15/12: Infosessie werken bij de brandweer

Wat?

We kennen allemaal wel het beeld van de heldhaftige brandweermannen op tv. Maar wat betekent brandweerman zijn nu echt?
Wie deel uitmaakt van een brandweerkorps weet dat geen enkele dag dezelfde is. Je kan op elk moment opgeroepen worden voor mensen of dieren die in nood zijn. Een brandweerman dient op de meest onvoorspelbare zaken voorbereid te zijn. Een uitslaande woningbrand, een slachtoffer dat gekneld zit in een wagen, of een paard dat vast zit in een beek,… Ook in deze extreme situaties dienen brandweerlieden kalm te blijven. Een blindelings vertrouwen binnen je team zorgt ervoor dat de meest risicovolle interventies meestal tot een goed einde kunnen gebracht worden.

Om een snelle en efficiënte hulpverlening naar de burger toe nog beter te kunnen garanderen, is de Hulpverleningszone Oost op zoek naar nieuwe vrijwilligers. Deze zone bestaat uit de posten Berlare, Buggenhout, Dendermonde, Hamme, Lebbeke, Lokeren en Zele. Hulpverleningszone Oost is op zoek naar gemotiveerde krachten, die het welzijn en de veiligheid van de mensen rond zich voorop stellen.

Voel jij je geroepen en wil je meer weten over de taak van een vrijwillig brandweerman (m/v)? Schrijf je dan in voor de infosessie op vrijdag 15/12 om 20u in de kazerne van Dendermonde. Dit kan door een mailtje te sturen naar personeelsdienst@zoneoost.be.

Berlare gebruikt cookies om jouw surfervaring op deze website gemakkelijker te maken.Verder gaanMeer over cookies