Buurtinformatienetwerken

Wat?

Een buurtinformatienetwerk (kortweg BIN) is een samenwerkingsverband tussen burgers van een bepaalde buurt en de lokale politie om inbraakpogingen of andere verdachte handelingen op te merken en te melden. De precieze spelregels en procedures voor buurtinformatienetwerken zijn bepaald in een omzendbrief uit 2010 van de minister van Binnenlandse Zaken.

In Berlare zijn vier erkende buurtinformatienetwerken actief: BIN Spin (Spinnerijstraat), BIN Loereveld, BIN Fonteinstraat en BIN Heikantstraat. Dat zullen de enige erkende BIN’s blijven in onze gemeente. Het CICOV (het communicatie- en informatiecentrum Oost-Vlaanderen - de 'noodcentrale') heeft elke andere straat van Berlare theoretisch ondergebracht bij een van deze vier BIN’s. De inwoners van deze straten die willen aansluiten bij een BIN, sluiten dan eigenlijk aan bij een van de vier bestaande netwerken en ontvangen langs deze weg berichten van de lokale politie en het CICOV.

Hoe inschrijven?

Aansluiten bij een BIN doe je via dit formulier (online).
Nadat jouw aanvraag werd ontvangen, maken we deze over aan de coördinator van het buurinformatienetwerk waartoe jouw straat behoort.
Van zodra de coördinator jouw telefoonnummer heeft toegevoegd aan het communicatieplatform, ben je opgenomen in de lijst en zal je berichten ontvangen in het kader van het buurtinformatienetwerk.

Berlare gebruikt cookies om jouw surfervaring op deze website gemakkelijker te maken.Verder gaanMeer over cookies