Drugpreventie

Wat?

Drugpunt Berlare-Lokeren-Zele is een intergemeentelijke drugpreventiedienst die problemen door druggebruik wil helpen voorkomen.
Drugs zijn immers niet meer weg te denken uit onze samenleving. Niet alleen illegale genotsmiddelen, zoals cannabis, XTC en speed, … maar ook legale middelen zoals alcohol, tabak en medicatie zijn wijd verspreid. We leven in een samenleving waar deze drugs of genotsmiddelen nu eenmaal gebruikt worden. Vaak zonder problemen, nu en dan met serieuze moeilijkheden tot gevolg.
Ook verwante fenomenen als gokken en gamen kunnen voor moeilijkheden zorgen. Drugpunt wil mensen stimuleren om hier op een verantwoorde manier mee om te gaan.

Preventie

Je kan beroep doen op Drugpunt voor vorming en opleiding, het ontwikkelen van een alcohol- en drugsbeleid in je organisatie, vereniging of school, voor inhoudelijke ondersteuning bij de opzet van een preventieproject of campagne, ...

Begeleiding

Stel je je vragen bij je eigen druggebruik of dat van iemand uit je omgeving? Voel je dat het de verkeerde kant uitgaat? Vind je nergens begrip of kan je er moeilijk over praten? Drugpunt biedt begeleiding en advies bij beginnende drugproblemen. Alle gesprekken zijn steeds volledig vertrouwelijk en gratis.

Meer info

Heb je vragen over drugs, druggebruik of iets dat daar mee te maken heeft? Zoek je informatie voor een schooltaak of ben je gewoon nieuwsgierig? Bij Drugpunt kan je terecht voor correcte informatie.

Contact

drugpreventiedienst:
0485 91 00 11
drugpunt@berlare.be

Berlare gebruikt cookies om jouw surfervaring op deze website gemakkelijker te maken.Verder gaanMeer over cookies