Vogelgriep: vermijd contact

Naar aanleiding van een verdachte vogelsterfte in onze gemeente werd onderzoek verricht op een aantal kadavers. Hieruit blijkt dat de dieren geïnfecteerd zijn met het vogelgriepvirus.
 
Het vogelgriepvirus circuleert al maandenlang in heel België. De kans dat de ziekte ook in Berlare zou opduiken, was dan ook reëel. Omwille van de ligging aan de Schelde en het vele groen in combinatie met uitgestrekte waterpartijen, is dit een populaire plaats bij wilde vogels.

Vermijd contact

De gemeente staat in voor het ophalen en verzamelen van de dode dieren. Tref je een vogelkadaver aan, dan kan je dit melden via openbarewerken@berlare.be of 052 43 25 30.
 
Vermijd contact met de kadavers. Wens je ze toch zelf te verplaatsen, gebruik dan latex handschoenen en was je handen nadien grondig. Om overdracht van de ziekte te beletten, moet contact door andere dieren - in het bijzonder honden - worden vermeden.

 
Voor particulieren met pluimvee geldt geen ophokplicht. Er wordt echter geadviseerd om de dieren binnen of afgeschermd te voederen, om contact met wilde vogels te vermijden.

Contact

dienst openbare werken:
052 43 25 30
openbarewerken@berlare.be

Berlare gebruikt cookies om jouw surfervaring op deze website gemakkelijker te maken.Verder gaanMeer over cookies