Infomoment kandidaten uitbating vernieuwde cafetaria sporthal Berlare op 11 februari

Gemeente Berlare gaat op zoek naar geschikte kandidaten om de pas vernieuwde cafetaria van sporthal Berlare uit te baten. De toewijzingsprocedure verloopt gefaseerd en in uitdrukkelijke dialoog met de kandidaten. Er is een informatiemoment voorzien op dinsdag 11 februari 2020 om 20 uur in de cafetaria van sporthal Berlare, Dorp 37D.

Sporthal en cafetaria dateren van begin jaren ’80. Terwijl het gemeentebestuur de voorbije jaren fors heeft geïnvesteerd in de renovatie en duurzaamheid van het gebouw, deed het dat nog niet voor de cafetaria. Afgelopen najaar was er een opportuniteit om de cafetaria grondig te renoveren en uit te rusten met een nieuwe, professionele keuken in inox met bijhorende toestellen. Nu deze werken zo goed als afgerond zijn en potentiële nieuwe uitbaters met eigen ogen kunnen zien wat het geworden is, is het moment rijp om de procedure voor een uitbater te starten.

Kandidaten onderhandelen mee over uitbatingsrecht

De procedure zelf wijkt ook af van de gebruikelijke paden. Dat is een bewuste keuze.
De standaardprocedure vertrekt van een lijst met wederzijdse rechten en plichten en een vaststaande duurtijd van de overeenkomst. Die manier van werken is niet steeds van een leien dakje gelopen. Het gemeentebestuur heeft zich grondig laten informeren over de mogelijkheden om dat anders aan te pakken, met een maximale garantie voor een transparante marktbevraging en met respect voor de gelijke mededinging en de beginselen van behoorlijk bestuur.

Concreet betekent het dat gemeente Berlare in dialoog gaat met ernstige kandidaten om in gezamenlijk overleg de inhoud en de voorwaarden van het uitbatingsrecht definitief af te bakenen. Pas daarna wordt van de kandidaten die op dat moment nog weerhouden zijn, een concreet uitbatingsvoorstel verwacht. De procedure zou moeten landen tegen de zomervakantie.

Infomoment op 11 februari

Gemeente Berlare houdt een informatiemoment op dinsdag 11 februari 2020 om 20 uur in de vernieuwde cafetaria van sporthal Berlare, Dorp 37D. Op dat moment wordt het verloop van de procedure toegelicht. De eigenlijke kandidaturen zelf moeten uiterlijk ingediend worden tegen vrijdag 13 maart 2020 om 11 uur.

Hoe kandideren?

Contact

Bob Pieters,
adjunct algemeen directeur:
052 43 25 04
algemeendirecteur@berlare.be

Berlare gebruikt cookies om jouw surfervaring op deze website gemakkelijker te maken.Verder gaanMeer over cookies