMW? Voldoen de communicatiekanalen aan je verwachtingen?

Veel vragen!

Dit najaar willen we die samen met een aantal communicatiestudenten van Universiteit Gent uitgebreid onderzoeken. Gemeente Berlare en OCMW Berlare gaan vanaf 2019 immers veel intenser samenwerken, ook op vlak van communicatie. We willen dus graag een gezamenlijk communicatiebeleid uitstippelen. Door een duidelijk beeld te krijgen op de huidige situatie, zetten we alvast een belangrijke eerste stap. De uiteindelijke bedoeling is om de lokale overheidscommunicatie in al haar aspecten beter te laten aansluiten bij de behoeften van de inwoners.

Invullen maar!

Van vrijdag 9 tot en met vrijdag 23 november vind je hier de link naar het onderzoeksformulier. Bedankt voor je deelname!

Berlare gebruikt cookies om jouw surfervaring op deze website gemakkelijker te maken.Verder gaanMeer over cookies