Maak ruimte voor Oost-Vlaanderen 2050

Wat?

Iedereen heeft plaats nodig om te wonen, te werken en te ontspannen, maar onze beschikbare ruimte raakt stilaan opgebruikt. De provincie maakt daarom werk van een nieuw Ruimtelijk Beleidsplan met daarin de langetermijnvisie voor het gebruik van de ruimte in Oost-Vlaanderen. Ze kijkt daarbij richting 2050. Dat lijkt veraf, maar dat is het eigenlijk niet. De indeling van onze ruimte vandaag heeft gevolgen op lange termijn, dus moeten we goed nadenken en de toekomst van onze kinderen en kleinkinderen steeds voor ogen houden.

Ook jouw mening telt!

Een nieuw, toekomstgericht ruimtelijk beleid komt er niet zomaar. Er wordt een lange procedure gevolgd zodat de juiste, goed onderbouwde beslissingen worden genomen, gebaseerd op onderzoek en overleg. Je kan op verschillende momenten jouw mening laten horen.

Publieke raadspleging

Je kan het voorbereidend werk van de Provincie, de conceptnota, op verschillende manieren inkijken. 
• Op de website van Oost-Vlaanderen. 
• In het Provinciaal Administratief Centrum: Woodrow Wilsonplein 2, 9000 Gent
• In het gemeentehuis van Berlare

Ook is er een publieke raadpleging die loopt van 16 september 2019 tot en met 14 november 2019. In deze periode kan je jouw opmerkingen, bezwaren en suggesties over de conceptnota delen op verschillende manieren.
• Vul het formulier in op de website van Oost-Vlaanderen.
• Stuur een mail naar maakruimte@oost-vlaanderen.be
• Verstuur je opmerkingen per post of geef ze af tegen ontvangstbewijs in het Provinciaal Administratief Centrum: Woodrow Wilsonplein 2, 9000 Gent. De datum van de poststempel of van het ontvangstbewijs geldt als bewijs.

Participatiemoment 

Op dinsdag 8 oktober organiseert de provincie Oost-Vlaanderen een participatiemoment in Gent. Tijdens deze dag kan je jouw suggesties toelichten en in debat gaan met de vertegenwoordigers van de Provincie en andere experts. Je kan je vanaf midden september inschrijven via de website van Oost-Vlaanderen.

Meer info

Via de  website van Oost-Vlaanderen blijf je op de hoogte over de participatiemomenten.

Berlare gebruikt cookies om jouw surfervaring op deze website gemakkelijker te maken.Verder gaanMeer over cookies